2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bolulu yani tam engellemenin de dogru kabul edildigi yer var dogru mu anladım
-
@görünür-el hocam aynısına şahidim geçen sene öylesine girip 26 alan bir arkadaşım bir ay çalışsam derece yaparım çok basitmiş sınav demişti.
-
@görünür-el hocam ösym 2009 kaymakamlik sorusunda sorunun kökünde ozrl sektörün dışlanması parantez içinde dişlama etkisi yazmis. Resim atmayi bilseydim yazardim. 2009 kpss sinavinda cikmis ayrica. 2006 idari yargi sorusunda osym siklara dislama etkisi koymus ve cevabi dogru kabul etmiş. Kpss 2010 yılında sorunun kokunde dislama etkisi demiş parantez icunde crowding out yazmış 2012 yilinda ise siklara tam engelleme koymus ve
-
@fablo evet 2012 kpss sorusunda d sikkina koymus ve sorulan soruda dislama sorulmus siklara tam engelleme olarak yazilmistir.
-
@bolulu sevindim cünkü dogru bir cvp oldugundan emindim teşekkürler
-
Heyecanla sonucu bekleyen tüm arkadaslarima Ebru Gündes gel vicdansiz sarkisini tavsiye ediyorum. Sözler bu bekleme sürecine cok uyuyor..
-
@fablo konuyu suraya getircek arkadaslar da olucak tam dışlama ile tam emgelleme farklı seyler
-
@görünür-el peki şunu sorayım hocam: sınavı bir kişinin sadece bir kişinin 40 yaptığını sayalım. Bu çokta uçuk bir varsayım değil isterseniz 38 diyelim hatta. 95 ham puana dediğiniz gibi ortalama 10 sapma puanı eklersek 105 olur. Böyle bir puan ÖSYMnin bu tarz sınavlarında olmuyor diye biliyorum. Birinciye 5 eklenip 100 yapsa örneğin 75 ham puanlı birine 10 puan eklenmesi de bana adaletsiz geldi. Aralarında ham puanla 20 fark varken sapma gelince 15e düştü. 14000 kişi kötü yapıyor diye ortalama bir standart sapma puanı olduğunu düşünmek bence bu yüzden bizi sıkıntıya sokabilir.
-
@bolulu kardeşim dışlama etkisi şıklara koyulmuş olabilir şimdi soruların bazılarına baktım. Ama bu sınavda lm dik olması sonucunu soruyordu. Senin dediğin sorularda özel kesim yatırım harcamalarının azalmasını soruyor ikisi farklı değil mi? ( ben 2 cevabın da kabul edileceği kanaatindeyim. Aynı soru olmuş olsaydı bu kanaatim netleşirdi)
-
@bolulu hocam eyvallah da bizim soruda özel bir durum vardı
bilmem neye bilmem nenin TEPKİ VERMEDİĞİ durum
o nedenle bilemem ösym kabul edecek mi ama cevap tam dışlama durumudur -
@althusser kardeşim varsayım üzerinden bişeyleri irdelemekten ziyade realite konuşmanın daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Sınav sonucuna koşa bir süre kala 1. 40 yaparsa ham puan alamıyor veya 38 yaparsa az alıyor irdelemesinin bir fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Bi de hafif polemiğe doğru gidiyor pek sevmediğim durumlar, bilen arkadaşlar beni bilir:) hadi iyi geceler sana..
-
@bf24 hocam hep öyle olur zaten. Bu sınav kaymakamlık sınavı. Birilerinin dediği gibi kolay değil. Burada sınavı daha önce kazanmış veya bunu kazanacak arkadaslardan hiçbirisi kolay demez.
-
Benim tahminim birinci olan arkadaş 33-34 doğru yapmıştır bu arada dikkat ettim arkadaşlarımın sınavdan sonraki değerlendirmelerine hepsi 30 doğru 28 doğru 27 doğru diyorlardı şimdilerde ise bu foğrular 22-23-24 doğrulara düştü arkadaşlar morelinizi bozmayın birilerinin 30 doğru 28 doğru demesi morelinizi bozmasın 24-25 doğru ile kapatır hem sınav kolay değilfi kolay sorular vardı sadece ama halen muallakta olan birsürü soru tartışıyorsunuz rabbim hak edenlere nasip eder inşaallah
-
@kocist hocam ben ösym dogru sayacagi şeyler uzerine konusuyorum ösym kendi yaptığı seyi yanliş sayarsa bende derim ki onceki sinavda neden digru kavul ettin. Benim tezim tam dışlama arkadaslarin dedigine göre crowding out ise ösym dışlama etkisi demis ustelik parantez içine crowding out yazmis diyorum.
-
@darısı-başımıza hocam en çok katıldığım nokta bu sınav kolay değil tabiki. Ama gereğinden kolay birkaç soru vardı 3 seçim çevresi, insan hakları gibi insanlar sanırım bunlara aldanıp kolaydı diyor
-
@bolulu ondan sıkıntı olmaz hocam
yabancı dil karşılığı ne olacak
demek istediğim soruda özel durum vardı
tıpkı u=x+y sorusundaki z miktarı gibi -
Arkadaşlar ben ve benim gibi düzenli takipçileri çok yormayın sınavdan uzaklaştıkça sorunun şekli , rengi bile değişiyor.Şuan bütün cevaplarimdan şüphe duymaya başladım . Kazanıp - kazanmamak ve ya kaçla kapatacagindan ziyade su her fırsatta tartışılan soru-cevapları öğrenmek istiyorum.ösym bu stresli bekleyisimize inşallah önümüzdeki cumaya kadar son verir.
-
Görevden uzaklaştıran mercimek İçişleri bakanlığı ile 2006 TL sorusundan bize ekmek cikarmi bı soruyla kaybedebilir im çünkü şunlardan biri doğru çıksa bari ÖSYM ve
-
Mercimek yalnız hahayyyyyt
-
@orkaraca aynen