2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin http: //www. pelikankitabevi. com. tr/ hur-kaymakamlik-sinavina-hazirlik-tamami-cozumlu-acik-uclu-soru-bankasi-2017
benim dediğim bu. Reşit Gürbüz'ünkü de bu http:// www. pelikankitabevi. com. tr /themis-insan-haklari-ve-demokratiklesme-turkiye-nin-idari-yapisi-kamu-gorevlileri -
@FC-Real-GDP Geçen seneki kitabı Hür'den çıkmıştı hocanın. http:// www. pegem. net /kitabevi/186496-Idare-Hukuku-Konu-Anlatimli-Acik-Uclu-Sorular-2016-kitabi.aspx Bu sene ki dediğiniz gibi Kuram'dan çıktı.
Hür'ün bu paylaştığınız linkdeki kitabını bilmiyorum. Karşılaştırma yapamam yine. -
yargı yayın evi de kaymakamlık kitabı çıkarmış. piyasaya renk gelmiş
-
Çok kitapla kendinizi ve aklını ziyaret karıştırmayın arkadaşlar oiyasaya sayisiz kitap çıkarıyorlar her sınav dönemi böyle bende insan hakları tr eko tarih kısmı baya güvendiğim not var o kısım bile bana yetiyor anayasa idare her kitaptan bakılabilir .
-
@siyasetbilimci zaten kitaplardan çalışan birisi değilim. mevzuatlar yetiyor bana. en sağlam en doğru ve güvenilir kaynak, ama yine de soru çeşidi görmek açısından kitap alacağım. ama hangisini alayım diye kararsız kaldım
-
Daha önceden mülakata katılmaya kazanan arkadaşlar kaç doğru ile girdi acaba..İktisatı anlamaya çalışmaktan bildiklerimi unutmam yakındır
-
@çanakkaleli hocam 28 mart 2015 sınavında 50 soru vardı 38 doğru saymıştım. 88,97244 puan aldım. 17 aralıkta ise 40'ta 27 saydım, 79,09572 puan aldım. 2015 te 78.8 ile 2016 da ise 73.5 ile kapattı. Bu da 40 ta 23 civarı net doğru cevap yapmayı gerektiriyor. Tabi bu rakamlar aşağı yukarı tahmin edilen rakamlar. Tam olarak şu kadar doğru yaptım şeklinde kimse bir öngörüde bulunamaz. Kağıdını gidip görenler hariç.
-
Ben bu önümüzdeki sınav için değil uzun vadede sınava hazırlanmayı düşünüyorum.Hiç kaynağım yok acaba nerden başlamalıyım?Bİri yarsımcı olabilir mi ? Teşekkürler
-
@v_ceylan saydım derken sınav sonucunda yazmıyor mu doğru sayısı.
-
@v_ceylan teşekkür ederim cevabınız için. .
-
@FC-Real-GDP yok hocam sadece puan yazıyor sonuçta. Kaç doğru yaptığınızı siz öngörüyorsunuz.
-
kamu görevlisinin mahkeme kararını otuz gün içerisinde kasten yerine getirmemesi durumunda ortaya çıkacak sorumluluk şekilleri sorusunun cevabı KAS kitabında ağır hizmet kusuru ve kişisel kusur denilmiş.2014 değişikliği ile kamu görevlisinin hukuki/ mali hiçbir sorumluluğu ileri sürülemeyecektir olmamış mıydı o ???? yardımcı olur musunuz acaba
-
@karamell benim bildiğim kusur kamu görevlisinindir ama dava idareye karşı açılabilir.Değişiklik öncesi kişiye karşı açılabiliyordu artık devleti hasım göstererek ida yargıya gidiliyor.
-
Dostlar Türkiye Ekonomisi bölümüne Dünya ekonomisi ve uluslararası örgütler dahil değil diye biliyorum ama KAS iktisat açık uçluda soru sormuşlar
-
Tam 1 AY kaldı dostlar. Hazırlıklar ne alemde?
-
@paretowilfredo Tüm hızıyla devam bakalım
-
Savaş Yayınlarının Kaymakamlık Kampı kitaplarını aldım ama pek memnun kalmadım, sıkıcı bir anlatımı var. Özellikle iktisat yetersiz, önerebileceğiniz kaynak var mı arkadaşlar?
-
Arkadaslar hepinize iyi çalışmalar. Bu sınava başvurdum. Ancak is yerinden izin alamadım. Sınava giremeyecegim. Parayı da geri alamayacağım. Birçok kişiye göre biz avantajliyiz, çünkü bir yerlerde çalışıp para kazanabiliyoruz. Ama izin almak gerçekten bazen çok zor oluyor. Hakkımızda hayırlısı.
Hakeden kazanır işallah. -
Kanun okuma ihmal edilmemeli... bu cok kritik bir detay evet belki kitaplarda her bilgi yer alabiliyor ama mevzuat onemli bir detay herkese kolay gelsik Allah yardımcınız olsun...
-
Arkadaslar ben de kaymakamlik kampi aldim iktisat yetersiz oldugu icin kendi ders notlarimdan calismayi dusunuyorum.
İnsan haklari ve demokratiklesme dersine cok yabanciyim ve daha onceden de bilmedigim konular.Sizce kaymakamlik kampi serti icinde bulunan insan haklari ve demokratiklesme kitabi yeterli mi?