2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@siyasetbilimci Aslında forumda ılımlı konuşan yardımcı olmaya çalışan çok arkadaşımız var. 24.5 için yeterli diyen arkadaşlar da var. Kesin oldu diye düşünmeyin ayni zamanda asla olmaz diye de düşünmemenizi tavsiye ederim
-
@oneday sana göre cevap aktif nüfus mu, kurumsal olmayan nüfus mu, kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus mu, kurumsal olmayan sivil nüfus mu?
-
bir soru sordum aldığım cevaplar: 1- şeytanın avukatı olmaya gerek yok 2-evhamlı olmaya gerek yok. ben garip bir şey sormuyorum, 14 nolu ek protokol demek gerekir miydi yoksa "14 nolu protokol" cevabı sizce doğru mudur. bunu sormamın sebebi ise 14 nolu protokol ile 14 nolu ek protokol cevaplarının birbirinden farklı şeyler olduğuna dair şüphe duymamdır, akıl vermek yerine soruma cevap verecek bir arkadaş cevap yazarsa sevinirim
-
@sınavzedee çok da mantıklı bir soru sormuşsun kardeşim evhamlılık değil bu. Eğer 14 nolu protokol ve ek protokol arasında bir fark varsa alamazsın zaten puan. O açıdan bir inceleme yap derim. Benim bildiğim aynı şeyler ama gene aklında bir soru işareti varsa bu yönde bir inceleme yap.
-
@BF24 çok araştırdım, aynı şeyler gibi duruyor, avrupa insan hakları sözleşmesi başlı başına bir sözleşme ve bu sözleşmeye dair protokollerin tümü ek protokol anladığım kadarıyla, yani önce 14 nolu protokol imzalanıp sonra da buna ek bir protokol imzalanmıyor, 14 nolu protokol zaten ek protokol diye umut ediyorum. örnek vermek gerekirse, insan haklarına dair ahis protokollerinden birinin adı şöyle:" İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme'ye ek, ölüm cezasının her durumda kaldırılmasına dair 13 Numaralı Protokol" yani o soruda "14 nolu protokol" cevabı doğru diye umuyorum
-
@luthor Sınava çok yakın aldım,biraz toparlasın diye açıkçası işimi gördü.Yalnız özellikle iktisatı aşırı özet buldum oradan bakmadım zaten.Diğer dersler açısındanda bir özetleme durumu hakim ama kitap başlangıç olarak iyi.Zaten sınavın özellikle hukuk-idare kısmı asıl mevzuattan çalışılmalı.Tek başına bence yeterli değil.Daha detaylı çalışmış arkadaşlarımızın da fikrini merak ediyorum tabi.
-
@demoklesinkılıcı Benim aslında Türkiye Ekonomisi ve İnsan Hakları konusunda kaynağa ihtiyacım var.Bu sene alan iyiydi ama tr eko,insan hakları sıfır doğru çıktı.Bu ikisi için bir öneriniz var mı?
-
.............................
-
@luthor Tr ekonomisi Yasin çoban iyidir yanına bir de tufan Samet Özdurak'ın kitabını aldın mı soru kaçırmazsın ben bu iki kitaptan çalıştım en güvendiğim ders olan Tr ekonomisinden 1 doğru 3 yanlış yaptım ama bu yanlışlar tamamen benim dikkatsiz çözmemden kaynaklandı.İnsan haklarına A.nohutçu kitabından çalıştım 3 doğru 1 yanlış yaptım.Arkadaşlar Reşit Gürbüzün kitabına da iyi diyorlar ama bilmiyorum o kitabı kullanmadım.Hiçbir derse tek kaynaktan çalışma bana kalırsa en az iki kaynaktan yararlan.
-
@Dolaylı-tümleç Anayasa idare nohutcudan calistim gayet iyiydi ama insan haklari kitabi beni dersten soguttu.O yuzden kutluay yada sizin soylediginize bakicam.Tesekkur ederim hocam.
-
@luthor rica ederim.
-
ARKADASLAR MERHABA. HERKESE BASARILAR DILIYORUM.
2018 KAYMAKAMLIK SINAVINA HAZIRLANMAK ADINA ELINIZDE BULUNAN NOTLARI VE CIKMIS SORULARI BURADA PAYLASMANIZI RICA EDEBILIRMIYIM
SINAVA HAZIRLANACAK KISILER ICIN TECRUBELERINIZ VE NOTLARINIZ COK FAYDALI OLACAKTIR. TESEKKUR EDIYORUM. -
@hahamas dogru oldugunu dusunuyorsunuz yani? TUIK de soyle yazıyor falan dıyorlar buna ne dıyorsunuz efendım.
-
@sınavzedee Kardesim 14 nolu ek protokol ile 14 nolu protokol ayni seyler tek derdin bu olsn rahat ol
-
@bfroki 1.cevap KURUMSAL OLMAYAN NÜFUS bunun alternatif cevapları var ise ben o kadar yetkin değilim hocam.
-
@MULKİ eyvallah kardeşim umarım düşündüğümüz gibidir.
-
Sınav için değil de genel olarak şunu söylemek istiyorum. Bu iktisatçıların kafası ya değişik çalışıyor ya da ingilizce kavramları tam çeviremedik bir sorun var.
Çalışmak istemeyen kişiler diye bir ayrım yapmışlar ve bunu işgücünden saymıyorlar, adam çalışmak istemiyor kolu bacagı yerinde neden işten güçten kesilsin. işgücü dediğin gücü kuvveti yerinde 15 yas ustu insan demektir bana göre
Tartisma için söylemedim yanlis anlasilmasin oyle bir merak ettim
-
@username7 merhaba kıymetli kardeşim doğru anladım mı bilmiyorum ama işgücüne iş aramayanlar dahil edilmez denklem çok basit aslında : işgücü = çalışanlar(istihdam edilenler) + çalışmak istediği halde iş bulamayanlar(işsizler)
ILO denen bir ulusal kurum var işsiz olup ta iş aramayanlar işsiz grubunda sayılmıyor ama işsiz olup iş arama telaşında olanlar işgücünden sayılır çünkü bu adamlara iş versen istihdama katılacaklar diğer grup ise zaten iş aramiyor bunlara iş versen bile calısmak istemediklerinden işgücünden sayılmıyor.Lütfen beni yanlıs anlamayın asla cevap şudur budur diye diretmiyorum bir iktisatçi olarak benim fikrim bu cevabın işgücü olamayacağıdır.Çünkü soruda çalışmak istemeyenleride katmış -
Bu arada ben cevaba YETİSKİN NÜFUS dedim yüksel bilgiliyi hocadan sayıpta doğru cevap olarak kabul ederlermi bilmiyorum kpss döneminde onun notlarindan calismistim o yüzden bu cevabi verdim sanirim da yükselden baska yetiskin nüfus diye bahseden yoktu
-
@hamsi bende Yüksel bilgiliden çalıştım yetişkin nüfus yaptım.Araştırdım aktif nüfusa yetişkin nüfusta diyorlarmış.Sanırım bu sorunun çok alternatif cevabı olacak.