Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@bişilerbişiler, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@hya96, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun hatırladığımız kadarıyla soruları yazsak belki ne düzeyde olduğumuzu hesap edebiliriz? Bu arada keşke yds şartı olsaymış İngilizce aşırı zor geldi bana paragrafların uzunluğu vs zaman aldı.
Benim aklıma gelenler
Rasim öztekin sorusu
Tokyo şampiyonu busenaz sürmeneli
Oscar alan- Anthony Hopkins
Misakı milli kararları - son Osmanlı mebusan meclisi
Kanaat önderi sorusu sanırım iki aşamalı iletişim teorisiydi
İletişim başkanlığı mevzuatla ilgilenen birim yönetim hizmetleri daire başkanlığı
Şimdilik ilk bunlar aklıma geldi geldikçe yazarım657 sınıfalandırma içine dahil olamayan adalet hizmetleri sınofı
Aday memer devamsızlık sebebiyle işten çıkarsa 3 yıl tekrar memur olamıyor
Ziya gökalp hars (kültür) kavramı
14 ck ya ek olanda döner sermaye hizmt başkanlığı yok
Basın yayın enformasyon daire başkanlığı yok
Tanaplı soru vardı
Demir ipek yolu gidebileceği en uç nokta çinİslam işbirliği teşkilayına gözlemci rusya
Ab komşuluk dahil olmayan türkiye -
@hya96 50 çıkıyordu cevap
-
@lysisminos, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@hya96 50 çıkıyordu cevap
Kümeler ders seçimi sorusunun 2 cevabını da 50 buldum ama.
-
Bağdat Paktı- 1934 sorusu vardı yanlış şık olan
-
@kaymakam-hanim-0, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Bağdat Paktı- 1934 sorusu vardı yanlış şık olan
A şıkkındaki mı bağdat paktıydı
-
@kaymakam-hanim-0 normlar hiyerarşisi sorusu temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası anlaşmalar olacak kanun değil
-
@bişilerbişiler bi sadabad paktı-1937 vardı o doğruydu. Bir de bağdat paktı-1934 koymuşlar o yanlıştı. Şıkkın yerini hatırlayamadım
-
@muddei-hususi hocam kanun olması gerekir. Milletlerarası antlaşma hükümleri temel hak ve özgürlüklere ilişkin meselelerde kanunun önüne geçiyor diye biliyorum. Sınavda bana da teredddüt ettirdi ama soru kökünde Türk hukuk sistemine göre yazıyordu. Daha özel bir ifade göremediğimden kanun dedim
-
@kaymakam-hanim-0 bence böyle bir sınavda sorulmaması gereken muallakta bir konu ama anayasanın açık hükmüne göre kanundan önce geliyo
-
@muddei-hususi anayasanın açık hükmüne göre işte temel hak ve özgürlüklerle alakalı konularda kanundan önce geliyor. Hukuka giriş derslerinde her zaman anayasadan sonra kanun diye piramit çizerler google görsellerde dahi çıkıyor.
Md 90. “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır.” -
Anayasa mahkemesi bireysel başvurya konu olamayacak hakka siyasi parti kurma hakkı diye hatırlıyorum karıştırmadıysam.
Olanüstü hallerde zorla çalıştırılmama hakkı ihlal edilebilir dedim. -
@kaymakam-hanim-0 Ahmet nohutcu hoca o piramiti çizdiğinde uluslararası antlaşmaları, kanun ile anayasa arasına yazmıştı. Belki sizin gibi düşününce cevap farklı olabilir.
-
@kaymakam-hanim-0 klasik normlar hiyerarşisi tablosunda anayasadan sonra kanun gelir ama burda şıklarda özellikle uluslararası anlaşmayı vermiş. hem sizin dediğiniz gibi olsa bile usulüne göre yürürlüğe girmiş uluslararası antlaşmalar kanun hükmündedir diye bir hüküm de var anayasada o zaman en kötü ihtimalle kanuna denk olması lazım.
-
Silinmiştir
-
@kaymakam-hanim-0 o siyasetin konusu
-
@bişilerbişiler 50 de dogrudur hocam
-
@lysisminos ben de ikisini de 50 buldum.
-
@muddei-hususi doğdudur hocam tren sorusu da 52
-
@muddei-hususi, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@kaymakam-hanim-0 klasik normlar hiyerarşisi tablosunda anayasadan sonra kanun gelir ama burda şıklarda özellikle uluslararası anlaşmayı vermiş. hem sizin dediğiniz gibi olsa bile usulüne göre yürürlüğe girmiş uluslararası antlaşmalar kanun hükmündedir diye bir hüküm de var anayasada o zaman en kötü ihtimalle kanuna denk olması lazım.
"Bu deşikliğe göre, milletlerarası anlaşmaların kanunlardan üstün olduğu tek nokta, temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletler arası anlaşmalardır. Diğer konulardaki anlaşmalar bakımından üstünlük söz konusu değildir." alıntıdır.
Bu arada ben sıkları okumadan milletarası anlaşmayı görünce işaretledim , d yapmıştım sanırım. Acaba temel hak ve özgürliklere ilişkin ua anlaşmalar ve usulu e uygun yururluge konmus ua anlaşmalar gibi 2 şık mı vardı -
@bişilerbişiler yok temel hak ve özgürlüklere ilişkin demiyordu. Tek bir tane vardı