2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@aliserdar-çetin inşallah umudumuz o yönde hocam
-
@mia6619 işte bu olmadı, demek ki protokol olayı da sıkıntı. Çünkü protokolden hemen sonra genelde ilan geliyordu geçmiş yıllarda
-
@cevatcobanli444 yani nisanda olsa en azından henüz çalışmalar sürüyor falan denir direkt nisanda planlama yok denmez diye düşünüyorum.bilemedim hocam çok muallakta kaldı keşke hiç sınav erken olacak iddiası olmasaydı da kendimizi rutin sonbahara ayarlasaydık
-
@mia6619 Hocam oradaki çalışanlar sınav tarihi ile ilgili kesin bir bilgi kimseye vermezler sınavla ilgili protokol imzalansa bile ilanı beklerler bilgi vermek için .
-
daha önceki sınavlarda da gördük ki şube başkanlığı sınav tarihiyle ilgili bilgi vermiyor. Arayıp soru soran arkadaşları ya geçiştirmişler ya da arkadaşlar farklı anlamış .
-
Geçen sene 10 Temmuz'da olan sınav için Eğitim Dairesi Başkanı, sınavın sonbaharda ve alımın olağan durumdaki alım sayısına dönebileceğini belirtmişti. Sonucunda temmuzda, alımın 110 olduğu sınava girdik.
-
Her sene aralık ve nisan duyumu ortaya çıkıyor,3 yıldır aynı olayı yaşıyorum,aralık bitti şimdi nisan-mayıs oldu,benim tahminim en erken yine temmuz olur diye düşünüyorum.(duyum falan yok,kendi düşüncelerim)
-
@asder, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Arkadaşımı arayıp tekrardan teyyit aldım, bu hafta ösym ile protokol görüşmeleri yapılacakmış, bakanlığın beklentisi 2 nisan lakin ramazan ayından dolayı bayramdan sonraki haftasonuna sarkması da ihtimallerdeymiş lakin yaz ayına bırakılması düşünülmüyormuş. 2. Bir sınav olur mu konusunda ise böyle bir durumun adının dahi geçmediğini söyledi ve daha ilk sınavı yapmadan 2. Bir sınavın asla konuşulmayacağını söyledi. Duyumda durum böyle. Kendisinin de belirttiği şu, herkes 1 hafta daha beklesin işlerini vs ertelemesinler zaten 1 hafta sonradan tüm hocalar başlar söylemeye dedi
Bir gelişme var mı hocam protokol hakkında ?
-
@the-kaime-makam Türkiye ekonomisi tarihçesi olarak yeterli olur. Bir de konu anlatımlı kitap edinebilirsen sorun olmaz. Güncel veriler hariç tabi. Güncel verileri TÜİK vb sitelerinden çalışmamız gerekiyor.
-
@kaymakamme gelişme olunca yazacağım hocam, ösym ile görüşme yapılsın çıkacak sonucu buraya yazarım
-
Yok mu bir gelişme kıymetli dostlar ?
-
Arkadaslar 2020 ve 2021 yılı kaymakamlık sınavlarında tarihten 4-4 yapan var mıdır ?
Bende Tarihin Pusulası kitabı vardı ama artık pek etkisinin olduğunu düşünmüyorum . Bir dönem Tarihin Pusulası kitabı KPSS ve diğer sınavlarda etkiliydi ama artık tutturamıyor .
Var mı şu kitaptan çalıstım sorularda ordan çıktı diyebilen ? -
@olursaekime AÖF Tarih kitabına bakabilirsin. 4 sorunun cevabını da içeriyordu.
-
@hüseyin0016 teşkilatı esasiye sorusunun cevabı için sayfa numarası verebilir misin?
-
@olursaekime yükseköğretim kurumunun inkılap tarihi kitabı var buna bakabilirsiniz
-
@abdulbakitr Elinde PDF varsa 2. PDF 105. sayfa.
"Meclisin bu tercihine rağmen 1920 Ağustos’undan itibaren yeni bir anayasa
için hazırlıklara başladığı görülmektedir. Meclis Anayasa Komisyonu tarafından
hazırlanan “Büyük Millet Meclisinin Şekil ve Mahiyetine Dair Mevadd-ı Kanûniyye”
tasarısı, 18 Ağustos 1920’de Meclis Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Bunu 5
Eylül 1920’de Nisab-ı Müzakere Kanûnu, 13 Eylül 1920’de Halkçılık Programı diye
de anılan 31 maddelik Teşkilât-ı Esâsiyye Kanûnu Layihası, 4 Kasım 1920’de İcrâ
Vekilleri Kanûnu’ndaki değişiklikler Meclis’in gündemini belirlemiş ve çok sert
tartışmalar yaşanmıştı." -
@kykm o kitabı ben okudum daha çok roman gibi sınava uygun olduğunu düşünmüyorum.
-
@hüseyin0016 evet bencede aöf inklap gayet iyi
-
@hüseyin0016 o çanakkale olayı sorusu pdfde yok demi hocam ya kitap güncellenmiş sanırsam güncel baskıda yer almıs o kısım. Güncel olanda yökdersleri sitesinde yok pdf olarak en son 2018 var.
-
@kaymakamme ne zaman güncellendi bilmiyorum. pdf te tarih bulamadım ama şuan elimdeki pdf te çanakkale olayı yazmakta. Biraz daha ek bilgi olarak 1994 yılında yayımlanan Kurtuluş dizisinde Çanakkale Olayını sahnelendirmişlerdi.