İçini Dökmek İsteyenler...
-
@davetsiz valla artık kabullenmeye başlıyo insan
-
@mülkiyeli.1 hayatimda son zamanlarda herseye hayirlisi der oldum hayatin bizi nereye goturdugunu bilmiyorum ama icim hala umutlu hayirlisi diyorum bu kisacik hayatimin sonunda ölüm var bunu biliyorum hersey maddi seyler degil bununda farkindayim ancak emeklerimiz, umutlarimiz, hayallerimiz bir turlu can bulamiyor biraz mutluluk huzur istiyor insan biraz gezebilmek biraz gulebilmek istiyor neredeyse unuttugum seyler oldu bunlar. Kucucuk seyler bile mutlu edebiliyor beni. Guzel gunler bizi de gorebilecek mi acaba diyorum? Sonra Belki de boyle olmasi gerekiyordur diyorum. Bu yazimi okuyan her arkadasla belki de ortak duygulari paylasiyoruzdur umarim bu yazimi okuyan her arkadasim bir gun huzura erer hayalleri can bulur.
-
Hem bişeyler yapmak, bu çıkmazdan kurtulmak için can atıyorum hem de nerden başlayacağımı ne yapacağımı bilmiyorum. Ben az ötede delireyim
-
@mülkiyeli.1 bi kişiyi daha benim hayallerimi yaşarken yakalarsam varya çok çikin şeyler söylicem:) şaka bi yana haklısınız hocam aşağı yukarı benzer şeyleri istiyoruz,bekliyoruz.
-
valla bu başlığa çok üzülüyorum. https:// rhetorica. blog/2017/05/04/beyaz-yakanin-derin-uykusu/ buyrun hocam durum budur ve bu olacak, o yüzden bir kısım kendi işim deyip sonunda daha çok zorluğa girecek, delirip ülke ülke gezip arabamı ve evimi sattım diyecek. Arkadaşlar siz iyisiniz valla ortam kötü. Bir bakın krizden sonraki zenginlere ne oldu? Yapabilirseniz durmayın, farklı bir şeyler başlatın, aya gitmek için araç tasarlayamasanız da, farklı bir alanda, ama bu yani camdan tavanlar var hani azıcık. Siz de ona çarptınız. Devlet yöneteceksiniz, kendinizi nasıl yönetemezsiniz? @bombiksmori hocam hep size karşılık veriyor gibi oldu valla tesadüf. Allah en hayırlısını versin size de.
-
@impressiveunit hocam bi efkarlandırmadınız ağız tadıyla:) problem değil söylediklerinizde haklılık payınız var ama kabullenmek öyle kolay değil malesef. Allah sonumuzu hayretsin.
-
Bu yolu çok iyi biliyorum, ben geçtim bu yoldan arkadaşlar. Hatta sonrasında aklımda kalan alternatif yolları da denemek için en başa da döndüm bir kaç kere. Her yol sizi mutluluklar ülkesine çıkarmıyor ama doğru yola denk geldiğinizde bir kez de olsa mutlu olacağınız bir köye denk gelebiliyorsunuz. Bu sistem ve şartlar altında mutluluklar ülkesinde yaşayamanin hayalini kurmayin, tek yol seçip bir kez olsun mutlu edin kendinizi. Sonra da hayatınızı bu noktadan hareketle sürdürün.
-
Eğlenmeyi,gülmeyi,geyik yapmayı unuttum.Azıcık bi heveslensem arkası gelmiyo nereye el atsam kurutuyorum.Sorunun bende,nasipsizliğimde olduğunu düşünüyorum artık.Mesela ankara guy mülakattayım iki ay oldı mülakat tarihi belli bile değil.Aklım almıyo böyle bi durumu.Benim yüzümden insanlar da mağdur diyorum,mülakatta olmasaydım kesin şimdiye mülakat olup bitmişti.Hep benim yüzümden.
-
@hü.sbky normalde insanlara asla sen diye hitap edemem ama burda kullanmam lazım hocam:) Sen=Ben
-
Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır.
-
@bombiksmori ben ağır bunalımdayım
Siz öyle olmayın ... -
"Iç döküş" değil "iç çöküş"
Size de oluyor mu ?
Hani zifiri karanlık biyerde göz gözü görmez, yönünüzü dokunarak bulmaya çalışırsınız da ufak adımlarla yürürsünüz ya usulca, korkarak..sonra önünüzde, sağınızda solunuzda duran nesnelere takılıp da ya düşer ya da tökezlersiniz de irkilirsiniz ya bir anda..çaresiz hissedersiniz ya kendinizi, sanki yanıbaşınızda bi tehlike varmış ve size zarar vercekmiş gibi hissedersiniz de sanki o karanlıktan çıkamıycak gibi hep orda kalıcakmış gibi olursunuz ya..hatta varlığınızı bile hissetmezsiniz bi süre sonra, korkudan kalp atışınızı duyarsıniz bi tek ama bu bişeylerin kötü gittiğinin habercisi olup içinizi endişe kaplar ya.
Oluyo mu size de?
Üstelik güneş parlak gün aydınlık olduğu halde? Acaba bu karanlık içimin dışa yansıması mı?
-
Gelmeyen ilanlar yapilmayan mulakatlar ve bekletilen ertelenen hayat.. Erkek arkadasim guy mukakati bekliyor bi yandan da askerlik tecili bitiyor napcak belirsiz bende evde sinav bekleyim.. eee napiyosun diye soranlara sinav acmalarini bekliyorum diye aylarimi boşa gecireyim.. Tek kelimeyle yildim! Evet yasiyoruz cok sukur ama hayattan da tat almaz olduk. İş olmadikca hayatimizda milim ilerleme olmuyor Allahim hepimizin yardimcisi olsun genc yasimizda buhranlarda boğuluyorz.
-
@esrarengiz herkes sağlıksın keyfin yerinde gez dolaş diyor sanki para var da gezelim. iş yok hergün evde yatıyorum. dediğin gibi tat falan kalmadı.
-
Bende çok çok mutsuzum dostlar. Anlatmiyorum çünkü buralar sel alır)
-
@busus aynen tadini çıkar bugunlerinin diyorlar ama icinde olmayinca ne hissettiğimizi anlayamiyorlar
-
Mutsuzluk kronikleşti sanırım toplumda. İnsan insana muhtaçtır. İnsanlar birbirlerinden kaçarak halinden anlamayarak nereye kadar 3 maymuna devam edecekler bilmiyorum. İyi insanlarımız iyi ki var ve onların hayrına dönüyor şu ülke.
-
@esrarengiz tadını çıkarmak.. Ewet yaaa nasıl da düşünemedim. Acaba hangisinin tadını çıkarsam:rolling_eyes: İşsizliğin mi yoksa aile baskısının mı ya da parasızlıktan evde boş boş durmanın mı? Resmen herşey bi anda gözüme mikemmel göründü. Tişikkirlir sipirmin.
-
@elisa hocam anlatınız zira burada ki herkes vasıflı işsiz olmanın yanı sıra iyi birer dinleyicidir:)
-
@esrarengiz Her iki kişiden biri işe girip öbürü halen sınav kovalayınca da hayat erteleniyor. Bu devirde tek maaşla ev geçindirilemez ki, aslında geçindirilir ama modern hayata ve teknolojiye uyumlu tüketim kalıplarımızla tek maaşlı bir evde geçinmek cidden zor olur. Düğün masrafı, yeni evin kirası, eşyaları vs. bunun çok fazla düşünülecek boyutu var. Ayrıca, yarına sağ çıkacağımız da belirsiz olduğu için aslında hayatın kendisi belirsiz. Tek kelimeyle yılma, tamam hayattan tat almayıver ancak geçmişte çekilen çileler olursa yarın öbür gün işe girdiğimizde hayatımızın, sevdiğimizin, işimizin kıymetini daha iyi biliriz. Aşırı rahat yaşam ve fazla para zengin aile çocuklarına çok mu mutlu bir hayat vaat ediyor? Her iki taraf da hayat için mücadele eder ve yılmazsa ileride sonuç ne olursa olsun, hastalıkta sağlıkta birbirinin yanında olurlar ve parası çok olan birçok aileden daha mutlu yaşarlar. Senin, sevdiğinin, ailenin başına bir şey gelmesin, sağlıkları iyi olsun, gerisi gelir. Tercihlerimizin sonucunu yaşarız. Her iki taraf da kamuyu istiyorsa bu devirde kontenjan azlığı ve talep çokluğunun yanı sıra güvenlik soruşturmalarından ötürü her türlü uzun bekleyecektir. Ben mezuniyetimin ardından 2 yıl 2 ay geçtikten sonra iş başı yapabildim ve kendimi şanslı sayıyorum. Zira dershanede 3 yıldır sınavlara girip elenen 2-3 kişi tanıyorum, KPSS sürecinde daha fazla bekleyemeyip özele giren hayatta mutlu olamayan ve hep arayışlarını sürdüren arkadaşlarımı biliyorum. Hayat zorsa bir tek sana mı zor? Diğer insanlar çorba kasesi mi? Şimdi derhal buhran diye nitelendirdiğin duygu kalıplarını bir kenara koyup puanına gelebilecek muhtemel sınavlara çalışıp bu sene herhangi bir sınav olmazsa 2018 KPSS'de yüksek puanı yapıp birçok kurum sınavını cebe at. 2 sene üst üste 75 civarı puanlar yapıp ailesinin maddi imkansızlıkları içerisinde dershaneye giderek 85-86 civarı puanlar yapan birini tanıdım. Her şey azimde biter. Azmin yoksa yol yakınken geri dön, değerli vaktini heba etme, özelde çalışıp deneyim kazan. Eğer azmin varsa hiç bırakmadan sonuna kadar devam et, karşılığı elbet gelecek. Devam edeceksen de herkese şu an işsiz olmanın kaderin bir cilvesi değil özelde kendini daha düşük ücrete yıpratmamak için kendine çizdiğin bir yol olduğunu ısrarla vurgula. Ayrıca ders çalışmaktan her sıkıldığında, her yorulduğunda, ümitsizliğe kapıldığında işsiz olarak geçirdiğin her saatin devlette işe girmek için ödediğin bir bedel olduğunun bilincinde ol, adamı hasta etme!