Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
vasiyet alacaklısına bırakılan mal varisin tüm malvarlığı ise bu durumda atanmış mirasçı mı olur
-
@sbf13 evet sonuçta vasiyet alacaklısı değil.
-
Duyumu olan var mı ? Temmuz geciyor
-
@yourdreams Böyle giderse Sınav Aralık olacaktır .
-
Eylülde ilan gelse aralıkta sınav olur tahminim bu yönde.
-
Duyum yok mu hiç? Özellikle Facebook kullanan arkadaşlar var mı söylentiler
-
pgm 3 haziran adli sınavı için 10 şubatta duyuru yapmıştı ( kadro sayisini vermişti ve sınavın 3 haziranda yapılması planlanmaktadır diyordu) kesin sınav duyurusu ise 28 martta geldi 3 haziran sınavı için. umarım yine sınav planını veya sınav ilanını 3-4 ay onceden yayınlarlar. tabi sınav olacaksa.
-
@FC-Real-GDP sınav ile ilan arasında 24 aralık 2016 tarihin de tam 5 a vardı . İlan 5 ay önceden geldi . Ben çok sağlam bir bilgi edindim . Temmuzun sonu veya ağustosun basi Stajlar başlıyormuş . Staj başladıktan sonra ilan için harekete geçeceklerini düşünürsek eğer ağustos ortası veyahut Ağustos sonu ilanin gelecegini düşünüyorum . Sinavinda Kasım - Aralık aylarından birinde olacağını tahmin ediyorum . ( Geniş yorum )
-
@Suigeneris 2016 ilk ilanda sinav kasim sonundaydi sonra 1 ay ertelendi. 5 aya falan gerek yok 3 ay yeter. ki son mülakatta elendim çok da umut yok
-
@FC-Real-GDP 3 ayda ne yaptın mesela . Sadece soru mu cozdun ?
-
@Suigeneris şimdi 3 ay yeter. önceki sinavda 4 ay falan çalıştım. ilk 2 ay Sayıştay ve i.hakimliğe beraber çalıştım. Sayıştay'ın testi gecemeyince son 1.5 ay sadece hakimliğe çalıştım. 2016 kpssye de 3-4 ay çalışmıştım anca. kpssye çalışırken hukuk derslerine biraz daha fazla çalıştım. neyse sorduğun sorunun cevabına gelirsek son 20 gün soru çözüp kanun okudum yapamadığım veya yanlış yaptığım konulara tekrar göz attım. ama konuları çalışırken de konu bitince o konuyla ilgili soruları çözdüm sadece son 20 gün soru çözmedim. en önemli nokta bence konuyu bitirip o konuyla ilgili soru çözmek. konu kafana oturuyor ve kolay unutmuyorsun. ve sürekli tekrar. tekrar derken baştan aşağı tekrar etmek değil önemli noktalara göz atmak. son 20 gün olması gerekmiyor bir de. ne zaman konuları bitirirsen o zaman. son 1 ay ideal soru ve kanun için.
-
@FC-Real-GDP Azìm şekillerine helal olsun . Herşeye saldirmissin : ) Tuttuğunu kopariyorsun : )
-
@Suigeneris sağ olun. tuttuğumu kopardığım falan yok. 2016 kpss puanim sadece guy'a yetti. guy sınavı ve 2017 kpss i. hakimlik mülakat sürecinde heba oldu ( ikisine bile hazırlanamadım/hazırlanmadım ve girmedim). ve en çok istediğim sayıştaydı testini bile geçemedim. şimdi mecburen kaymakamlığa hazırlanıyorum kpss puanım olmadığı için kaymakamlık sınavına hazırlanıyor musun sen?
-
@FC-Real-GDP Hakkinda hayırlısı olsun valla .Benn ocaktan beri hakimlige hazırlanıyorum . Son sınavada da sadece 2 ay konu kitaplarını okuyup girdim . 50 dogrum vardı.
-
@Suigeneris size de hayırlısı. Ocaktan beri çalışıyorsanız sınav olursa mülakattasınız büyük ihtimalle. Yolunuz açık olsun.
-
@FC-Real-GDP aminn çok teşekkür ederim. Niye böyle oluyor bilmiyorum ama hiç rahat değilim . Bazen hicbirsey bilmiyormuş gibi bir hisse kapiliyorum .
-
@Suigeneris o his çok çalışmanın artan fonksiyonu çoğu kişide oluyor ben de dahil. kafana takmamaya çalış.
-
@FC-Real-GDP çok çalışmanın artan fonksiyonu demek mükemmel bir tanım : )
-
Arkadaşlar murat hoca Facebook'ta hakimlik sınavı ile ilgili birtakim açıklamalar yapmış. Her an herşey olabilir diye birde calisma programı yapmış . Okuyan / gören var mı ?
-
Çalışma programı yapmış okudum ama göremedim sitede.Hoca sürekli belli olmaz siz en yakın tarihe hazırlıklı olun diyor ama Ekimde olma olasılığı düşük geliyor bana.