Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
@MaxMin Seneden seneye değişiyor.
-
@Suigeneris iktisat için ne önerirsiniz? İktisattan temelim hiç yok
-
Sanırım standart sapma falan var en az kaç doğru yapmak gerekir mülakatı görmek için ? Birde tarihten çok soru kaçırmak büyük sıkıntı mıdır
-
arkadaşlar radikal yayınlarının 2017 idari hakimlik özgün soru bankasını alan var mı levent ersin orallı hocanın kitabı sanırım
-
@FreeBoY var bende sorular şöyle aşağıdakilerden hangisi cumhurbaşkanın görevlerinden değildir hiyerarşi ile ilgili hangisi yanlıştır soru işte hep aynı şeyler . Konu anlatım kitabının her cümlesi soru yapıyorlar .
-
@Suigeneris senin el atmadığın hakimlik sorusu kalmamış:))
-
@FreeBoY ya yok be taradim sadece . Genel tekrar için soru bankası radikal . Son 20 gün bence çözülür .
-
Kpss puanlari 80 ustu gelen bi kpss adayi idari hakimlik icin Ankarada kursa yazilmali mi?Sonucta cmk hmk yabanci oldugumuz dersler
-
@zenginmemur cmk idari hakimlikte çıkmaz ama iyi bir kursa gitmek hakimlikte avantaj veriyor.
-
@burcuburcu haklısın yanlış yazdım peki kurs hangisi daha iyi başkent kariyeri çok duyuyorum.
-
@zenginmemur hocam hakimlik ve kaymakamlık sınavının pek kpss ile alakası yok benim geçen sene kpss deki sıralamam p35 'te 9000 lerdeydi kaymakamlik sinavinda 222nci olarak mulakata kalmıştım bu iki sınav tamamemen sizin altyapiniza ve azminize bağlı geçen dönem kaymakamlik ile hakimlik arasinda 1 hafta old için ikisinden birini secmek zorunda kalmıştım o yüzden hakimliğe girememiştim bana kalırsa kaymakamlik hakimlikten 1 tık daha kolay bir sınav kaymakamlik sınavına ilk girişimdi ve 2 aylık yoğun bir çalışmayla kazandım ama mülakatı geçemedim bir daha da kaymakamlik sınavına girmeyi dusunmuyorum çünkü bakan seviyesinde torpilim yok bu sene de şansımı hakimlikte deniycem ağustos eylül gibi calismalara başlayacağım benim tavsiyem dershanenin vakit kaybı olduğudur eğer belli bir temeliniz varsa günde 8-9 saat çalışma ile 3-4 ayda istediğiniz seviyeye geleceğinizi düşünüyorum
-
@bestof92 dostum tebrikler öncelikle inşallah guyda inşallah mülakata kalmışsınızdır.Kaynak olarak ne öneririsinzi birde klasik sınavda nelere dikkat edilmeli?
-
@zenginmemur eyvallah hocam guya girmedim dun itibariyle ziraatin sinavina hazirlanmaya başladım inş o bitince hakimliğe başlıcam kaymakamlik için ben muratın anayasa idare hukuk kitabını tr eko için yasin çobanın kitabını insan hakları için kutluay karalinin kitabını(pek memnun kalmadım ahmet nohutcu daha iyi diyorlar) iktisat için dershane notlarını kullandım ama 2 doğru anca yapabildim mutlaka erdal unsalin kitabi kullanılmalı birkaç soru ordan geldi tarih için ise tarihin pusulasini kullandım soru bankası olarak da kas ve 4t nın denemesini birkaç kez çözdüm yukarıda bazı arkadaşların da bahsettiği gibi kaymakamlık ve hâkimlik gibi sinavlar kanun okumadan kazanılmaz ben konuları bitirince sınava 2 hafta kala kanun okumaya başladım ve çalıştığım yerlerle kanunu karşılaştırıp kitaplarda olmayan şeyleri not aldım zaten iyi bir konu çalışmasından sonra kanun okuyunca az çok nerelerden soru gelebilecegini anlıyorsun geçen kaymakamlik sınavında hiçbir kitapta olmayan 2-3 tane soru geldi(mahalli idare birlikleri ve cevabı %10 olan bir soru vardi) ayrıca mutlaka yazarak çalışılmalı
-
@bestof92 guy niye olmadı
-
@zenginmemur guy pek düşündüğüm bir meslek değil guyu çok isteyen bir arakadasın hakkıni yememek için girmedim sınava
-
İdari yargı hakimligi ilanı için önceden 1-2 kesin duyum muhakkak olurdu .
Şimdi hicbirsey yok . Niye böyle oldu @paretowilfredo @aliveli -
@Suigeneris olumsuz bir durum yok bence. Muhtemelen kasım sonu aralık başında sınav olur.
-
@aliveli peki yine aralık sonu olma ihtimali var mı ?
-
Maliye-ekonomi bölümünü nasıl halledebiliriz. Artı olarak anayasa daki yürürlüğe giren değişikleri son ilgili mevzuatın son bölümünde görebilirsiniz. Yani anayasa için yeni baskı beklemeye kanaatimce gerek yok eski kaynaktan çalışmaya devam... Güncel olarakdan üstadların da söylediği gibi mevzuata bakmak gerekli diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.
-
@GARAM kpss kitapları yeterli .