Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
@Suigeneris cmuk ceza medeni usulu aldım.borçlar ve medenide tan tahsinden gidicem.
-
@FreeBoY Helal olsun .. Güzelce oku sakin ezberlemeye kalkma .
-
@Suigeneris aynen sağlam bi sindirirsem hallederiz soruyu çözmenin yolunu bulurum oralarda:)
-
@FreeBoY cmuk niye aldın be. Themis idare niye almadin ya ne tablolar var kitapta uf uf . Kanun karsilastirmis ümit hoca medeni usul eser yazmış hoca . Soru bile çözme oku 1 defa bitince yaz bana ne dedimi anlicaksin.
-
@Suigeneris ya idare idari yargı ve anayasa almak istemedim kaymakamlık için kanunname aldım ve idare ile anayasayı sağlam bitirdim idari yargıda kanunnamenin içinde var o yeter bana diğer hukuklar bende eksikti
-
@FreeBoY he iyi yapmışsın ozaman . Acaba kaymakamlığa hazirlansam mi diye düşünüyorum bende . Themis setlerini 3 defa döndüm . Sanki 1 ayda soru cozsem sınava hazırım gibi ,:)
-
@paretowilfredo Başka kitaptan çalışmadım ama Eşyayı hangi kitaptan çalışırsam çalışayım sevemem gibi geliyor. Her türlü çirkin Onun harici Tan Tahsin Zapata gayet yeterli evet.
-
@Suigeneris yapıştır affetme:)
-
@FreeBoY Anayasa ve idare hazir taze iken girsem iyi olur . Türkiye ekonomisi ve insan hakları onemli . Bakalım durum neyi göstercek.
-
Bu konularda cok tecrubem yok ama bir senelik hakimlik serüvenim bana konu kitaplarinin mutlaka kanunlarla desteklenmesi gerektiğini gösterdi. Konu kitaplari kanunlar baz alinarak hukuksal muhakeme gücünü arttirarak guzel bir alt yapi sağliyor. Kanun maddelerini yorumlamalari ve örneklendirmeleri suretiyle de hayli hacimli olabiliyorlar. Ben hiç kalin konu anlatim kitaplari almadim onun yerine yalnizca çıkmis sorulari cozerek ve küçük kanun temeliyle hazirlanmis bir kpss hukuk ders notlarindan çalistim. Sinavda da burasini daha önce hiç görmedim dediğim bi yerle karişmadim. Aksine buram buram kanunlardan doğrudan sorulmuş sorular çok göze carpiyordu. Gk gy vergi ve iktisat maliye eksikligimin neticesinde bir iki puanla sinavi kaçirdim. Bence eger sağlam bir konu çalismaniz varsa mutlaka bol soru ve kanun okumasiyla ilerlenmeli. Benim bu hakimlik sürecinden kendime cikardiğim sonuç bunlar oldu. Yine de başariya bir çok farkli yoldan ulaşilabilir. Herkese başarilar
-
@mostramozic Çok güzel bir tecrübe aktarımı bu : ) Aynı durumdayız 24 aralığa girdim bende 2 ay calisabilmistim olmadı . Fakat ordan ben ders cikarmistim kendime . Ocakta tekrardan başladım araya kpss koymadan . Sağlam ders kitaplarına giriştim . Ramazan'ı saymazsak 5 ayim gitti . Şimdi bi kanuna bakayım dedim bu mu diyorum kanun . : ) Ağır veya değişik gelmiyor artık kanun cümleleri.
-
İlla şöyle çalışılmalı diye bir durum yok defalarca söyledim. Çok yakın bir dostum ise sadece Murat "kpss" hukuk ile 92 aldı idari yargıdan. İdari yargı 30 kitap bitirdim 5 soru bankası çözdüm meselesi değil. Tamamıyla birikim ve sınav tecrübesi ile doğru orantılı. Çok iyi mesleklerde olan insanlardan aldığım en önemli tavsiye şuydu "soru çözerken hata yapmak iyidir hata yapılan sorular çok daha iyi öğrenilir, bazı konular bilindiği zannedilerek es geçilir en çok da bu konulardan soru kaçırılır." Çalışma yöntemi belirlenirken sınava kalan süre de göz ardı ediliyor. Adam zaten sabahtan akşama kadar yoğun bir şekilde çalışıyor işten vakit kalırsa akşama ders başına oturuyor bu adam nasıl çalışsın kalın ders kitaplarını? İmkanı var mı sanıyorsunuz herkesin? Fırsatı olan elbette çalışacak ama kitapsız bu iş olmaz gibi bir önerme insanların şevkini kırmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Kim nasıl biliyorsa öyle çalışsın, yeter ki çalışsın. Şöyle olmaz böyle olmaz demek kimsenin haddine değil. Misal ben kanun okuyarak çalışıyorum 6-7 senelik bir birikimin üzerine bu çalışma yöntemini belirledim. Bitirmediği hukuk kitabı kalmadı bir türlü yapamazdım hukuk yani istediğim neti elde edemezdim. Kanun okuyunca o kitapların dayanağını gördüm bir nevi. Kanunlar yetersiz diyen arkadaşlar her bir maddenin kanun gerekçesine bir bakın isterseniz. Hangi madde hangi amaçla neyi düzenlemek için getirilmiş yazar orada. Herkes girdiği sınav sonrası zaten eksiğini az çok farkediyor kimisi az soru çözdüm diyor kimisi konuları ayrıntılı olarak öğrenmedim diyor kimisi kanun okumadım diyor. Ne mutlu eksiğini görebilene.
-
Tekrar diyorum örnekler konusunda kanun bir şey ifade etmez. Konu kitapları bittikten sonra hatta sorular çözüldükten sonra kanun okurken her bir maddede o örnekler ve sorular aklınıza geliyorsa bu iş bitmiş demektir. Bu aşamadan sonra kanuna bakıldığında sizin gördüğünüz şeyle birikimi olmayan kişinin gördüğü şeyler arasında uçurum oluşacak. Birikim = konu kitabı olarak indirgemek de yanlış. Birikim = konu kitapları, çözümlü soru bankaları, kazanılan/elenilen sınavlar-mülakatlar, denemeler, kanunlar, tavsiyeler ... bunlar bir bütün teşkil eder. Allah yardımcınız olsun
-
@mr.aday Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık içinde söyledi:
İlla şöyle çalışılmalı diye bir durum yok defalarca söyledim. Çok yakın bir dostum ise sadece Murat "kpss" hukuk ile 92 aldı idari yargıdan. İdari yargı 30 kitap bitirdim 5 soru bankası çözdüm meselesi değil. Tamamıyla birikim ve sınav tecrübesi ile doğru orantılı. Çok iyi mesleklerde olan insanlardan aldığım en önemli tavsiye şuydu "soru çözerken hata yapmak iyidir hata yapılan sorular çok daha iyi öğrenilir, bazı konular bilindiği zannedilerek es geçilir en çok da bu konulardan soru kaçırılır." Çalışma yöntemi belirlenirken sınava kalan süre de göz ardı ediliyor. Adam zaten sabahtan akşama kadar yoğun bir şekilde çalışıyor işten vakit kalırsa akşama ders başına oturuyor bu adam nasıl çalışsın kalın ders kitaplarını? İmkanı var mı sanıyorsunuz herkesin? Fırsatı olan elbette çalışacak ama kitapsız bu iş olmaz gibi bir önerme insanların şevkini kırmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Kim nasıl biliyorsa öyle çalışsın, yeter ki çalışsın. Şöyle olmaz böyle olmaz demek kimsenin haddine değil. Misal ben kanun okuyarak çalışıyorum 6-7 senelik bir birikimin üzerine bu çalışma yöntemini belirledim. Bitirmediği hukuk kitabı kalmadı bir türlü yapamazdım hukuk yani istediğim neti elde edemezdim. Kanun okuyunca o kitapların dayanağını gördüm bir nevi. Kanunlar yetersiz diyen arkadaşlar her bir maddenin kanun gerekçesine bir bakın isterseniz. Hangi madde hangi amaçla neyi düzenlemek için getirilmiş yazar orada. Herkes girdiği sınav sonrası zaten eksiğini az çok farkediyor kimisi az soru çözdüm diyor kimisi konuları ayrıntılı olarak öğrenmedim diyor kimisi kanun okumadım diyor. Ne mutlu eksiğini görebilene.
Güzel bir yazı kardeş, eline sağlık. Tamamen katılıyorum.
-
Sınavla ilgili yeni bir duyumu olan yokmu
-
Kolay gelsin herkese arkadaşlar.Kamu hukukunda yeni basımlara mı çalışmalı yoksa aralık sınavındaki kaynaklar yeterli olur mu 2016 basım çoğu kitabım ne yapsam karar veremedim.İktisatta zeynel dinler iktisada giriş yeter mi ??? Bi yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@yourdreams ben de kamu hukukunda geçen basımlar mevcut fakat yeni kitap için bekliyorum bence iktisat es geçilmemeli yüksel bilgili makro mikroyu ayrı ayrı öneririm birde üstüne Zeynel hoca çıkmış sorular çözülmeli
-
@yourdreams Eylul-Ekim 2016 baskı kamu hukukları için kaynak yenilemene hiç gerek yok . Referandum şuan yürürlükte var olan kanunlardan 3-4 değişiklik oldu zaten . Kitap üzerine notlar alabilirsiniz.
Değişiklikleri basliksal belirtmek gerekirse eğer :
1- Milletvekili secim koşullarındaki askerlik ile ilgili kıstas askerlik ile ilişiği kalmamak şeklinde değişti .
2- Hakimler ve savcılar yüksek kurulundaki " yüksek" ibaresi çıkarıldı . Hakimler ve savcılar kurulu oldu .
3- hakimler savcılar kurulunun iç yapısı değişti . Dairelerin sayısı değişti . Üye olabilecekler tekrar değişti . Üye sayısı değişti .
4- Anayasa mahkemesi üye sayısı azaltıldı .
5- Askeri mahkemeler komple kalktı buna bağlı olarak uyuşmazlık mahkemesi üyeleri içinde olan askeri üyeler kayboldu . -
@Suigeneris almayalım o zmn yeni kitap hep tereddüt yaşıyorum.
-
Merhaba arkadaşlar İdari hakimlik için hukuk kısmı çok mu ağır yoksa konsensus ayarında mı