Halkoylamasından hangi sonuç çıkar ?
-
@bombiksmori .) eksik olmayın. hayırlı geceler
-
Bu ileti silindi! -
@guyan-gelmiş Halkoylamasından hangi sonuç çıkar ? içinde söyledi:
@sofokles seçimi belirleyecek kısım benim gözümde 2 grup.
1.si ak partinin fetö örgütünü devletin başına bela olarak getirdiğini ve kendi suçunu millete çektirdiğini düşünen ak partili grup
2.si mhp nin içinde yıllarca fetö den nefret eden ve bu oluşumu kökünden bitirmek için canla başla uğraşan tayyip beye destek verecek grupSu anda bitiremiyor mu fetö yü bende bunu merak ediyorum? Yani şu an neyi yapamiyor mesela baskanlik olmadan? Tüm güc elinde zaten..
-
@sawetk Halkoylamasından hangi sonuç çıkar ? içinde söyledi:
@furkanbey bu gönderdiğim çalışmayı hazırlayan kişi benim. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede Ekonomi ve Yönetim yüksek lisans bölümünde tez dönemindeyim. Ayrıca Yalova Üniversitesi Hukuk fakültesinde ite kaka da olsa 3. sınıfa devam ediyorum. 2016 Kpss A grubunda çok şükür Türkiye 14. lüğüm de var. Neden evet dediğimizin cevabını istedin verdik. Hem benim cevabım olsa ne olur başkasının cevabı olsa ne olur. Bu hareketinle amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu ortada. Asıl senin tek adamlık, diktatörlük gibi beylik laflar dışında kendine ait cümlelerin var mı?
Valla istersen turkiye 1.si ol.
Kuvvetlerin birliğini savunuyorsan ki öyle gözüküyor..ne okudugunun hic bir önemi yok benim şahsımda..
Bence herkes baskanligin ne kadar gereksiz oldugunun(ozellikle şu donemde binbir derdimiz varken) farkinda fakat kendini ait oldugu yerden koparamiyor sirf bir adami seviyor bir partiyi tutuyor diye kendini onun her yaptigini savunacakmıs gibi bir zorunlulugu oldugunu hissediyor..halbuki bu bir parti meselesi degil. Baskanlik seciminin o partiyle bu partiyle hic alakasi yok!kendimizi kandirmayalim.. -
@paretowilfredo Halkoylamasından hangi sonuç çıkar ? içinde söyledi:
Ben avcı-toplayıcı insan olarak bakıyorum meseleye. Allah sonumuzu güzele vardırsın.
Siyaset yapma
-
öncelikle ben yüzde 55 civarı bir evet bekliyorum akparti oyları%50 son seçimde hdp ye oy verip sonra pişman olan dindar kürtlerin oyları ve az da olsa mhp seçmeni toplamı % 5 civarı dersek bu sonuç çıkar ama tabi ki bu bir tahmin son sözü halk sözleyecek.
-
@davetsiz açıkçası ben başkanlık sistemini fetö ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Bir Yönetici düşünün iş yerine ilk geldiği anda çalışanlar tarafından saygı duyulur.
Zamanla birlikte yaptığı işlerden memnun kalınırsa o kişiye olan saygı artar
Ama gel gelelim yaptığın her iş iyi veya kötü bir tarafı mutlu ederken diğer taraf mutsuz eder
Ülkede de 3.aşama yaşanıyor yani bir taraf çok mutlu iken diğer taraf tam tersi bir düşünceye sahip
Bu da en kötü 5 yıl sonra hükümetin %30 lara düşüp koalisyonlara düşeceğinin göstergesi
Ben kötü amaçlı yapıldığını düşünmüyorum sadece 2 başlılığın bile bu kadar zarar verdiği aşikar bir ortamda koalisyon hükümetinin oluşmasını engellemek. -
@escobar_p sonra bize kızıyorlar yönetici arkadaşlar
-
Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum burdaki arkadaşlar mi yanlış telaffuz ediyor tam emin olamadım. Referandumda " partili cumhurbaşkanlığı " sistemini oylamayacak mıyız? Herkes başkanlık sistemi kelimesini kullanmış. Emin olamadım sormak istedim
-
@escobar_p @guyan-gelmiş ne dedim ki ben
-
@magduriibfli başkanlık sisteminde bütçe sınırı hükümet kapatılması gibi denetim mekanizmaları var , bizim oylayacağımız p. cb sistemi
-
@paretowilfredo sen değilde @aliveli kardeşim kızıyor:)
-
..................
-
@paretowilfredo Suya sabuna dokunmayarak siyaset yapmışsın :
-
Artan kadın cinayetleri, tecavüzler, çocuk tacizcileri, hayvan katilleri, milyonlarca issizlerin kaderi, haksız yere ihraç listesinde adı olanlar, şehitler şehitlerimiz , döviz kuru, bitmeye yakın eğitim sistemi, cirkinlesmis bir politika düzeni, suc oranı artışı bunların hepsi dururken tabikide referandum, bu değişiklik çok önemli tabikide partili cumhurbaşkanlığı sistemi hepimizi kurtaracak ve sabah uyandığımizda huzurlu bir ülkede olacağız yapmayin tabikide böyle olacak!
Çünkü HAYIR'LISI olsun artık. -
kurtuluş savaşı dönemınde osmanlı hılafet maakamı dını kotu emellerıne alet ettı.. sıyası çıkarlarına.. mıllı mucadeleye katılan, ıngılızlere yunanlara sılah sıkan dınden çıkar dedı.. hatta bununla kalmayıp mıllı mucadelye katılanları öldürmek sevaptır dının gorevıdır dendı..şımdı yakın zamanda feto ıle bunun acı tecrubesı yaşandı.. Hala ınsanlar sağ sol duşuncesı kı bu bızde sağ kesım dındar kesımı kast edıyor gıbı denılır alakası yoktur.. sağ demek lıberal sol demek devletçı neyse de.. konu dağılmasın sadece kutsal dınımızı bu referandumda bıle kullnamaya çalışanalr var nurcular evet veryor bak şu hoca evetcı...... bak pkk hayır dıyor dıyerek algı operasyonu var bence.. Okuyup maddeler hoşuna gıtmeyen hayır verınce pkk ıle aynı safta mı olcam ya kaygısı yaşıyor bence.. daha uzun uzun yazılır da bence ınsanlarımız bıraz maddelerden çok oluşan algı ıle verecek oyunu sonuç bence yuzde 52 ıle evet.. Hayırlı geceler dılerım.. herkesın oyuna saygım var ama lutfen maddelerı okusa herkes.. oy veren herkes.. keşke.. öyle bı şey olsa
-
Evet diyenler koalisyonlar olmasın diyor. Karşıt görüşlüler ise bu sebebe burun kıvırıyor. Koalisyonlardan bu kadar sıkıntı çekmiş insanların şu söyledikleri çok mu anlamsız? 7 Haziran sonrasını bir düşünün. Olası bir Akp Chp koalisyonunu düşünün. Tam bir felaket! Hayır diye propaganda yapanların tamamına yakını 15 yıldır zaten rte nefreti üzerine kurulu siyasetlerini referanduma da taşıyorlar. ''Seni başkan yaptırmayacağız'' vs. Sadece koalisyon değil mesele. Bundan sonra yok öyle % 25 le gelip ülkeyi yönetmek. Ülkeyi yönetmek için en az % 50 oy alınması gerekecek ve partiler ülkenin tamamına hitap eden adayları seçime sokacak her kesimden oy alsın diye ve millet istediği adayı seçemezse bile kendisine en yakın adayı seçecek yani kötünün iyisini. Bu arada kimsenin ''başkanlık gelecek hemen herşey düzelecek'' diye iddiası yok. Mİllet sadece bu başkanlık sisteminin daha yararlı olacağını düşünüyor o kadar.
-
@kartal Şeytanın avukatlığını yapalım o zaman.Aynı gün yapılan seçimlerde Başkan X partisinden,Meclis Y partisinden oluşursa "yeni sistemde" tamamen kilit durumu oluşuyor. Al sana kaos...
Meclis yasa yapacak,Başkan ya da Cumhurbaşkanı diyelim daha doğru olur yasayı reddederse kanun tasarısı tekrar Meclis'e gelecek ve kabulü için 301'den fazla kabul oyu gerekecek. Yani T.B.M.M seçimlerinin bir anlamı yok.
Cumhurbaşkanı ise isterse çöp kovalarının hepsinin siyah olması gerektiğine dair kanun niteliğine haiz kararname bile çıkartabilecek. (Bu örneği nerden buldunuz demeyin Kenan Evren böyle bir kanun hükmünde kararnameyi yürürlüğe soktu)
Mevcut durumda Bakanlar hakkında 55 milletvekilinin imzasıyla "Yüce Divan" soruşturması yapılması talebi 300 milletvekilin imzası şeklinde değiştirildi. Yüce Divan'a sevk ise 276'dan 400'e çıktı.
Bütçe'de Sayıştay denetimi yok.
Koalisyon dönemlerini de sanki işgal yılları gibi anlatmayın.O devri yaşadım.Bugünlerden bir farkı yoktu. 2 parti mecburen birbiriyle anlaşıp koalisyon kuruyordu. CHP-MSP (Erbakan'ın partisi); SHP-DYP; DSP-ANAP-MHP gibi. 7 Haziran seçimlerinden sonraki 2.seçimde de aynı sonuç çıksa AKP-CHP koalisyonu kurulacaktı belki de ve 15 Temmuz denen rezilliği de yaşamayacaktık.
Bu arada hepimiz yaşayıp göreceğiz... 657'de tarih olacak...
-
Bu mesela başkanlık da değil yürütme yasamayı yasama yürütmeyi fethedebiledecek.. Yasama hep üstünde yürütmenin baskısını hissedecek. Partili cumhurbaşkanı anayasa mahkemesinin büyük çoğunluğunu seçecek. Orası yargılanacağı yer ki bir parti başkanı seçip nasıl siyasi olmayacak yargı anlamıyorum.. Bana yüksek yargıyı partili cb seçince parti il başkanlarının yerel mahkeme hakimlerini seçmesinden bir farkı yok gibi geliyor. Adamlar krizden çıkardı tamam ama özelleştirme ile en kolayı ile. Bence kar eden şey özelleştirilmez şimdi halkbank ve BOTAŞ yani varlık fonuna geçenler özelleştirilirse tamamen yanlış bence. Yani her ekonominin iyi kötü dönemleri var şu an kötü ama eleştiren çok az çünkü sus biz neler gördük var.. Kemal dervişin uygulamalarını değiştirmden uyguladılar. Doğrusu oydu. Yani bana sorarsanız bu başkanlık da değil. Bu yürümez zamanla değişir. 2010 referandumunın sıkıntılarını yeni yaşadık yani yazılacak çok şey var. Bağımsız erkler istiyorum başka bi şey değil. Kim yönetmiş umrumda olmaz. Kaygım bu
-
Bu sistemde sayıştay ile ilgili hiçbir değişiklik yok Üstelik HSYK'nın çoğunluğunu oluşturan 7 üye ilk kez Meclis tarafından, nitelikli çoğunluk ile seçilmesi getiriliyor. Başkanın denetimsiz kalacağı ise uydurma. Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşür ve üye tam sayısının beşte üçünün oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilir." diye bir madde var. Şimdiki sistemde ise cumhurbaşkanı sorumsuzluğu var. Varlık fonu olayını ise hükümet bu sistemle yapıyor yani siz onu tek adamlığa bağlıyorsanız bu sistemlede tek adamlığın en kralı olur. Söylediğim gibi sistemin en önemli amacı koalisyonların bitirilmesi. Bunu daha önce Demirel, Türkeş Muhsin yazıcıoğlu ve Özal da dile getirmişti. Ama olmadı. Bence hükümet bu sistemi iyi anlatamıyor ve ''fetö pkk hayır diyor siz onlardan olmayın'' gibi bir söylem çok yetersiz ama hayırcıların propagandası daha etkili. 2 ay var referanduma daha iyi anlatılabilir. Her neyse son söz milletin. Zaten yeterince politize olmuşuz bari burda olmayalım. aliveli nin bu başlığı iyi niyetle açtığını biliyorum ama sanki olay başka yerlere gidiyor.