Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@ebruuu ayıptır sorması ama ya kaç sizin ki arkadaşınız komisyonda üye olmuş ya da
nasıl kurum ki 25-30 yaş arasını komisyona alacak kadar genç nüfusa sahip. Bddk da en genci zannımca 35-40 arasıydı muhtemelen. umarım hakkımızda hayırlısı olur da hep birlikte bu komik sohbetleri anı diye hatırlarız. -
@oguzhan24 ben de dedim ya komisyonda olacagini hic dusunmem diye arkadasin yasi 24 ben şok oldum zaten ve bir kisi daha sanirim yine biz yaslardaydi sasirdim duruma ben de
-
@ebruuu keşke komisyona alsalar beni de nasıl işe alım yapılır görseler ilk torpille gelen varsa çağırırım onları eler geri kalanı da görüşme yapar o an teklif veririm oraya kadar gelmiş sevinsin insanlar
-
@oguzhan24 parti kursan oy veririm sana insaAllah o gunleri de goruruz torpile hayirrrr.
-
@ebruuu Allah razı olsun teveccühünüz ama ne benden siyasetçi olur ne de yönetici Allah da nasip etmesin. Siyaset kirli iş ben finanstan anlıyorum sistem kurmayı plan kurmayı seviyorum fikirlerim değer görsün millete faydam olsun yeter. Gerisi malum bizim ülkede kime güç versen saptıyor malum fetö vs gibi gruplar güç zehirlenmesi yaşayanlar kendini sahip zannedenler hakeza hala yöneticiler de aynı halk içerisindeki alt orta kademe yöneticiler de aynı kendini bir şey zannetme hastayız malesef. Asıl bu düşüncelerden kurtulsak hakikaten güzel bir ülke olur da işte
-
@oguzhan24 aslında en başta burada liyakat olmalı. çünkü Spk bddk gibi kurumlar tehlikeli yerler. Şöyle ki buraların iş yaptığı sektörlere geçişi fazla. Amerika da 2008 krizinin nedenlerinden bir tanesi de Hazine Bakanlığı ile Goldman Sachs arasında döner kapıların olmasıydı. Hazine Bakanları hep Goldman Sachs kökenliydi. Goldman Sachs için faydalı olan amerika içinde faydalıydı. Finansal piyasalardaki kanunlar Goldman Sachs'a göre ayarlanıyordu. Fakat sonuç hüsran oldu. Goldman Sachs yani kriz tüm dünyayı vurdu. tabi bizdeki torpiller farklı olup farklı sonuçlar veriyor. Ancak onun da garantisi yok. Goldman Sachs örneği Türkiye'de yaşanabilir bu kafayla gidersek.
-
@urbancool0635 Kardeşim eyvallah zaten bizde onu diyoruz ilk başta kişinin bu işi çevirip çeviremeyeceği gerçekten ülkesine ve kuruma faydası olup olmayacağı bunun için zaten sınav ve mülakat aşaması var ki ben mülakat aşamasına karşı değilim ancak bizde doğru şekilde yapılmıyor sadece bir örtü görevi görüyor kamunun ya da yöneticilerin kafasında belli profil, aile, tanıdık vs ne ise artık o var ona göre karar veriyor liyakat, yetenek ve bilgi hak getire. O yüzden ben de ilk torpile güvenip gelenlere bir ayar çekip kalanlara uygunsa müspet cevap vermek.
-
@oguzhan24 yanlış anlamayın ben eleştirmek için söylemedim. İşin boyutunu genişletmek için söyledim. Yani küçük önemsizmiş gibi görünen şeylerin bedeli büyük oluyor. Bu tanıdık akraba kayırmacılığının torpilin de önemini anlatmak için verdim. Bu aslında literatürde ahbap çavuş kapitalizmi diye geçiyor ki bu ahbap çavuş ilişkileri 97-98 de asya ülkelerini vurdu.
-
@urbancool0635 Kelimesi kelimesine doğru hatta enteresandır 2 haftadır krizler üzerine kitap okuyorum(paul krugman/küresel kriz ve bunalım ekonomisine dönüş tavsiye derim) aklımda aynı soru vardı bizde de farklı olmayabilir diye Allah sonumuzu hayır etsin. Ben yanlış anladığım için de özür dilerim.
-
@oguzhan24 Ben o kitabı yıllar önce okumuştum. Zaten ben de o kitaptan söyledim. Krugman babadır. Stiglitz’i de tavsiye ederim. Özellikle serbest düşüş kitabını. Eşitsizliğin bedeli de muhteşemdir. Nasıl dolap çevrildiğini çok rahat görüyor insan. Eşitsizliğin bedelinde üst kurulların nasıl olup da bu krize seyirci
Kaldıklarını anlatıyor mesela. Onun için çok iyidir o kitapta. -
@urbancool0635 tavsiyeler için eyvallah inşallah okuyacağım
-
Bence alacakları isimler bile hazır,
zaten mülakata katılacakların bir kısmı kamudaki diğer ilanlara yerleşti. Mülakata da katılım beklenenin altında olur.
İnsan kaynaklarını arayıp farklı bir gerekçe alan olursa ve bildirirse sevinirim. Herkese kolay gelsin -
Uzun bir zaman sonra tekrar merhaba arkadaşlar, ben de sizin gibi bekleyenlerdenim malesef. Kurumda çalışan bir yakınım var. Dün görüştüm kendisiyle. Soruşturmalar daha tam bitmemiş. Hem dediğiniz gibi katılım başka kurumlara yerleşen arkadaşlardan dolayı Hem de soruşturma sonuçları olumsuz olan bir çok kişi olduğundan katılımın az olacağını ben de anlamış oldum. Soruşturma sonuçları ile ilgili gizlilik söz konusu olduğu için ancak bu kadar bilgiye vakıfım. Ayrıca herkesin sorusturması bitince mülakat yapılacakmış ve tarihi ile ilgili bir bilgi yok. Hepimiz için hayırlısı olsun.
-
@piglet başkan seçimi beklendiği yazıldı daha önceki gönderilerde. Sana da aynı şey söylendi mi?
-
@piglet hocam nasi bitmiyo bu sorusturma ya baska kurumlarinki nasil bitiyo ben de bunu anlamıyorum. Telefonla ogrendim deseniz geçiştiriyolar diyecegim ama yakininiz niye sizi gecistirsin o da var. Sorusturmasi olumsuz olan bircok aday olmasi sasirtti beni . yani gozunun ustunde kasin var diye olumsuz mu oluyor bu soruşturmalar hic adil olduğunu sanmıyorum. Ayrıca adayin sorusturmasi olumsuz ise bunu adayla niye paylasmiyolar, adam ugrasip durmasin sinavlarla degil mi ?
-
@piglet iyi günler ama benim anladığım aslında soruşturmaların bittiği çünkü 3 aydır 2 3 kişi kaldı denip duruyorlar şuan beklenen başkan değişikliği ve siyasi alandaki gelişmeler. Bunlar bizi niye etkilesin dersek haklıyız ama işler böyle yürüyor maalesef. Soruşturma bitmemesi durumu biraz hikaye çalışanlara da aynısını diyorlar muhtemelen akrabanız bilmeyebilir. Ben de arkadaşa sorduğumda ilk sefer bilgi vermemişler sonra 2 kisi var ama başkan değişikliği sonrası olacak demişler. Yıl sonundan önce beklemek mantıklı değil gibi
-
@piglet hocam sorusturmalarin cogunun olumsuz olmasi kanisina nerden vardiniz ? Hepimiz evden okula gidip gelen insanlariz su forumda surunuyoruz resmen yani.
-
@shady1 yapılan soruşturmanın tamamı resmi nitelikte değil de ondan öte türlü tutuklaması gerekir çoğu not yargıya mahal vermeyecek şekilde istihbarat tarafından düşülüyor. Yakın zamanda avukat bir tanıdık ile konuştuk durumu hakikaten saçma sapan sebepler yüzünden soruşturmalar olumsuz oluyor bakmayın BDDK nın da bu kadar az alım yapmasının bir sebebi bu. Kimse bulaşmak istemiyor sonra başıma bela olur beni de atarlar diye. Bir de bunlara ek bu belgelere hatalı veri girilebiliyor ya da yanlış not çünkü raporu hazırlayan arkadaş işini düzgün yapmıyor/yapamıyor örneğin takasbank alım sürecinde 3. olarak kazanmışım sınavı iyi bir mülakat verdim hatta kendileri bana benim bölümümden ayrı ama istediğim(kendilerinin haberi yoktu benim istediğimden) departmanı teklif ettiler(mühendislik üzerine bir departman) sonra elendim kafayı yiyecektim nasıl elendim diye araya tonla adam sokup sebebini öğrendim babamla alakalı mantığa ve resmiyete aykırı kayıt düşülmüş ardından 2 ay bunu düzeltmek için vali,emniyet dolaştı babam ha ne oldu raporu hazırlayab memur arkadaş aynı semtte yaşayan başka isim soy isime ve memlekete sahip kişi ile benin babamı karıştırmış. Bu yüzden BDDK ve Takasbankta çalışma hakkımı hatta 4,5-5 ayımı kaybettim. Bu yüzden her şeye hazırlıklı olun diyorum sürekli buradaki arkadaşlara detaya hiç girmemiştim artık onu da yazdım başınıza ne gelip gelmeyeceği belli değil dikkatli olmakta fayda var. Hepimizin en güzel en verimli yılları zamanı heba oluyor buralarda. Yazık ne diyeyim tek derdi ülkesine katma değer ve fikir üretmek olan bu kadar doananımlı genci heba ediyorlar ona üzülüyorum. Sonra da neden düzelmiyoruz, düzelmeyiz zaten bu kafayla.... Neyse gene abarttım kusura kalmayın.
-
@piraye başkan değişikliği kesin arkadaşlar zaten görev süresi doldu sadece açıklamalar için beklenip beklenmeyeceği belli değildi o da teyit edildi ben ve @criminalawyer tarafından.
-
@oguzhan24 hocam tesekkur ederim. bizim hakkimizda da boyle yanlisliklar varsa ne olacak,nasil öğreneceğiz ? saka gibi ya şu yaşananlar