2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Arkadaşlar bu p44 ne işe yarıyor. Bu puan türü ile alım yapan kurum var mı
-
Gözler mhuy, guy, ilgöç, duy arıyorrrrr
-
@83istanbul mhuy, il göç söylenti de olsa ismi geçiyor..duy tarih oldu resmen ismini anan bile yok
-
Ekonomi bakanligi söylentileri dolaniyordu birden bire kesildi yok mu yeni bir gelisme acaba ?
-
@Guy63 cevabı bulursan banada söylermisin
-
@Guy63 muhasebe ve gygk ağırlıklı puan türü, alım olma ihtimali düşük sanki bu puan türünden.
-
sadece kamu yönetimi puanlarım yüksek gelince bir umutla bekliyorum merkez göç ve/veya kamu denetçiliği kurum sınavlarını
-
@RootofAllEvil hocam il göçte kamu puanı ile almaz mı.
-
Kamu denetçiliği, insan hakları eşitlik kurumu , merkez göç ,kamu düzeni müsteşarlığı bekliyoruz
-
Belki iç işleri uzmanligi ,il planlama , dernekler dairesi bunlar sanırım muamma
-
@ErtuğrulBEY alır alır kardeşim :))))))))
-
@Fişek-MORGEN sen işine bak kardeşim:)
-
2 konudaki fikrimizin artik değişmesi gerekiyor. Birincisi ilanlar artik sinavdan hemen sonra gelmiyor istisnalar saklı kalmak şartıyla. Ikincisi ise ilan ve işe başlama veyahut mulakat sonuclarinin kesinleşmesi artik eskisi gibi kısa surede hallolmuyor. Peki bunlar ne anlama geliyor? Eskiden A grubu mezunlari yaklaşık 1 ve 2 yıl icinde atanirken artik gorunurde bu olay 2 yılı aşmaktadir. Ikinci bir durum kendi kanaatimce ayni kisilerin açılan ilanlara başvurması nedeniyle belli bir kesim surekli olarak varolan ilanlara basvurmakta ve bu durum eger beklenen ilanlar gelmesi durumunda aralik ocak şubat aylarinda sıkıntılara yol acacaktir. En azindan puani dusuk olan veya krtik durumda olanlarin girebilecegi kurum sinavi girevilecegi mülakat sayısı azalacaktir. Bu konularin gundeme gelmesi bütün adaylar icin bence daha önemlidir. (Yapilan tüm degerlendirme tarafıma aittir.) Ornek vermek gerkeirse il göç ilaninin veyahutta daha farkli bir ilanin geldigini düşünürsek bir kişinin 3 kurumun ilanini kazanmasi(guy,sgk,ilgöç vs) kazanmasi durumunda bu aday birini yercih ettiginde 2 hak bosa gitmis olacak. Kisacasi o iki hak kadro acilmisken baska birinin kurum sinavina girerek tecrube edinmesi veyahut atanması daha iyi olacak.
-
@bolulu hocam bu dediğinizde kişi suçlanamaz ve hakkı olarak girer yerleşene kadar istediği tüm kurumlara sonuçta mülakata kalmak kazanmış olmak demek değil. Bunun çözümü sürecin daha düzgün yönetilmesinden geçer o da kişinin elinde olan bişey değil.
-
@MaxMin kisileri suçlamıyorum yanliş anlaşildi galiba. Ben surecin eskisi gibi olmadığını surecin uzadığını bu nedenle de ayni kiislerin surekli girdigi ilanlar olarak yorumluyorum. Kazanilmis olan haklara saygim var ayrica kişileri suclamiyorum. Sistemin daha düzenli pratik islemesinde soz ediyorum. Ne yazikki bu imkansiz gorunuyor neden diyecekseniz cunku daha 1 hafta bile olmadı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcivekilinin "attigimizdan daha cok fetöcü var kamuda sayisinin 400 bin oldugunu dusunuyoruz " demesindem sonra bnede sureclerin daha cok uzayacagi kanisi olustu. (Kendi şahsi fikrimdir ve umitsizlik verme gibi düşüncem yoktur.)
-
@bolulu Bunun çözümü kurumların koordine olarak ilan vermesidir ancak kurumlar kendi içerisinde koordine olamadığından yani bir ilanı verse bile ne zaman sonuçlanacağını bürokratik yavaşlık ve güvenlik soruşturmalarının ne zaman biteceğin kestirilememesi sebebiyle bu pek mümkün görünmüyor.
-
@odtüsbky daha güzeli keşke A kadro için kpss i kaldırsalar, kpss ücretini gireceğimiz kuruma versek kaymakamlık hakimlik gibi, kurumlarda yine dört ana ders olsun ama her kurumun sınavı da kurumun ağırlığına göre dersleri sorsa misal kamu gözetimi muhasebe ağırlıkta yapsın sınavını rekabet kurumu işletme iktisat ağırlıkta gibi gibi o zaman bence sınavlara başvuru kısmında bu kadar yığılma olmaz diye düşünüyorum herkes iyi olduğu sınavlara yönelir sonuçta kaymakamlık sınavı açıldı ama herkes başvurup çalışmıyor en önemlisi sınavlar anlaminda bu kadar belirsizlikte olmaz şu anda puan ona yetecek mi son günlere kadar listeler açıklanana kadar can çekişerek çalışıyor insan..işte hayaller ötesine geçemeyecek bu sistem sanrm..
-
@Nameless hocam kpss kalkması demek işlerin tamamen torpil olması demek. Bugün merkezde bir kurum uzmanlığı başvuruda bile 85 90 la kapatıyor, torpil yapacaksa bile en az bu puanları alması gerekiyor o elemanın. Ama sizin dediginiz olsa parayı yatırır girer sınava, tamamen istediklerini alırlar. Hele guyda dönecek olanı tahmin bile edemiyorum.
Ayrıca kpss ye 120 lira verdik bitti gitti. Her kuruma para dökmeye kalkarsak işimiz yaş. Sadece kaymakamlık 165 istedi. Kendi sınavını yapanlar ucret istemiyor zaten mesela sgk, rekabet, guy... Bunlar da para istemeye kalkarsa biteriz öğrenci halimizle.Bence kurumlar şu prosedürleri hızlıca işletse ve koordineli bir şekilde ilan verseler sıkıntı olmaz.
-
@genclerbirlikli kusura bakmayın ama bir sistem çıkıp bu sene kpss bir sene geçerli veya sinav tarihlerini sınava yakın değiştiriyorsa veya puan türlerini yani sürekli bir değişim yaparak hadi bunları geçtim sınava girip sen muhasebe sorularını bile göremiyor san kısaca o kadar emek verip senin 90 alman sınavda çalışmanın yanında kader demiyorum tamamen şansa kalıyorsa ben adı kpss olan o sistemi pek destekleyemiyorum..torpil konusuna gelince benim kastım misal hazine okul açıklar sgk teftiş tc no açıkladı yani her şeyimizi şeffaflikla açıklamaları kurumların eeee diyeceksin kurumlar soruları verir hocam verilecek soru varsa kurumun adı ha sgk olmuş ha kpss her şekilde veriliyor fetö gitti deniliyor yerine farklı şeyler geliyor tabi bir sistem olsun puan kesinlikle olsun ama kpss gibi adaletsiz bir sistem olmasındı kastım..ucret konusunda da orada hani bir kesim var ya puanı olup her sınava başvuran klasik sınavlarda özellikle hak yiyip gelmeyen insalara caydırıcı etkisi olması açısından söylemiştim ozellikle
-
@Nameless hocam o zaman parası olan sınavlara girer zaten yani benim gibi çalışan kesim veya parası olan kesim daha şanslı ki 80 TL 1-2 kadeh içkili yemeğe veriliyor, sınava neden vermeyelim deriz. Kalan ne olacak? Olmaz hocam bence, mülakatı aracı kurumlar yapar (İK testleri bilir zaten, adam müfettişliğe mi meslek memurluğuna mı uygun) ve yabancı dilden de genel geçer sınavlar istenir (ilk TOEFL'ı ödenen yerler var üniversitelerden). Ama bu bile yapılabilir bir plan değil hemen.