2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@Çetin bende lisede universite sinavina hazirlanirken gitmistim 2009 da.universitesye girdikten sonra bende baglarimi kopardim.yani 2010 yilinda.sonra da bir irtibatim olmadi.zaten evlendim ve esim fetoden oldum olasi nefret ederdi. Esim kamu personeli.bende icimi rahat tutmaya calisiyorum am korkmuyorum da degil.abim ticaret bakanliginda mufettis. Hazine,vergi bircok mulakaya girdi.o guvenlik sorusturmalarini hatirliyorum da cok derindi.haliyle bi korku olusuyor ister istemez.
-
Eylül - Ekim - Kasım ayları civarında Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı sınav hazırlığı var. Azami 20 maksimum 35 kişilik bir alım planlanıyor.
-
@kilici aaa ben ondan tamamen uzakta kalmisim. Iyice zorlastirdilar her seyi
-
Alimlar en erken eylul gibi mi baslar? Haziranda biraz dinlensek ya ramazanda var
-
@iyimser16 "2016 KPSS ve öncesinde, KPSS A Grubuna yönelik puan türlerinin hesaplanmasında adayın ilgili test grubundan doğru veya yanlış en az bir işaretleme yapması şartı bulunmakta iken; alan testleri ile ilgili daha doğru bir değerlendirme yapılabilmesini temin etmek üzere, 2017 KPSS’den itibaren puan türlerinin hesaplanmasında, adayın ilgili testlerden en az 1 ham puanının bulunması şartının getirilmesi kararlaştırılmıştır."
1 ham puan diyor
-
@JanTinbergen tek beklediğim sınavın haberini verdiniz, size de süper haberler gelsin diliyorum
-
@kismetnasip aman dikkat az kaldı sınava
-
@busus hocam o boslugu verince benim toparlanmam anca eylulu buluyor Hemen toparlayacak yapidaysan ramazanda yap tatil,ama dikkat zor toplaniyosa yuzde yuz birakma dersi. Sonra benim gibi olma yani
-
@kilici ellerine sağlık kardeşim yaa, 1 net yaptığımız zmn o puan türü hesaplanıyor yani, yaa iyi ki sormuşum bnde kara kara düşünüyordum, işletmeden 8-10 net yapacak duruma nasıl gelecem diye öyleyse salla gitsin
-
alımlar genelde eylülde başlar. yazın kurumlarda izinli personeli hesaba katarsak sınav görevlileri ve mülakat komisyonları oluşturmak çok kolay olmuyor. ayrıca bu sene kurumlar kendileri için yeni puan türlerini belirleyeceğinden ve ihraçların tamamlanıp ohal'in bitmesini dolayısı ile personel planlamasının daha sağlıklı olmasını isteyeceklerinden süreç birazcık daha da uzayabilir. eğer ohal de biterse kurban bayramı sonrası sınavlar yoğun olarak başlayacaktır.
-
@JanTinbergen ohal"de kim bilir ne zmn biter, kardeşim sen 29 tane kurum sınavına girip 10 mülakattan mı? Elendin
-
@iyimser16 burada anlatılmak istenen bir ham puan kelimesinden ben pozitif veya negatif olması gerektiğine dair bir anlam çıkaramadım. Bana hala negatif net yapılmış olsa da puan hesaplanacağını düşünüyorum. Şöyle bir örnek vereyim: Bir kişi iktisattan 4 doğru 17 yanlış yapmış olsun. Neti -0,25 oluyor. Bu durumda bu kişinin iktisat alanını bağlayan puanları hesaplanmayacak mı? Bana göre hesaplanır. Sonuçta bu durumda dahi bu kişinin puanın pozitif çıkabilir.
-
Eylül ekim de başlar demi sınavlar bu sene ki kadar sarkma olur mu sizce
-
@Antimülakat bende öyle düşünüyorum mesela 0.25 net felan hesaplanmayacak mı yani çok saçma olur ama nolur nolmaz 1 net yapalım biz
-
Değişikliklerle ilgili şu yazıyı okumanızı öneririm. Açıkça, ilgili alanda puan hesaplanabilmesi için bir net yapılması gerekiyor yazıyor.
-
Arkadaslar ösym cagri merkezini aradim, puan hesaplamasi icin 0,5 neti gecmeniz gerekiyor dedi
-
DPB'de yazılandan o çıkıyor ama ÖSYM bu işe ne diyor. Madem durum bu, istatistikten riske girmemek için bir iki doğru işaretleyip bırakmak lazım. Diğerlerinde eksi netlere düşen kişinin puanları hesaplansa dahi zaten düşük gelir. Düz mantıkla baktığımızda 4 ana ders dışında, ulus, kamu, çeko ve işletmeden en az bir doğru yapılır.
-
@kilici hocam haklisiniz yanlisliklari farkettim bi de tuhaf hukuk sorulari var 10 netlere kadar dustum moralimi bozdu. Cikmis sorulari bitirdim ama bi daha cozmemi tavsiye eder misiniz??
-
@busus Denemelerdeki netler kpss için ölçüt değil ben buna çok şahit oldum o yüzden dikkate alıp moralinizi bozmayın gereksiz yere. Çıkmış sorular her zaman için daha iyidir evet.
-
@kilici tesekkur ederim.