2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@ouzakbas Beklemek çok yorucu. Sırf biraz hayata farklılık katmak ve düzen kurmak için özelde işe başlıyorm.
-
Dostlar herkes ilan bekliyor amenna ama 17 bin felan diyorsunuz yaaa biraz mantıklı dusunmek gerek kimsenin hevesini kırmak veyahut muhalefet okmak icin demiyorum 17 binlerde olan herkes olmadi belli basli sayıda kişi oldu oda nasibi olanlar... bu nedenle iste 1250 yada 1500 kisi alinirsa girecek kişi sayisi belli 17bininci veyahut 13 bininci kisi girmenin olasılığı cok düşük ama sayı 2000 üstü olursa ki bence neden olmasin daha net olacaktır bu sıralamada olan arkadaslarin sinava girme ihtimali.... bu nedenle 17 bininci arkadaş fazla umitlenmeden kpssye çalış he ilan geldiğinde olursa olur olmazsa olmaz ama şartlarsan kendini allah korusun siralamana gekmezse senin için hüsran olabilir... gecen sene bu konuda muzdarip olup kpssye son zmanlarda calisamayip gecen sene puanı 82 81 80 79 olup bu sene 75i göremeyen arkadaşlar gördum nedeni de bu anlattıgım olaydı... bu nedenle kpssye cakisir gibi calisin ilan gelir sinava girersen süper gelmezse de kpss icin hazirlik olmus olur....
-
@paretowilfredo hocam olası guy ilanı için duyum alabileceğiniz kaynaklarla bir görüsebilseniz istirham ediyorum.İşsizlikten ve belirsizlikten kırıldık resmen
-
duy ve muy alımında tahmini puan türü ne olur arkadaşlar
-
@aylin p48 olabilir.
-
@luthor keşke p48 den alsa ama bence almaz
-
Dostlar öncelikle GUY hakkında ben duyduklarımı aktardım. Söylenen tarihin üzerine şimdi gidip bir daha sormanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. İkinci olarak da şu halinizden açıkçası şikayetçiyim. Neden diyeceksiniz haklı olarak. Şöyle izah edeyim.
Dostlar eğer siz bu sürece girdinizse ki öyle, çalışıyor çabalıyorsunuz. Kat'i olarak bilmeniz gereken bir şey var; Sınav ne zaman gelirse gelsin; Çalışmak ve o âna hazır olmak zorundasınız. Bunun başka yolu yok. İlan gelince ders çalışmaya başlayan hemen herkes o güne kadar kaybettiği bilgilerden dolayı başarı elde edememiştir. İstisnası çok azdır bunun.
Bu sınav bazlı veya günlük halledilebilecek bir mesele değil. Bu bir süreç. Süreci kesintiye uğratmadan sürdürenlerin başarıya ulaşabileceği bir süreç.
Bir diğer nokta da özellikle puanları 85'in altında kalan arkadaşlar için önem arz ediyor.
Ben Facebook'ta 85+ puan hedefi koyalı sizler için ne kadar zaman oldu? Facebook'tan takip etmiş olan dostlar hatırlayacaktır. Alımlar eskisi gibi olmayacak pasta daralıyor dediğimizde de çok insan karşı çıktı. Puan baremini yüksek tutmakta ki asli düşünce bu öngörü idi.
Ek olarak o dönem belirttiğim, önerdiğim kaynaklar için: Çok ağır, KPSS için bunlar fazla, bilmem şu yazar var bu fasikülle halledilirmiş. diyen insanlar çok oldu.Bugün baktığınızda sınavların çoğu kaçla kapatıyor?
Alımlar ne durumda?
Ve son olarak KPSS soruları nasıl? Ne düzeyde? Eski ile mukayese edilecek durumda mı? GUY Sınavı dahi artık sadece çıkmışları çöz-gir-geç mantığı ile halledilemiyor.Bu soruların yanıtlarını sizlere bırakıyorum gün itibariyle.
Bugün yine sizlere önerim şu olacaktır. KPSS hedefli çalışmaya başlayın geç olmadan. Çünkü 1500 kişilik guy alımında 3000 mülakat adayının 1500'ü eli boş dönecek.
400 Kişilik bir SDGY alımında 1600 Kişinin 1200'ü eli boş dönecek.Bugün kızıyorsunuz yüksek puanı olup da üst üste gelen sınavlara giren insanlara içten içe belki. Ama siz bugün 90'lı puanlara sahip olsaydınız o listelerde tekerrür eden isim sizinki olabilirdi. Ne kadar çok sınava girerseniz o kadar çok şansınız olurdu. Maalesef umut ve beklentisini 2 3 sınava sığdırmış dostlarımızın stresli olması, moralsiz olması, motivasyon bulamaması çok normal. O nedenle bu durumda olan herkes ama herkese yegane önerim, KPSS bazlı hareket edin.
KPSS'ye yönelik yapacağınız çalışma sizi; GUY, MUY, DUY vs. her sınava hazır ve nazır tutacaktır. Eğer beklediğimiz gibi GUY yine İlkbahar dönemine kalırsa bir çok şey için geç kalacaksınız.
O nedenle son kez tekrarlıyorum;
En az 85 puan hedefle( Özellikle dengeli puan türleri için ) çalışmaya başlayın. 85 bareminde olanlar 90'a odaklansın. 5 puan +10 sınava daha girmek demek.
Ezbere kaynaklarla ezbere yönelik değil, öğrenmek ve özümsemek yönünde çalışmalarınızı yapın.
Artık her gün burada feryatlar, umutsuz cümleler görmek istemiyorum dostlar. Sizi bu durumda görmeyi yakıştıramıyorum hiçbirinize. Ayağa kalkın, derin bir nefes alın. Yazdığım şeylerden payınıza ne çıkarıyorsanız ona tutunmaya çalışın, tefekkür edin ve her tefekkür periyodunun akabinde mütevekkil olun. Siz emek verin, siz ümitvâr olun. Bunların da temelinde olması gereken şey 'kabulleniş'tir. Nasıl bir yol olduğunu şöyle bir gözden geçirip, söylediğim adımları atmanız dileği ile.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar.
-
@paretowilfredo hocam yaziniz cok guzel ve anlamli siz atandiniz mi
-
@bircahil Evet dostum ve 2 senelik sizin gibi bir uğraşım, kayıplarım, hayal kırıklıklarım var biriktirdiğim ve beni tanıyanlar bilir ki o günlerde dâhi asla pes etmedim. Kaybettiğim günün sabahında aynı saatte kalkıp kütüphaneye gittim ve ders çalışmaya devam ettim. O nedenle size yapmadığım, yapamadığım bir şeyi önermiyorum dostum.
-
@paretowilfredo siz iyi bir doneme denk gelmis olmalisiniz .Dediginiz gibi pasta kuculuyor .Belki insanlarin bu kadar serzeniste olmasinin nedeni gittikce azalan umutlaridir
-
@paretowilfredo onerdiginiz kanunname ve tan Tahsin zapatanin medeni ve borçlar kitabı 2018 kpssye kadar rahat tekrar edilebilir mi sizce? 7 hukuk dalı olduğu için beni biraz endişeye sokuyor. Yoksa bu hocaların çıkardığı kpss kampi kitabı yeterli olur mu?
Bu arada 3-4 ilan bekleyen birisi olarak soylediklerinize hak veriyorum. Kpss bazlı olacak bundan sonra çalışmalarım. -
@ouzakbas Düzenli çalışma ve doğru yöntemle rahatlıkla halledilir dostum. İnsanların hukuk çalışırken ciddi iki hatası söz konusu; İlk olarak gözünde büyütmek ve bundan dolayı bunalarak pes edip yarıda bırakmak.İkincisi ise; kelam kelam her şeyi yazmaya çalışmak. Her ikisi de bir türlü bitmeyen bir hukuk çalışması neticesini doğuruyor. Daha makul yöntemlerle rahatlıkla halledilir de yetişir de.
Kamp kitaplarını da yeterli demek çok doğru olmaz açıkçası. Oralardan çalışmak bol soru ile devam ettirilirse çok faydalı olur bunu da söylemem lazım.
-
@bircahil Çok da değil dostum işin açığı. Sayıların azalmaya başladığı yavaş yavaş daralmanın etkisinin görüldüğü günlerdi. Ancak puanlarım fena değildi, epey sınava girme şansım oldu.
Umudun azalması içinizdeki ateşin sönmesi demektir. Bu da zaten daha başlamadan savaşa kaybetmek demektir dostum.
-
@paretowilfredo guzel konusuyorsun dostum cok guzel ama insanlar senin bu yazini gordukten yarim saat sonra yine ders basinda streslerine gomulecek .Dusunecek dusunecek ...yine de iyi bir motive edici yaziydi
-
@aylin neden?
-
@paretowilfredo ağzına gönlüne sağlık kardeş. Tek sınav hakkım var olursa guy ama dediğin gibi normal KPSS gibi
Çalışıyorum. Emek ve nasip varsa sorun yok. Facebook demişsin nerde yaziyorsun Facebook da nerden takip edebiliriz -
@luthor önceki ilanda eski puan türleri olarak KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118 kullanılmış , p48 e pek yakın gibi gelmedi bana
-
@aylin 118’i bir incele derim.
-
@pozitif inceledim, yabancı dil etkisi var ve p48 deki dengeli oranlardan ziyade farklı düzeyde oluşmuş puan türü
-
@aylin yds artık yok zaten, 4 ana ders var ikisindede oranlar bırebır zaten yok. Ama yakın 48 , 47 yakın kullanılabılır.