2018 İdari Yargı Sınavı
-
@kendinehâkim hocam yapmayın bu sınav da mı çalışmayanla çalışanı ayırt etmedi. evet ben de geçen sene mülakata kalmıştım lakin bu sene sınırdayım. önceki sınavlar gibi temel kanunlardan sorular çıkacak diye bekledik o yüzden yamulduk biraz.
-
@fc-real-gdp aynı şeyi söylüyoruz. Çok çalışan 70 sınırında yığıldı. Hiç çalışmayan 65 sınırında. Bizde en basitinden insan haklarından ezberlemediğimiz protokol tarih vesayre kalmadı ama sorular genel kültürden geldi . İddiam şudur hiç o kadar kasmaya gerek yok kaymakamlık için bundan sonra . Ne kadar çalışsak da sınav insanı patlatabiliyor .
-
@aslan-reyiz bende aynı konumdayım. Kaymakamlık 68 bandında umudum yok . YSK hamd olsun iyi geçti. Sonrada hakimliğe devam nasipse .
-
@can-mavi Amacım sizi kırmak yada akıl vermek değildi. Öncelikle bunun için özür dilerim. Ben genele hitaben bir serzenişte bulunmaya çalıştım. Yoksa sizin çabalarınızın farkındayım zaten. Bu kadar başarıya rağmen mülakatta eleniliyorsa artık amac mülakatta elenmemek olmali ve bunun için mücadele edilmeli. Yoksa 4-5 kez mülakatta elenilen bir sinav için hâlâ sınav demenin bir anlamı olmayacaktır.
Çünkü Bakan bile açıklamasında "yeni mezunlarin da sınava girebilmelerini istiyorum" diyorsa yaş sınırı kaldirilsa n'oluur kaldirilmasa n'olur, 35'inden sonrakiler için pek sonucun değişmeyecegini düşünüyorum.
inşallah bu sene sınav açılır da hepimiz başarili olarak emeklerimizin karşılığını alırız. ( Bu iş 35'ine kalmamalı @can-mavi ) -
Themis &Justice Kitaplardan son haberler
1)Justice İdari yargı soru kitabına anayasa, idare, idari yargı, maliye, vergi güncellendi baskıya girdi (diğer kısımlar güncel)
2)İdare hukuku konu kitabı güncellendi baskıya girdi
-
İdari yargı konu kitabı güncelleniyor çok az bir zamanı kaldı.
-
Ceza genel 1 ay içinde güncellenecek
5)Medeni usul 1 ay içinde güncellenecek
-
-
Ek kitap bir haftaya yerini alır o zaman
-
@aslan-reyiz justice hakkında neler düşünüyorsun kazanan arkadaşlarım gereksiz diyorlar .
-
@kendinehâkim, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz justice hakkında neler düşünüyorsun kazanan arkadaşlarım gereksiz diyorlar .
Kitap ayrıntılı ve zor olduğu için öyle denmesi normal.Ama mutlaka çözülmeli.Çalışma kitabıdır sadece soru kitabı değil.Her kitabın iyi kötü yanı vardır.Mesela vergisi yetersizdir borçları ve hmk sı gereksiz ayrıntıdır ama diğer kısımları harikadır.Monopol hakimim karine konsensus vs..diğeleri için de benzer şeyler söylenebilir.
-
Arkadaslar Ahmet Nohutcunun son çıkan Kanunname ile Anayasa,Idare,Idari yargı üçlüsü arasında çok fark var mı inceleme fırsatı bulan ? Bunların hepsi temmuz baskıydı sanirim alan vardır mutlaka en azindan elinizde olanı yorumlarsanız sevirinim
-
@ercu, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Çalışmaya başlayasım var ama kaynak yok bi şey yok nereden başlayacağımı kestiremiyorum. Başlasam sınava kadar çok şey değişir onları takip et, eski öğrendiklerinin üzerine yazmaya çalış çok gözümde büyüyor. Ufaktan ufaktan başlamak istesek nereden başlamalıyız?
Themis İdare Hukuku alıp başlayayım diyorum ne dersiniz? Ön siparişteymiş daha ama olsun.
-
@ercu hocam once ozel hukukları mi halletseniz ne dersiniz? Borclar medeni bunlar her yil standart.değişikliği pek görmeyen dersler
-
@aslan-reyiz teşekkür ederim . İyi çalışmalar.
-
Bir sitede bakanın müracaatları Aralık'ta alacağız dediğini okudum.Doğruluğu nedir arklar? Bu sınav Şubat'a sarkar mı?
-
-
@paretowilfredo çok şükür ustad artik sınav aralıkta mi şubatta mi sorusu gelmez diye umuyorum
-
@olursaolur hocam şimdi sınav şubatta mı ¿¿
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Arkadaşlar değer verdiğim bırsinin rıcası uzerine yarın akşam saat 20 de kamuda 35 yaş sınırının kalkması için etkinlik yapılacak , hepimiz bir gün 35 yaşında olacağımıza göre katılımınızı rica ediyorum ... tag yarın paylasilacaktir
Hocam bunu yeni gördüm katılım nasıldı? 35 yaş sınırını bende doğru bulmuyorum
-
Şubat gibi olmasına sevinenlerdenim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
İtira ediyorum efendim.
Bir kere bakanın tam olarak sınav Şubat'ta diye bir açıklaması yok. Aralık'ta başvuruları dersek sınav Şubat'ta olur diye yorumlanıyor. Yorum!!!!.
Bakanın bizzat açıklaması değil. ona bakarsanız simdiye kadar da ilgili yılın sınavinın bir sonraki yıla sarktığı pek görülmedi.
Artik hayırlısı olsun ama kimse de çalışmayı bırakmasın bence. -
Suan kesin var onemli olan bu degil mi arkadaslar bu kadar belirsizligin oldugu bir dönemde sinavin ne zaman olacağı degil kesin olacağı ders calismak adına yeter sebeptir diye düşünüyorum