2018 İdari Yargı Sınavı
-
Ilk dediğim gibi aralık da sınav arkadaşlar...
-
@alchemist Allah razı olsun kardeşim
-
@ecem son yapılan sınav derken hangi sınavı kastediyorsunuz. son idari hakimlikte kat mülkiyeti sorusu yoktu.
-
@fc-real-gdp @ecem acaba son yapilan adli hakimlik mi diye dusunup sorulara baktim ama orda da yok kat mulkiyetinden soru
-
Kat mülkiyeti ve ortaklığın giderilmesiyle ilgili soru (HMK sorusu olarak) , 3 haziran 2017 Avukatlıktan geçiş sınavında soruldu.
-
@1umut yılı karıştırmış olabilirim o zaman 30 Mayıs’ta yapılan sınavdır. Ben son yapılan sınav diye hatırlamış olabilirim. İnşaat onarım sorusu vardı 4/5 ti cevap ben yanlış yapmıştım kat mülkiyetinden soru çıkmaz diye bakmamıştım.
-
@amirim hocam sayıyla ilgili bi duyumunuz var mi peki?
-
@ecem Doğru hatırlıyorsun dostum. 30 Mayıs'ta geldi o soru.
-
@handefirat son yıllarda dernekler ve kat mülkiyeti ile ilgili soru geliyor bı genel hatlarıyla bilmekte fayda var diye düşünüyorum
-
medeni hukuk bu kadar geniş bi alanken kat mülkiyeti kitaplarda bile son sayfada kanun maddelerinin yazılmasından ibaretken soru çıkmasıda garip olmuş.. napalım artık onuda eklicez listeye. cevaplar için sağolun arkadaşlar
-
bir de borçlar genel hükümlerde tahsin zapata öneriliyodu hep. şimdi kitabı araştırım dedim. savaş kitapta 2018 mart baskısını gördüm. ama başka hiç bi yerde denk gelmedim. acaba dağıtıma geçmediler mi ? alan var mı hiç? kargo bu yüzden gecikmeli gelir diye tereddüt ettim
-
Değişen madde oldu mu borçlardan?
-
@amirim, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Ilk dediğim gibi aralık da sınav arkadaşlar...
200 idari gelse ne güzel olurdu ..Rüyamda bile ilan görür oldum..
-
@yourdreams, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Değişen madde oldu mu borçlardan?
DEĞİŞİKLİKLER ..
MADDE 15- İmzanın, borç altına girenin el yazısıyla atılması zorunludur. Güvenli elektronik imza da, el yazısıyla
atılmış imzanın bütün hukuki sonuçlarını doğurur.
İmzanın el yazısı dışında bir araçla atılması, ancak örf ve âdetçe kabul edilen durumlarda ve özellikle çok sayıda
çıkarılan kıymetli evrakın imzalanmasında yeterli sayılır.
(Değişik fıkra: 13/2/2011-6111/213 md.) Görme engellilerin talepleri halinde imzalarında şahit aranır. Aksi takdirde
görme engellilerin imzalarını el yazısı ile atmaları yeterlidir.
III. Eşin rızası
MADDE 584- Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı
doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç
kurulması anında verilmiş olması şarttır.
Kefalet sözleşmesinde sonradan yapılan ve kefilin sorumlu olacağı miktarın artmasına veya adi kefaletin müteselsil
kefalete dönüşmesine ya da kefil yararına olan güvencelerin önemli ölçüde azalmasına sebep olmayan değişiklikler için eşin
rızası gerekmez.
(Ek fıkra: 28/3/2013-6455/77 md.) Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak ya da
yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler, mesleki faaliyetleri ile ilgili olarak esnaf ve
sanatkârlar siciline kayıtlı esnaf veya sanatkârlar tarafından verilecek kefaletler, 27/12/2006 tarihli ve 5570 sayılı Kamu
Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanun kapsamında kullanılacak
kredilerde verilecek kefaletler ile tarım kredi, tarım satış ve esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifleri ile kamu
kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası aranmaz. -
Eski basim kitap var elimde almaya gerek yok o zaman teşekkür ederim.Ruyada ilan gören tek ben degilmisim:)2000li bi sayı görmüştüm 200 mezun idariye razıyım:))
-
@yourdreams, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Eski basim kitap var elimde almaya gerek yok o zaman teşekkür ederim.Ruyada ilan gören tek ben degilmisim:)2000li bi sayı görmüştüm 200 mezun idariye razıyım:))
Ben de Boçları eski basım İsmail Ercandan çalıştım .Değişikliklere bakmak yeterli ama kitapla birlikte kanunu aynı anda götürün bence ..200 candır
-
Çok merak ediyorum idari hakimliği kazanan iibfli varmı çevremde hic görmedim duymadım
-
@idealistbiri kazanan 3 arkadasım var .
-
@idealistbiri hocam son alımda bana bimer'den gelen cevaba göre 40 kişi ibfliydi ve birini tanıyordum.
-
@idealistbiri aynı dershaneye gittiğim arkadaşım vardı il göç mülakatına aynı gün girecektik o gün sonuç açıklandı, idari hakimliği kazanmış:) mülakat saati gelmeden binadan çıktı, taksi çevirip aştiye gitti
Ben ise o gün il göç mülakatından elenmiştim