2018 İdari Yargı Sınavı
-
humk'dan kodak dışında kitap kullanan var mı?
-
@james-buchanan hocam ben nikon kullanıyorum
-
@james-buchanan Güzel kitap. Akıcı bir anlatımı var. Kesinlikle fayda sağlar.
-
arkadaşlar elimde 2016 dan kalma medeni usul hukuku kitabı var değişiklik çok oldu mu medeni usulde? bir de tarihte osmanlı tarihi ve türkçe de dilbilgisi çıkmıyor değil mi?
-
@msayar12 Türkçe'de dil bilgisi ya bir tane çıkar ya hiç çıkmaz. Tarihte Osmanlı'dan gelebiliyor.
-
@corleone
Ben aldım hocam henüz elime geçmedi. -
borçlar kanunu ve ceza kanunu genel hükümleri kaçıncı maddeye kadar oluyor arkadaşlar.
-
@hahamas hocam ceza ilk 75, borclar ilk 206 sanirim.
-
@sbf1983 teşekkür ederim hocam sağol. kesin olarak bunlar mı yoksa alçak gönüllülükten dolayı mı sanırım dedin
-
Arkadaşlar merhaba. İdari yargı için ağır olmayan anlaşılır kaynak ne önerirsiniz?
-
@hahamas emin olamadigim icin dedim hocam:) bu sinava ilk defa girecegim:)
-
@sbf1983 inşallah emin olan biri cevap verir o zaman ceza hukukunda belli ama borçlarda pek öyle değil.
-
@hahamas doğru 75 /206
-
Hangi kanunların çıktısını almak gerek arkadaşlar bir liste var mı elinizde ?
-
Merhaba dostlar, özelden de soran arkadaşlar oldu indirdiğim ve kitaplaştırdığım kanunların listesini bırakayım şuraya, faydalanmak isteyen dostlar için;
T.C. Anayasası
TBMM İçtüzüğü
2575 Sayılı Danıştay Kanunu
2576 Sayılı BİM, İdare Mahkemeleri ve Vergi. Mahk. Kur. ve Gör Hk. Kanun
2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu
2247 Sayılı Uyuşmazlık Mahk. Kuruluş ve İşleyişi Hk. Kanun
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu (Sadece ilk 75 madde)4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu
6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu (Sadece ilk 206 madde)
6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu
-Dileyen Medeni Usul Hukuku için;
2797 Sayılı Yargıtay Kanunu,
5235 Sayılı İlk Derece Mahk. ile BAM Kur., Görev ve Yetki. Hk. Kanun. 'larını da ekleyebilir. Bende zaten var olduğu için ve okunması biraz daha ikincil planda olduğu için kitaplarıma eklemedim.213 Sayılı Vergi Usul Kanunu
Tüm bunları 1, 2 ve 3 olarak ayırdığım biçimde kitaplar haline getirdim. Vakti olan arkadaşlar, kanunları word formatında indirip, gereksiz kısımları çıkarıp daha da kısalltabilir benim vaktim olmadığından uğraşamadım açıkçası. Bunun yanında 3 numara için TVS notu da ekledim sonuna ve onu da bir kitap haline getirdim. Her bir kitabı spirallettim. Kanun metnini bu şekilde bastırınca notlar alacak bol bol yer de kalmış oldu sayfalarda. Bu yönden verimli buluyorum bu yöntemi.
Kanun okumayı tekrar aşamasında hızlıca yapmayı düşünüyorum ya da başla bitir giderken derslerden geride bıraktığım dersin kanunu okumak şeklinde de ilerleyebilirim. Buna kısa zamanda karar vereceğim.
Allah yâr ve yardımcınız olsun dostlar.
-
@corleone Tensip.. Ancak gunceli ay sonunda çıkacakmış.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. İdari yargı hazırlık başlığı var mı?
-
@ikircikk internette dolaşan tensip 2018 güncel değil mi?
-
Justice 2016 baskısı var nette yanına 2018 güncelleme eklenmiş bu şekilde istemiyorum tamamen güncel önerebileceginiz bir soru kitabı var mı ya da justice yeni baskı çıkar mı sınavdan önce
-
@sim Ben internette hiç 2018 şeklinde görmedim hocam, Adli-İdari hep 2017 olarak var. Yayıneviyle gorustugumde de Ekim sonları demişlerdi onu bekliyorum.