Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
TAG: #SGK9PRO
-
Paylaşalım hadi arkadaşlar
-
@keynes10 gelir insallah kardes. Ama her ile razı olman lazım.
-
HADI ARKADASLAR BOYLE MI TWETERDA DESTEK OLUYORSUNUZ IKI UC KISI VAR AYIP YAA FORUMDA 100 DEN FAZLA ADAM VAR TWETTERDA 2 3 KISI LUTFEN ARKADASLAR ALLAH RIZASI ICIN BU TWETA SAHTE HESAPLA DAHI OLSA GIRIN.
-
@satrab hocam ben 7. Promosyonda yoktum yalnız ilk SGK mülakatım yanlış olmasın konya değil ama Konyaya yakın bir ilde olacağım Allah izin verirse
-
@krueger sagol kardes
-
Yedekteki arkadaşlar sadece başka kurumu kazananları düşünmesin.sadece aklındaki illeri yazacak bir çok kişi var tercihler sonrası da belli bir açık olacaktır .
-
Arkadaşlar hesap kilitli olduğunda tag sayfasında gözükmüyor mu twitler. Twitter çok kullanmıyorum da
-
@ErtuğrulBEY hocam öyle duyum vardı.Banada mantıklı gelmiyo kpss öncesi alım ama geçen sene 7.promosyonda böyle geldi
-
@istatistik Hesap açık olması gerek
-
Bir dershane kazanan öğrencileri'ni paylaşmış kazanan 10 kişiden yarısı son sıralardan girmiş listeye 82 küsür puan ile 400 kişilik komisyon listesinde 300'ü aşkın sıralardalar.
Yazık üniversite hayatım boyunca ders çalışıp derece yapmakla,Çift Anadal yapmakla, KPSS'de derece yapmakla ne kadar büyük hata yapmışım.
Ne kadar da safmışım.
Kusuruma bakmayın arkadaşlar dün de benzer şeyleri yazdım ama böyle bunları görünce dayanamıyorum.
Ben onlara kızmıyorum sisteme kızıyorum.Hakkınızı helal edin.
-
@SSK atanma hakkınızdan feragat ettiğinize ilişkin dilekçe ile kuruma başvuru yapabilirsiniz.
-
arkadaşlar il seçimi kurayla mı olacak? sıralamaya göre biz mi tercih yapacağız?
-
@jungss Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
arkadaşlar il seçimi kurayla mı olacak? sıralamaya göre biz mi tercih yapacağız?
Tercih yapılacak hocam, sıralamaya göre belirlenecek..
-
@osmanyksel06 sen yapcan mı peki tercih
-
@economistic Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
@osmanyksel06 sen yapcan mı peki tercih
Ben has yozgatlı olarak yapıcam ama mersinliler yapamıyormuş
-
@osmanyksel06 yanlış duymuşsun canım
-
Dostlar selamın aleyküm. Sonuçlara ilişkin hararet biraz dinsin istedim. Kısaca süreç hakkında bilgi vermek istiyorum.
Kurum çok sürmeyeceğini umduğum bir süre içinde, tercih tarihlerini ve illeri duyuracak. Asil listedeki arkadaşlar bu iller içinden 20 il sıralayacak. 21.Tercih ise, Kurumun re'sen atamasını kabul ediyorum. seçeneği olacak. Yani ilk 20'de bir yere yerleşemezseniz boş kalan kadroya yerleşmeyi seçebilirsiniz. Bu seçenek opsiyonel. Seçmeyebilirsiniz ancak seçmezseniz bir daha tercih hakkınız olmayacak. Tercih hakkı yedek arkadaşlara geçecek.
Asillerin ataması gerçekleştirildikten sonra yedek arkadaşlar için duyuru yayımlanacak. Bu duyuruda, boş kalan iller ve tercih dönemi duyrulacak. Yedek arkadaşlar da benzer prensip ile tercih yapacaklar ve atama süreci tamamlanmış olacak.
Ankara merak konusu. Ben Ankara'nın açılmayacağını düşünüyorum. Olsa dâhi çok az olacaktır. Çünkü Ankara çok kalabalık. İhtiyaç fazlası denetmen var.
En çok kadro yine İstanbul'da olacaktır. Yeni binalara da taşınılıyor. Yapılan bina da var. Herkese yer açılmaya çalışılıyor.
Mesleğe dair süreci kısaca anlatayım. Atandıktan sonra; ilk kez memur olanlar için ilk 1 sene aday memurluk dönemi. Bu dönem içinde, aday memurluk eğitim ve sınavı alacaksınız. Bu kendi ilinizde gerçekleşecek. Sonra asaletiniz tasdik olunacak. Akabinde 1.senenin sonunda Yetki sınavına gireceksiniz. 3. Sene sonunda ise Yeterlik sınav ve mülakatına gireceksiniz. Yine ilk senenin içinde önce 2 Aylık kuvvetle muhtemel Ankara'da olacak Temel Mesleki Eğitim alacaksınız. İkinci olarak da Yetki Sınavınıza yakın bir tarihte, (En son Afyon'da yapıldı) Yetki Eğitiminiz olacak. 2 hafta kadar sürecek bu da.
Mesleğe başlayacak arkadaşlar yavaş yavaş, 5510 sayılı kanuna göz gezdirmeye başlasınlar. Mevzuat oldukça karmaşık. Kavramlara aşinalığınız olsun.
Göreceğiniz işler kısaca şu şekilde;İhbar-Şikayetler (Alo 170 Hattı, BİMER CİMER şikayetleri ve dilekçe şikayetleri) Bu sigortasız çalışmaya dair işleriniz olacaktır.
Kayıt İnceleme İşleri
Durum tespiti ile tespit edilemeyecek durumlar işyeri muhasebe kayıtlarından tespit edilebilir. Doğum Borçlanması, Sigortasız çalışma ve Sahte sigortalılık bu alanda en çok karşılaşacağınız şeyler.
Muvazaalı boşanmalar.
Gelir Tespitleri.
OSGB Denetimleri.
Bunlara dair işlerle haşır neşir olacaksınız inşallah.
5510' a ek olarak, Meslek Yönetmeliğini ve 2013/5 Sayılı SGK Genelgesine de göz atın. Bu da mesleğin icrası ile alakalı standartları koyan alt mevzuatlar.
Allah kazanan arkadaşları utandırmasın. Hakkıyla bu mesleği yerine getirmeyi nasip etsin.
Kazanamayan arkadaşlara da inşallah en kısa sürede bu mesaja muhatap olma sevincini nasip etsin.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
Daha ayrıntılı konular için Meslek Tanıtımı Dostlar.
https://www.tercihiniyap.net/meslek/sgk-denetmen-yardimciligi
-
@paretowilfredo Sağolun Hocam bilgilendirme için şimdi bu eğitim kendi ilinizde olacak derken hangi ili tercih edip atandı isek orda mı olacak ? Bir ara eğitim Ankara'da olacak deniliyordu birkaç kişiden öyle duymuştum yanlış mı biliniyor