2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
-
İŞ HUKUKU OTURUMU
1)İş kanununda ilgili maddelerde ücretin korunmasını asgari ücret,ücret kesme cezası,ücretten indirelemeyecek haller,ücretin zamanında ödenmesi,Kamu işverenlerin sorumluluğu bakımından açıklayınız
2)Sendika özgürlüğünün güvencesinden 5 tanesini yazınız.
3)Uluslararası işgücü kanununa göre çalışma izninin işçi ve işveren dışında iptal edilmesi sebeplerinden 5 tanesini yazınız
4Özel istihdam bürosunun geçici kurduğu hallerden 5 tanesini yazınız
5)Deniz iş kanuna göre iş süresini açıklayın
6)İşveren işçi birolla haziran tarihinde3 ay deneme süresi koyarak iş sözleşmesi yapmıştır.Temmuz ayında iş sözleşmesi feshedilmiştir.İşyerinde toplu iş sözleşmesi yoktur.
A)Deneme süresi kaydı geçerli midir ? Nedeb
B)İşçi 3 ay çalışıp ücretini istemektedir.Geçerli midir ?
7)Toplu iş sözleşmesinde yetki şartını açıklayınız -
@asımın-nesli Emeğine sağlık dostum. Sorular güzelmiş gerçekten. Zorlamışlar temel kaide denecek soru çok az. Özellikle Özel İstihdam Büroları şaşırtmadı beni yeni gelen bir düzenleme olmasından dolayı.
-
Katılım nasıldı arkadaşlar?Gelmeyen çok muydu?
-
Sürekli bütçe açığı verrn,yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik oranına sahip olan bir ülke bütçe açığını kapatmak için ne yapmalıdır?
Vergi mükellefi ve sorumlusu tanımlayın,3 tane vergi sorumlusu yazın birini açıklayın.
Vergidrn kaçınma ve vergi kaçakçılığını tanımlayıp farkını açıklayın.
Yapışkan ücret modelini açıklayın
İşsizlik işgücü işsizlik oranı tanımlayın,işsizlik türlerini yazıp birini açıklayın
Basit 2 tane muhasebe kaydı vardı
Otomatik stabilizatörleri tanımlayın,neler olduğunu yazın ve birini açıklayın.
Enflasyonla mücadelede kamu harcamalarının etkisini açıklayın
Enflasyonla mücadelede kamu gelirlerinin etkisini yazın
Keynes'e göre ekonomideki talep ve yatırımlar belirli bir seviyeden sonra para politikasıyla neden arttırılamaz? -
@andone Kolaymış
-
@luthor ilk oturumdsn patlayınca bunlara fazla asılmadım sıradaki sınavlara bakıcaz artık
-
@andone Bu sınavın belirleyicisi ilk orurumdu zaten.Neyse geçmiş olsun hocam.
-
Vergi kaçırma vergiden kaçınma nedir farkları nedir
Vergi sorumlusu vergi mükellefi tanımı vergi sorumlusuna 3 örnek ve 1ini açıkla
Keynesin para politikası ile talebi bir yerden sonra arttıramamasının sebebi nedir
Otomatik stabilizatör nedir örnek ver birini açıkla -
@luthor Kolay olup olmaması çok önemli değil maalesef. Puanlama yapacak olanların insiyatifi önemli. Ayrıca 70 almak kolay bir durum değil.
-
Yok yok klasik sınavlar test ten daha kolay oluyor bence fazla saçmalamıyorlar açıklandığında değil ama şimdi kıl payı kaçırmış olduğuma üzüldüm klasik sınavın mantığı bütün konulara değil çıkması muhtemel olduğunu düşündüğün yerlere bakmak ki bu soruları tutturmak zor olmazdı 1. Oturum hakkında yorum yapamıyorum ama kalanı yapılabilirmiş
-
@baumol Tabi nasıl değerlendirdikleri önemli ama ben kolay derken sorulan sorular ucu açık olmayan sorular diye söyledim.En azından cevabı net bir şekilde yazarsanız puan alırsınız heralde.İktisat,maliye,muhasebe oturumu için konuşuyorum bu arada.1. Oturum hakkında bilgim yok.
-
Birinci oturum zordu bence. Hele en son yapılan sınavla uçurum vardi. 2 ve 3ten 70-80 alınabilirdi
-
@luthor %60 dedi gözetmen
-
@jakojoko katılım mı %60
-
Birinci oturum gerçekten zordu, geçen seneki sınavlarla pek mukayese edilemez. Hukuk yapılabilirdi ama yine kaliteli bir sınavdı. 3. Oturum ise 70 ortalama için diğer derslere katkı açısından bir şans idi bilen için.
100e yakın fire gözlemledim. Hakkımızda hayırlısı olsun dostlar. Kim bilir kaç ay sonra açıklanır, meçhul. -
@obsesifsancı kardeşim 3.oturumdaki ilk soruyu ne yaptın ? Bütçe açığı enflasyon ve işsizlikle alakalı soruyu
-
@beşiktaş1903 evet
-
@obsesifsancı gözetmen 1-1.5 aya açıklanır dedi.
-
@jakojoko %60 katılım çok az bence.
-
Bu sınavın 1 buçuk aya açıklanacağına inanmıyorum bizi perişan edecekler en az 3 ay diyorum ben