2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
-
SGK Müfettiş Yardımcılığını kazanan ve iş müfettişliğini sınavına giren yaklaşık 10 kişi varmış arkadaşım bakmış ama
-
@berktanell benim bir arkadaşım var mesela. Türkiye birincisi. SGK müfettişliğini kazandı ama İş müfettişliği sınavına da girmişti.
-
Bu arada dün ben de başkanlığı aradım. Yazılı kağıtlar hala okunmadi ne zaman açıklanır bilmiyoruz dediler.
-
@nilayfb anladım Allah muvaffak etsin
-
@nilayfb bir arkadaşımda bugün aramış belli olmaz bu ay içinde her an olabilir demişler
-
@nilayfb iş teftiş olursa iş müfettişliğine geçer herhalde arkadaşınız
-
@berktanell büyük ihtimal geçer.
-
@berktanell Hocam siz baya heveslisiniz inşAllah geçmişsinizdir. Nasıl geçti sınavınız ?
-
@baumol haha.. ben de baya hevesliyim fakat KİK sonucundan sonra korktum işmüfettişliği sınavından tedirgin olmaya başladım .
-
@nilayfb Ya senin o iş oldu rahat ol
-
@baumol umudum tükendi ama inşallah dediğin gibi olur
-
@baumol teşekkürler arkadasım hakkımızda hayırlısı ben olumlu veya olumsuzda olsa açıklanması taraftarı olduğu için merak ediyorum hatta mümkünse ertesi gün açıklansın olumsuzda olsa arkadaşım
-
@berktanell Ben de senin gibi düşünüyorum hatta ben her sınav ekseni böyleyim ama açıklanan tek sınavım tcdd onda da 77 kişi mülakata kaldı
-
@baumol 5 kişi sgk müft kazandı 72 kaldık
-
@berktanell Neden öyle dediniz ki bilmediğimden soruyorum iş teftiş daha mı iyi ?
-
@sgk0606 hocam özlük hakkı felan bilmem de İş teftiş tabiki daha iyi.
-
Bir tartışma konusuna dair ben de fikirlerimi beyan edeyim dostlar
İş teftiş mi, SGK teftiş mi?
Tabi ki buna dair herkesin öznel sebepleri vardır benim de sunacağım gerekçelerin çoğu öznel olacaktır.İş müfettişliği iş yoğunluğu açısından daha ağır koşullara sahip bir meslek. Bu nedenle bu bir nebze geriye düşürüyor benim gözümde. Gerçekten bazen çok garip turne tempolarına rastlıyorum. SGK Teftişte turne yok mu? Tabi ki var. Ancak biraz daha rahat bu konuda SGK.
İş Müfettişlerine illerde nispeten daha az ihtimam gösteriliyor bu konu yanlış olmasına ve can sıkıcı olmasına karşın Bakanlık il teşkilatında henüz tam oturmamış bir teftiş kültürü var. SGK müfettişleri kurum içinde daha saygın bir noktada bu da benim için bir artı puan.
Tamamen nesnel bir yaklaşım olup iş mevzuatı daha sade olmasına karşın SGK mevzuatı bana daha cazip görünmektedir. Her şeyden evvel uzmanı az olan bir mevzuat olarak bu mevzuata hakim olmak sizi ileriye taşıyacaktır. Piyasada Sigorta Uzmanı olarak iş yapan hemen herkes SGK Teftiş kökenlidir. Bu da mevzuat bilgisini haiz olmanın getirdiği bir artıdır. İş mevzuatı daha sade yapılı olduğundan aynı imkanları tam olarak sunmayabilir.
İş müfettişliğinde İşin yürütümü ve Teknik sınıf söz konusu malumunuz. Bu noktada bizim tabi olduğumuz işin yürütümü kısmı kısmen teknik sınıfın açıkçası gerisinde kalmaktadır. Bundaki asli gerekçe de gerçekten uzmanlık ve mühendislik bilgisi gerektiren bir iş alanına sahip olunmasıdır. Mevzuat bilgisi SGK nezdinde olduğu kadar kıymetli değil bu açıdan.
Kendimce artı ve eksilerini dile getirdim dostlar.
Meslek tanıtımlarını da şöyle bırakayım sizler de bakın:
https://www.tercihiniyap.net/haber/is-mufettis-yardimciligi-meslegi-maasi-ve-sinavi
https://www.tercihiniyap.net/haber/sgk-mufettis-yardimciligi-meslegi-maasi-ve-sinavi
-
@paretowilfredo Çok teşekkür ederim siz olmasanız biz ne yapardık
-
@paretowilfredo Üstad SGK teftişte rotasyon var. Bence büyük bir eksi bu durum.
-
@paretowilfredo Size bir şey daha sormak istiyorum . 2018 Ocak tarihi itibariyle sgk ve iş teftiş maaşları yeni başlayan yardımcı için kaç bin lira ve ikisi de aynı mı ?