2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@amirim insallah ayni seyleri biliyorsunuzdur
-
değerli arkadaşlar burada sınavın şekli ve tarihine ilişkin bir sürü duyum okudum, bakarsınız bazıları doğru çıkar, ama şuan için hiçbir duyuma itibar etmeyin, seçim çalışmaları dolayısıyla kamu kurumlarında yani bürokraside bütün önemli işler askıya alınmış durumda, seçimlerden sonra bazı şeyler netleşecektir, daha önceden sınava hazırlanmayan, alt yapısı zayıf arkadaşlar varsa çalışmaya başlasın ama daha önce sınava hazırlanmış hatta sınavı kazanmış arkadaşlar sabırla ilanı beklesi, ilanın verildiği tarih ile sınav tarihi arasında makul bir süre oluyor, ayrıca ösym ile protokol yapıldığını bilebilecek kadar bağlantısı olan arkadaşların mülakatı geçememiş olması da şaşırtıcı. neticede duyumlardan biri gerçekleşebilir ama ben itibar etmiyorum ve yoluma bakıyorum, sizler de o onu dedi, bu bunu dedi diyerek kafanızı bulandırmayın.
-
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi çalışmalar. Aranıza bu yıldan itibaren katılmış bulunmaktayım. Kpss ve Kaymakamlık sınavını beraber yürütebilen kadim kaderdaşlarıma saygılar. Hakkımızda hayırlısı olsun. Tecrübeli arkadaşlar var sanırım, kendi tecrübelerinize dayanarak sınavla ilgili neler önerebilirsiniz? Teşekkür ederim, Allah sonumuzu hayırlı kılsın.
-
@kaymakamadam, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi çalışmalar. Aranıza bu yıldan itibaren katılmış bulunmaktayım. Kpss ve Kaymakamlık sınavını beraber yürütebilen kadim kaderdaşlarıma saygılar. Hakkımızda hayırlısı olsun. Tecrübeli arkadaşlar var sanırım, kendi tecrübelerinize dayanarak sınavla ilgili neler önerebilirsiniz? Teşekkür ederim, Allah sonumuzu hayırlı kılsın.
Bu yaklaşıma sinir oluyorum vesselam.
Mübarek biraz emek harca da 151 adet sayfayı oku be! -
@k-k Hocam eleştirinizi yerinde(teşekkür ederim eleştiriniz için) ama üslubunuzu yanlış buluyorum. Sizi de anlamaya çalışıyorum belki de böyle çok soruyla karşılaşıyorsunuzdur fakat yazılanların yaklaşık yarısını inceledim, kitaplar haricinde başka bir yol gösterme adına bir şey bulamadım. Geriye kalanlar da duyumlar flan flan.. Biz genç kardeşleriniz için yol gösterebilmeniz adına sorumu sormuştum. Sizi başka bir düşünce içine sevk ettiysem kusura bakmayın.
-
@kaymakamadam dostum sana yol göstermek açısından belki yardimci olur "ne olursan ol çalış"
-
Kuzenim hem kpssye hem kaymakamlığa aynı anda hazırlandı sınav aralarında boyle kısa bi süre vardı ve kazandı alandan pek fazlalığı yok biraz idare hukukunda detaya ineceksiniz o kadar
-
@amirim 2 Eylül 100 soru test,4 yanlış bir doğruyu götürüyor.
-
@istihbarat_mia 80 soru diyordular 100 mü oldu
-
@kaydı-silinmiş 20 sorunun lafını mı yapıyon şimdi ayıp ediyon bak :d
-
@istihbarat_mia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@amirim 2 Eylül 100 soru test,4 yanlış bir doğruyu götürüyor.
Yanlisin dogruyu goturmesi ne guzel olmus. Darisi hakimlige
-
@istihbarat_mia sevginin nedeni anlaşıldı
-
@amirim hayır için fesat snn ondan değil :d yaradılanı sev yaradandan ötürü meselesi :d
-
@istihbarat_mia tek gayemiz bu üstad Allah için sevelim birbirimizi hiçbir çıkar gözetmeksizin ...
-
@idealistbiri Hocam peki bu çalışmamız gereken kanunları nerede bulabiliriz ?
-
Güzel bir haber sınav yöntemi de şekillendiğine göre ilan yakında gelir
-
Kardeşler Rabbim kalemimizi ve zihnimizi keskin etsin. En çok hakeden kişilere de bu makamı nasip etsin selam ve dua ile rabbim yar ve yardımcımız olsun
-
1- Anayasa-(temel hak ve özgürlükler)luthor
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
3- Belediye kanunu-oruç reis
4- Bilgi edinme kanunu
5- Büyükşehir belediye kanunu-gizemce
6- Devlet ihale kanunu-onuktekin
7- Devlet memurları kanunu-mülki
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu-kemoenes
10- İl özel idaresi kanunu-demoklesin kılıcı
11- İmar kanunu-k33
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu-onuktekin
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu-sbn98
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu-kaymakam106
19- Kamulaştırma kanunu-sislerbulvarı
20- Köy kanunu -Mülkiyeli45
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun-Mülkiyeli45
22- Mahalli idare birlikleri kanunu-sbn98
23- Mal bildirimi kanunu-kemoenes
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun-kombassankoma
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun
34- insan hakları eşitlik kurumu kanunu
35- kamu denetçiliği kanunu
36-kişisel verileri koruma kanunu