2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Farkında mısınız hergün sınav ile ilgili farklı bir duyum paylaşılıyor. Daha dün kulaklarımla duydum test teklif aşamasında kaldı sınav açık uçlu olacak denmişti. Aklıma şu geliyor, bakanlık ilan yayinlanmadan dışarıya bilgi sızdığının farkında ve bu engellenemeyecegi için bari farklı bir sürü bilgi sızdıralım ki hangisi gerçek bilgi anlayamasınlar diye uğraşıyorlar herhalde
-
@istihbarat_mia konu dağılımı konusunda fikriniz var mi
-
Arkadaşlar biliyorum kızacaksınız ama kaymakamlık sınavına hazırlanmaya yeni karar verdim. Geçmiş sayfaları tek tek okumaya çalışıyorum ama yavaş ilerliyorum. 2014 yılından belli KPSS A grubuna çalışıyorum. Özür dilerim ama Hangi derslere çalışmalıyım sizce ve hangi kaynakları önerirsiniz.
-
@enea ösym bu her şeye çalış atlama.Atladıkların muhakkak çıkar karşına hepte başıma geldi bu.
-
@istihbarat_mia yanlis anladin hocam hangi dersten ne kadar çıkar ve baska ders eklenirmi idari yargı gibi
-
@asyasy anayasa -idare ahmet nohutcu Türkiye ekonomisi- yasin çoban iktisat -kpss kitapları( Erdal Ünsal ..) İnkılap için tarihin pusulası, insan hakları için Kutluay kararli nin kitabini aldım pişman oldum AÖF halil kalabalık onermisti burda mülakata hak kazanmış arkadaşlar
-
@elisa Çok çok teşekkür ederim. Peki bu kanunları mevzuat.gov.tr buradan mı indireceğiz ?
-
@asyasy hocam hemen indirme istiyosan. Uyum yasalariyla degisicek cok sey olcak cunku tabi bu uyum yasalari sinava kadar yetismezse ne olur onu hic bilemiyorum
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@asyasy hocam hemen indirme istiyosan. Uyum yasalariyla degisicek cok sey olcak cunku tabi bu uyum yasalari sinava kadar yetismezse ne olur onu hic bilemiyorum
Teşekkür ederim peki eylüle kadar bu kanunları bitirebilir miyim ?
-
@asyasy ben kanun okumuyorum açıkçası fazla detay geldiği icin bilen arkadaşlar bu konu da yardımcı olsa daha iyi olur
-
@elisa Teşekkür ederim.
-
@asyasy biter ya, acikcasi herkesin calisma sekli baskadir ama ben kanundan baslamak yerine once guzel bi kitaptan baslamayi daha dogru buluyorum. Kitap bittikten sonra kanuna gecerim. Hatta suan test olcaksa ki oyle duruyor, cok detayli soru cozumun yanina ek konabilir kanun.
Bastan goz korkutuyor ama konuyu hakim olursan kanun okumak da kolay olur -
@istihbarat_mia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@amirim 2 Eylül 100 soru test,4 yanlış bir doğruyu götürüyor.
Hadi bare ilan da 20 haziran civarında diye de ben ekleyeyim
-
@1umut Siz de mi bu kaynaklardan çalışıyorsunuz ? anayasa -idare ahmet nohutcu Türkiye ekonomisi- yasin çoban iktisat -kpss kitapları( Erdal Ünsal ..) İnkılap için tarihin pusulası, insan hakları için Kutluay kararli- AÖF halil kalabalık
-
@enea başka ders eklenmez sanmıyorum.40 soruluk klasik sınav için çıkan soruları 2-2,5 la çarp mantıken öyle oluyor.Mesela 40 sorulu klasik sınavda 6 iktisat vardı 100 soruda muhtemelen 13-14 tane olur muhtemelen.
-
-
@istihbarat_mia aynen kardeşim
-
@istihbarat_mia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi 20 haziranda ilanın gelmesi mümkün değil en erken 60 gün önce ilan geliyor zaten benim tahminim @amirim kardeşiminde dediği gibi 10-11-12 temmuz gibi gelir ilan
Siz yine de 20 haziranın olduğu haftaya dikkat edin
-
@asyasy hocam ben daha calismaya baslamadim:D
sinavin test oldugunu ogrendikten sonra ilgimi cekti acikcasi, umit kaymagin kitabi vardi bende hakimlik icin aldigim. Onu bi kez okudum sadece test oldugunu duyduktan sonra.
Kpss sonrasi odaklanacagim. ya nohutcu ya umitkaymaktan bakarim ama sanirim nohutcuyi alirim gibi duruyor. Cunku kaymakam olan bi arkadasim onu onerdi. Sinav test olacagi icin iktisatta erdal unsal filan bakmam, normal kpss kaynaklarimdan calisirim. Zaten yasin cobam tr ekonomisini guzel sekilde anlatmis. Insan haklari cok yabanci oldugum bi ders ama bu sene aofde aldim. Ilkumutun bi test kitabini almistim aof icin once ondan bakacagim, sonra da paylasilan aof kitabini okurum kpss sonrasi. Ben de yeniyim acikcasi kaymakamlik icin, ama yeni oldugmuzdan kanunda bogulmayi cok dogru bulmuyorum. bol soru seklinde giderim ben -
@1umut Anladım teşekkür ederim. 7 mülakkat elendim en sonuncu guy dan da elendim bakalım. Belki nasibimiz kaymakamlıkta bu yıl zaten KPSS yi bırakacağım. Belki iyi bir çalışmayla kazanabilirim. Teşekkür ederim yönlendirmeleriniz için.