2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@hoffafd bir bakıma haklısınız hocam ancak neredeyse tüm hocalar aynı zamanda olma ihtimali üzerinde duruyor. Kurslardan dediğiniz gibi ciddi gelir elde ediyorlar. Ancak bize düşen zaten çalışmak. Ancak yeni yeni başlayabildim. ŞUBAT-MART gibi düşünüp hızlanmak belkide işimize geliyor
-
arkadaşlar bende çalışma grubunuza katılıp bir konu almak isterim ne yapmam gerek
-
@yavuzarslan hocam dropbox üyeliği almalısınız ve daha sonra önceki sayfalarda yazan konulardan kalanlardan seçebilirsiniz.
-
@kemoenes nasıl alıyoruz hocam biraz yabancısıyımda konunun
-
@yavuzarslan önceki sayfalarda @onuktekin kardeşimiz yazmıştı. Bakabilirseniz basit şekilde anlatmıştı
-
Hazirandan sonra yapsınlar da biz de girelim ..
-
Bekir Çelik hoca facebook ta 24 Mart 2018 yaşmış, doğru çıkarsa hayırlı olsun..
-
iktisat için hangi kaynağı önerirsiniz?
-
@öktem_ilteriş evet ciddi duyum aldım diye yazdı
-
@kemoenes, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@öktem_ilteriş evet ciddi duyum aldım diye ya
Tarih kitabı çıktı onun kaymakamlık ve hakimlik duyumunu peş peşe paylaştı inş bizi yemiyodur:) doğru çıkarsa kitabını alalım
-
@aslan-reyiz :))) o da olabilir ama kitabı ben daha önce sipariş vermiştim. Ne kitaplara para verdik bir de buna verelim
-
24 mart 2018 diye de tarih vermiş Yüksek ihtimalle bu tarih diye . Taklitler aslını yüceltir @paretowilfredo :))
-
@kaan1917 tecrübeli arkadaşlar bu konuda detaylı yazılar yazmıştı hocam. Özellikle 2017 kaymakamlık sınavı sayfasının başlarında çok detaylı öneriler var. iktisat bu sınavın seçici kısmı olduğu için çok önemli. Ve kitap olarak geniş bir kaynak yelpazesi var. Doğru tercih çok önemli
-
Arkadaşlar; listemizin son durumu aşağıdaki gibidir.
Kendi hazırlayacağınız sorular olduğu gibi GÜNCEL bulabildiğimiz soruları da sisteme yükleyebilir, ciddi bir soru havuzu oluşturabiliriz. Bitirmeyen veya zaman bulamayan arkadaşlar aman unutmayın ne olursa olsun başladığımız işi bitirmemiz lazım...1- Anayasa-(temel hak ve özgürlükler) @luthor (Yürütme) @Oruçreis
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun- @abdullahogz
3- Belediye kanunu- @Oruçreis
4- Bilgi edinme kanunu- @ümithak
5- Büyükşehir belediye kanunu- @gizemce
6- Devlet ihale kanunu- @garipyolcu
7- Devlet memurları kanunu- @mülki
8- İl idaresi kanunu- @kemoenes
9 - İl özel idaresi kanunu- @demoklesinkılıcı
10- İmar kanunu- @k-33
11- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu- @politicssbf
12- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
13- Kamu ihale kanunu- @onuktekin
14- Kabahatler kanunu- @relax
15- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu- @sbn98
16- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu- @ayran
17- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu- @kaymakam106
18- Kamulaştırma kanunu- @sislerbulvari
19- Köy kanunu - @Mülkiyeli45
20- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun- @Mülkiyeli45
21- Mahalli idare birlikleri kanunu- @sbn98
22- Mal bildirimi kanunu- @kemoenes
23- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun @mülkiyesbf
24- Milletvekili seçim kanunu- @bolulu
25- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun- @ümithak
26- Polis vazife ve salahiyet kanunu
27- Siyasi partiler kanunu- @Mülkiyeli45
28- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
29- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun- @ayran
30- Meclis iç tüzüğü- @siyasal
31-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun- @yörük20
32-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun- @jokerr
33- insan hakları eşitlik kurumu kanunu- @mülkiye1859
34- kamu denetçiliği kanunu @mülkiyesbf
35-kişisel verileri koruma kanunu- @BF24
36-aym kuruluş ve çalışma usülleri kanunu- @abdullahogz -
12-26-28 kaldı arkadaşlar....
-
@aslan-reyiz ciddi bir duyum olmasa tarih verme riskine girmez diye düşünüyorum, doğru çıkmazsa reklam yapayım derken itibarı sıfırlayıp rezil olma riski var.
-
@öktem_ilteriş reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir şey de var
-
kimler ne reklamlar yapıyor ne şekle giriyor. Bu sınava hazırlanırken daha net gördüm. İnsanlar vebal nedir, kelime anlamı neye karşılık gelir diye hiç mi düşünmez ? Bir çoğuna bakıyorum sırf reklam yapabilmek için şekilden şekile giriyor. Okumuş etmiş insanlar diyoruz ancak bu işin eğitimle de alakası yok bariz şekilde ortada.
-
@kemoenes bunların yaptıkları şeyin adı çıkar, menfaat, pastadan pay almak filan karşılığında bizlere verdikleri de Umut, yok pahasına verilen Umut, çünkü bizi ayakta tutan tek şey Umut, bunu bilip kullanıyorlar işte.
-
@hoffafd haklısın kardeşim. İşini layıkıyla yapan kişilere lafım yok ancak kul hakkı denen bir durum var. İnsanların umutları ile hayalleri ile oynamaya kalkan belki cebini doldurur ama sonrası onun için daha kötü olur. Herkesin jandarması vicdanıdır.