2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@shady1, içinde söyledi: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
@derya-senol var kardesim o sart malesef
Hadi yaa bi ümit sormuştum sağolun cevap verdiğiniz için
-
arkadaşlar bilişimden girecek olan var mı sınava yada bankada halihazırda çalışan?
-
@yucuklu_sumurta Hocam alan konularına daha önce çalışmışlığınız var mı?
-
@ziyaretci000 var hocam. Düşünüyorum başvurmayı.
-
@bisisorucam hocam Bilgi Teknolojileri alanında bilgin var mı? Oradan birkaç sorum olacak varsa
-
@luthor Ziraat katılıma girerken çalıştım ama çözümlü sorular üzerinden biraz ezbere gidiyo gibi yarısı doğru yarısı yanlış çıktı 20 sorunun napsam ki çok konu war:S
-
görev ili olarak sizce neresi mantıklı ? Ben rize'yi düşünüyorum ama sizce olur mu ?
-
Gazisem'in yaptığı 2012 Halkbank uzman yarcmılığı soru ve cevapları burda arkadaşlar bakın zor ya pof :S
www.memurlar .net/common/news/documents/219650/h1-alan_bilgisi.pdf
-
@bazarov, içinde söyledi: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
Hak edenin iş sahibi olduğu bir ilan olması dileğiyle
Halkbank'ın son alımında uzman yardımcısı unvanı ile Anadolu da bir ilçede göreve başlayan bir bankacıyım. Geçen sene ilan geldiğinde tıpkı ben de sizin gibi hangi pozisyona başvuracağım konusunda ciddi kafa yormuştum. En isabetlisinin uzm. yard. olacağını düşündüm ve aslında yeteri kadar da bilgi sahibi olmadan sınavı kazanıp mülakatlara girip göreve başladım.
Karar sürecinin zor olduğunu bildiğim için tercih sürecinde yardımcı olmak istiyorum.Öncelikle servis görevlisi ne yapar?
Şube için konuşuyorum. Arkadaşlar çalışmaya başlayacağınız yer bankodur. Bankoculuğu anlatmaya gerek yok. hepinizin bildiği gibi nakit girişleri çıkışları, ödemeler, fatura ve kurum tahsilatları, döviz işlemleri daha bir çok akla gelmeyen hacmen küçük ama yoğun emek ve sabır gerektiren işler...
halkbankasında çok fazla bankoda çalıştıktan sonra yükselen personel vardır. Gişede hayatınız boyunca kalmamak sizin elinizde. Rakiplerinize atacağınız gerçekten küçük çalımlar sizi operasyon kısmından pazarlama kısmına geçirebilir. Bunun örneklerini de yakın zamanda gören biriyim. Her ne kadar kamu yönü ağır bir banka olsa da halkbank performansa en az özel bankalar kadar önem veren bir bankadır. Bu çok kesin bir yorum.Servis görevlisi unvanıyla pazarlamada da çalışabilir tabii ki ama geçen alımda böyle bir örnek görmediğim için bunda da olmayacağı tahmininde bulunabiliriz. Servis görevliliğine başvuranlar operasyon kısmında çalışacaktır.
Uzman yardımcılığı nedir? Uzman yardımcısı ne yapar?
Arkadaşlar biz sizin herhangi bir bankaya girdiğinizde, masalarda oturuyor olduğunu gördüğünüz kişileriz. Herhalde herkes neyi tarif ettiğimi anladı. Burada bir ayrıma gidelim ve girdiğiniz şubeye göre bireysel ya da kobi. girmediğinizi düşündüğüm diğer şube kategorisi ise ticari/kurumsal şubeler. çoğunuzun şubeye verilirse kobi veya bireysel segmentte çalışacağını söyleyebiliriz.
Bunun yanında bölge müdürlüklerinde ya da tabiiki ilanda da belirtildiği üzere genel müdürlükte uzman yardımcısı unvanıyla çalışabileceksiniz.Şubede çalışan kobi uzman yadımcısı olarak 1 gün tam mesaim nasıl geçiyor?
8.45 de şubeye gidiyorum. gelen mailleri kontrol ediyorum. (bu mailler sistem tarafından otomatik olarak gönderilen mailler olup bizim bu maillere göre aksiyon almamız ya da tetikte olmamız bekleniyor.)
Daha sonra önceden planladığım işleri yapmaya başlıyorum. kredi revizyon vadesi biten müşterilerin vade yenilemeleri, sigorta yenilemeleri, ödeme vadesi geçen kredi müşterilerinin bilgilendirilmesi, Kooperatif kredilerinin istihbaratları, kullandırıma hazır hale getirme, takas merkezindeki çeklerin kontrolü, yeni müşteriler için bilgi formları alma müşteri oluşturma, hesap açma, pos müşterisi bulma, aktif pazarlama yaparak telefondan ya da doğrudan direkt satış yapma(pos, bes, kredi kartı vs), bir üst mercinin istediği çalışmaları yapma, ekspertiz talepleri ipotek belgeleri hazırlama, ipotek veya araç rehin veya fek işlemleri, kredi sözleşmesinin alınması sözleşme giriş talepleri , kredi kullandırımları, daha aklıma gelmeyen işlemlerde var tabiiki ama daha 1 sene dolmadan bunları yapmanız sizden bekleniyor.
Bireysel kısımda çalışanlar, ise daha farklı işlemlere bakıyor. o başka bir yazının konusu olabilir.Bence hangi unvanla bankaya gireceğiniz kadar hangi pozisyonda çalışacağınız da hayati öneme sahip, bireyselde çalışmak halkbankta kobiye göre bir tık kötüdür.Zira bireyselden gelerek kobiye geçmeniz oradan yükselmeniz beklenir. Bu da Hiç yoksa 4 5 yılınızı alabilir. Yazılı olmayan kuralları da söylersek daha rahat olduğu düşüncesiyle olsa gerek kadınları daha fazla bireysel de görevlendiriyorlar. kadınların avantajı ise daha fazla bölge koordinatörlüklerinde değerlendiriliyor oldukları. Bu da bir kenarı not edilsin.
Bölge dedim şube dedim. kafanız karışmasın her aklı başında bankacı bölgede çalışmak ister. Ama yükselmek içinde şube görmek şart derler. İstisnaları var. Bu Konu çok karışık. Hiç girmeyeyim. Ama şubede müşterilerle muhatap olmak mı? bölgede yetişmeyen işlerden dolayı müdürlerden veya koordinatörden azar yemek mi? kararı siz verin.
Bir de ne olursa olsun çok önemli bir konu var ki o da çalışma arkadaşlarınız. Bu o kadar hayati bir konu ki 3 ay içinde istifanın eşiğine de gelebilirsiniz, hayatınız boyunca bankacılık yapmak da isteyebilirsiniz. Hiç abartmıyorum bu kadar önemli bir konu. İlk müdürünüz keza aynı şekilde çok önemli.. Umarım siz şanslı bir çalışan olursunuz.
İç kontrolör mü müfettişlik mi gibi bir soruyla karşı karşıyaysanız da kesinlikle müfettişliği ilk tercihiniz yapın. Tereddüt bile etmeyin. Ama bu ikisini de çok iyi düşünün. Bir kararınızla bütün hayatınız gerçekten çok değişecek. Bir de eğer müfettişlik olmazsa/kontrolörlük olmazsa uzman yardımcısı olur musun derlerse mülakatta(umarım mülakata kalırsınız tabii ki) olurum deyin. bu da küçük bir tavsiye
Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım. Hepinize kolay gelsin.
Hay maşallah, ne geniş iş skalanız varmış öyle ya. Bunları yapana verdikleri ücret çok komik kalıyor.
-
parayi yatirdim ancak herhangi bir sms gelmedi. ayrica sistemden sifre al dedigimde "numaraniz sistemle uyusmuyor" hatasi aliyorum. yardimci olursaniz sevinirim
-
@sacred123 1 2 saat bekleyin sisteem düşsün hemen düşmüyor para yatırınca
-
Ist.uni hazirladigi icin sinavi ist.uni.aof sorularina baksak
-
@bonus tesekkurler
-
İstanbul üniversitesi Auzaf diye geçiyor açık ve uzaktan eğigim diye soruları auzef hazırlıycak bence ama interntte hiç örnek test sorusu göremedim auzef'in nerden erişebiliriz acabaaa
-
Ben de bilemedim bulsak iyi olur
-
@rmazandavulcusu hocam ben ilk defa banka sınavına gireceğim o yüzden pek bilgim yok , bt için banka sınavlarına yönelik kitapta yok , var mı bir tavsiyen
-
@luthor evet ingilizce nasil yol izlemeliyiz.bu surecte calissak faydası olur mu kaynak vs bilen yokk mu
-
@mağdurum Hocam ingilizce konusunda bilgim yok ama ben şahsen alana biraz da olsun aşina olmayanların işinin zor olduğunu düşünüyorum.
-
@luthor alanim var da bi ise de yaramiyor.guydan mulakattan elendim.sgk bekliyorum ama aciklanana kadar ömür bitecek.ingilizce yok iste =(
-
@mağdurum Bende sgk bekliyorum hocam.İngilizce olayi bendede aynı.Riske edip uzmanliga basvuriyorum.