2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@y-oguz90 teşekkür ediyorum.Gerçekten iyi bir sonuç
-
@gretchen Bence yok. Ama yine de sen bilirsin tabii ki.
-
@shady1 maddi acıdan iyi ama evlenınce buyuk sıkıntı turneler.ortalama 7-8 yılda en ıyı ıhtımalle mudur olana kadar bu durumu kabul edıp hayatınızı turneye gore sekıllendırmenız lazım
-
@fenerbahceli rica ederim hocam yalniz gecen sene sinavi Ataturk Universitesi yapmisti bu sene Istanbul Universitesi yapacak bunu da goz onunde bulundurmak gerekir
-
@meç hocam ben etkilemek istemem.bende cok kararsizim gecen yil uzman yrd. ilden gitti benim halkbank..ve bikac gun once guy mulakatindan elendim o yuzden sirf is olsun riske atmayim mantigiyla servisi dusunuyorum..
-
Arkadaslar bir de sunu goz onunde bulundurmakta fayda var gecen yilki uzmam yrd. Sinavi genel merkez icin degil subeler icin yapilmisti ve ingilizce nispeten kolaydi.bu yil genel merkez icin sinava girecek uzman yrd.adaylari genel merkrzde calistiracaklarsa daha iyi duzey ingilizce isteyebilirler gibi geliyor.
-
@yurtlu-john tesekkurler hocam
-
Arkadaşlar merhaba,ben bu adaylar müfettiş yard. İç kontrolör yard.Uzman yard. arasında tercih sıralaması yapacaklardır olayını tam anlayamadım.Diyelim 1.müfettişlik 2.uzmanlık 3.iç kontrolörlük şeklinde yaptım ve sınavda 300.oldum şimdi ilk 105 müfettişlik dediği için bu sıralamaya giremedim birinci tercihim olmadı ama ilk 510 a girdiğim için ikinci tercihim olan uzmanlığın mülakatına katılacağım.Böyle mi olacak arkadaşlar?
-
@duranvarlık kardeşim sınav merkezinin o kdr ayrıntılı ince bi analiz yapacağını sanmam ama geçen yıl Atatürk aöf”nün yaptığı sınav organizasyonundan(ank ve ist insanları 2 saatlik mesafeye vermeleri) sınav sorularına oradan sınavı açıklayışlarına kadar tam bi leşti 2015”deki ankara üniversitesinin yaptığı gbi bi sınav olsun(adamlar 16 günde açıklamışlardı sınavı)hakkımla kaybedeyim kazananlarıda tebrik edeyim, ama bu Atatürk aöf”nün sınavı gibi bi sınav olacaksa Allah girmeyide nasip etmesin o sınava bana eksik kalsın.
-
bn kpssden 23-24 iktisat yapmışım sayıştay sınavında 20 soruda 16 iktisat yapmışım Atatürk aöf”de 16 doğru forumda 18”den fazla yapanı duydum. İngilizce desen benim yds puanım 63.75 46 doğrum var, 45-50 alanında 40-42 doğrusu var yaa bunlar aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor hala, peygamber efendimiz(sav) boşuna dememiş “işi ehline verin”diye. Kaliteli bi sınav olsun liyakatlı bi mülakat olsun Allahım kim daha çok emek verdiyse ona nasip etsin, şayet bende haketmediysem banada nasip etmesin yeter ki hak eden hakkettiğini alsın.
-
@iyimser16 kardeşim seni vakıfbank veyahut vakıf katılım uzmanlığa felan çağırmadılar mı senin sonuçların iyiydi sanki de sınırdan kaçırmıştın diye hatırlıyorum inşallah bu halkbank sınavında başarılı olursun bu arada Allah yardımcın olsun
-
@s-cihan bende bunu merak ediyorum
-
@sofuoglu aynen kardeşim hep sınırdan gittim yaa bnde yıldım gittim özel sektörde işe başladım ama yani hepimize bu yaşattıkları aklıma geldikçe çatlıyorum sinirden yaa bunca emek veren bunca insanın onca emeği 4 tane ciğer beş para etmez satılmış yalakanın elinde yaa ahbap çavuş ilişkisiyle emek veren bi sürü insanı süründürüyorlar. Neyse ya buradaki arkadaşlarıda negatif etkiliyorum k.bakmasınlar onlar var güçleriyle çalışsanlar elbet Allahın adaleti var alırlar emeklerinin karşılıklarını.
-
Arkadaşlar öncelikle ingilizce konusuna bi açıklık getireyim, geçen seneki alımla beraber işe başladım şunu açıkça belirtmeliyim ki geçen senenin sınavı ciddi derece basitti. Yds puanım 40 geçen sene 60 soruda 47 doğru yaptım ardından vakıfbank sınavında 40 soruda 27 doğru yaparak baraja takıldım. Sınavın ingilizce zorluk seviyesi Vakıfbank ayarında olacaktır. Çünkü yıllardır belirli bir standart ile yapılır vakıfın sınavı bu sene İstanbul Üniversitesinin hazırladığı sınav çok geçen seneninkinden kaliteli olacağı aşikar.
Alan sorularına gelirsek ciddi derecede saçma sorular vardı kpss2016 da p35im 88di. Saçma sorulardan kasıt basit değil aksine zorlayıcıydı özellikle ekonomi kısmı. Kpssden 2-3 tık daha kolay olacağını düşünüyorum
Genel kültür soruları da hak keza öyleydi hiç unutmuyorum erzurumdan Sivas’a giderken ki geçitleri/dağları sormuşlardı
Genel yetenek kısmı ideal bir seviyedeydi bir şey diyemem. Dikkat gerektiren sorulardı.
Bu sene için size verebilceğim en iyi tavsiye alan Bilgisi olan arkadaşlar ingilizce kesinlikle çalışsınlar. 1 ayda olur mu demeyin inanın kendinizi verdiğinizde %50 barajına takılmayacaksınız.
Sınav ile alakalı bankacılık ile alakalı kurum ile alakalı tüm sorularınıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, ancak maaş ne kadar yemek ne kadar gibi soruları gereksiz görüyorum. İnanın internette üç aşağı beş yukarı bütün kurumların aldığı maaşları aynı olduğunu göreceksiniz. Ben imzayı atana kadar ne maaş biliyordum ne de başka bir şey. Sınav ve mülakatların doğrultusunda hak edenin kazandığı sonuçlar olması dileğiyle herkese başarılar
-
@iyimser16 kardeşim zor gerçekten ne desen haklısın inşallah önceki sınavları sınırda kaybetmenin bir anlamı vardır ve bu sınavda başarılı olarak bunları telafi etme şansı doğar sana.
-
@sofuoglu amin kardeşim umarım hepimiz için hayırlısı olur:)
-
Hak edenin iş sahibi olduğu bir ilan olması dileğiyle
Halkbank'ın son alımında uzman yardımcısı unvanı ile Anadolu da bir ilçede göreve başlayan bir bankacıyım. Geçen sene ilan geldiğinde tıpkı ben de sizin gibi hangi pozisyona başvuracağım konusunda ciddi kafa yormuştum. En isabetlisinin uzm. yard. olacağını düşündüm ve aslında yeteri kadar da bilgi sahibi olmadan sınavı kazanıp mülakatlara girip göreve başladım.
Karar sürecinin zor olduğunu bildiğim için tercih sürecinde yardımcı olmak istiyorum.Öncelikle servis görevlisi ne yapar?
Şube için konuşuyorum. Arkadaşlar çalışmaya başlayacağınız yer bankodur. Bankoculuğu anlatmaya gerek yok. hepinizin bildiği gibi nakit girişleri çıkışları, ödemeler, fatura ve kurum tahsilatları, döviz işlemleri daha bir çok akla gelmeyen hacmen küçük ama yoğun emek ve sabır gerektiren işler...
halkbankasında çok fazla bankoda çalıştıktan sonra yükselen personel vardır. Gişede hayatınız boyunca kalmamak sizin elinizde. Rakiplerinize atacağınız gerçekten küçük çalımlar sizi operasyon kısmından pazarlama kısmına geçirebilir. Bunun örneklerini de yakın zamanda gören biriyim. Her ne kadar kamu yönü ağır bir banka olsa da halkbank performansa en az özel bankalar kadar önem veren bir bankadır. Bu çok kesin bir yorum.Servis görevlisi unvanıyla pazarlamada da çalışabilir tabii ki ama geçen alımda böyle bir örnek görmediğim için bunda da olmayacağı tahmininde bulunabiliriz. Servis görevliliğine başvuranlar operasyon kısmında çalışacaktır.
Uzman yardımcılığı nedir? Uzman yardımcısı ne yapar?
Arkadaşlar biz sizin herhangi bir bankaya girdiğinizde, masalarda oturuyor olduğunu gördüğünüz kişileriz. Herhalde herkes neyi tarif ettiğimi anladı. Burada bir ayrıma gidelim ve girdiğiniz şubeye göre bireysel ya da kobi. girmediğinizi düşündüğüm diğer şube kategorisi ise ticari/kurumsal şubeler. çoğunuzun şubeye verilirse kobi veya bireysel segmentte çalışacağını söyleyebiliriz.
Bunun yanında bölge müdürlüklerinde ya da tabiiki ilanda da belirtildiği üzere genel müdürlükte uzman yardımcısı unvanıyla çalışabileceksiniz.Şubede çalışan kobi uzman yadımcısı olarak 1 gün tam mesaim nasıl geçiyor?
8.45 de şubeye gidiyorum. gelen mailleri kontrol ediyorum. (bu mailler sistem tarafından otomatik olarak gönderilen mailler olup bizim bu maillere göre aksiyon almamız ya da tetikte olmamız bekleniyor.)
Daha sonra önceden planladığım işleri yapmaya başlıyorum. kredi revizyon vadesi biten müşterilerin vade yenilemeleri, sigorta yenilemeleri, ödeme vadesi geçen kredi müşterilerinin bilgilendirilmesi, Kooperatif kredilerinin istihbaratları, kullandırıma hazır hale getirme, takas merkezindeki çeklerin kontrolü, yeni müşteriler için bilgi formları alma müşteri oluşturma, hesap açma, pos müşterisi bulma, aktif pazarlama yaparak telefondan ya da doğrudan direkt satış yapma(pos, bes, kredi kartı vs), bir üst mercinin istediği çalışmaları yapma, ekspertiz talepleri ipotek belgeleri hazırlama, ipotek veya araç rehin veya fek işlemleri, kredi sözleşmesinin alınması sözleşme giriş talepleri , kredi kullandırımları, daha aklıma gelmeyen işlemlerde var tabiiki ama daha 1 sene dolmadan bunları yapmanız sizden bekleniyor.
Bireysel kısımda çalışanlar, ise daha farklı işlemlere bakıyor. o başka bir yazının konusu olabilir.Bence hangi unvanla bankaya gireceğiniz kadar hangi pozisyonda çalışacağınız da hayati öneme sahip, bireyselde çalışmak halkbankta kobiye göre bir tık kötüdür.Zira bireyselden gelerek kobiye geçmeniz oradan yükselmeniz beklenir. Bu da Hiç yoksa 4 5 yılınızı alabilir. Yazılı olmayan kuralları da söylersek daha rahat olduğu düşüncesiyle olsa gerek kadınları daha fazla bireysel de görevlendiriyorlar. kadınların avantajı ise daha fazla bölge koordinatörlüklerinde değerlendiriliyor oldukları. Bu da bir kenarı not edilsin.
Bölge dedim şube dedim. kafanız karışmasın her aklı başında bankacı bölgede çalışmak ister. Ama yükselmek içinde şube görmek şart derler. İstisnaları var. Bu Konu çok karışık. Hiç girmeyeyim. Ama şubede müşterilerle muhatap olmak mı? bölgede yetişmeyen işlerden dolayı müdürlerden veya koordinatörden azar yemek mi? kararı siz verin.
Bir de ne olursa olsun çok önemli bir konu var ki o da çalışma arkadaşlarınız. Bu o kadar hayati bir konu ki 3 ay içinde istifanın eşiğine de gelebilirsiniz, hayatınız boyunca bankacılık yapmak da isteyebilirsiniz. Hiç abartmıyorum bu kadar önemli bir konu. İlk müdürünüz keza aynı şekilde çok önemli.. Umarım siz şanslı bir çalışan olursunuz.
İç kontrolör mü müfettişlik mi gibi bir soruyla karşı karşıyaysanız da kesinlikle müfettişliği ilk tercihiniz yapın. Tereddüt bile etmeyin. Ama bu ikisini de çok iyi düşünün. Bir kararınızla bütün hayatınız gerçekten çok değişecek. Bir de eğer müfettişlik olmazsa/kontrolörlük olmazsa uzman yardımcısı olur musun derlerse mülakatta(umarım mülakata kalırsınız tabii ki) olurum deyin. bu da küçük bir tavsiye
Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım. Hepinize kolay gelsin.
-
Uzm. yrdcılığına başvuran servis'e başvuramaz ibaresi nerde yazılıyor? soran oldu mu hiç? sınavın aynı gün olmasından mı böyle bir sonuca varıldı?
-
@duranvarlık hocam en kısa zamanda allah gönlünüze göre bir iş verir inşallah bu süreç gerçekten çok zormuş guy olmadıysa inşallah daha iyileri olur.
-
@bazarov kaynak olarak hangi kitap yayın vs önerirsiniz? bi de ingilizce çalışırken kelime mi gamer mi paragraf mı nasıl çalışalım sonuçta süre az. Ben alana çözümlü soru örneklerinden mi çalışmalıyım kitap vs önerebilir misiniz? Teşekkürler. Servis görewlisi sınavına başvurcam