2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@resurgam bu soruyu sormak için çok düşünmüşler mi acaba ya cidden
-
@esra-uz mescidi nebevi
-
@maxmin Yanlış hatırlamıyorsam benim de sorudan anladığım bankanın bir gidere katlandığıydı.Hatta soruda kredi-faiz-vadesiz mevduat kavramları geçmiyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum ? İşletmenin banka kredisine faiz işletilmiş ve vadesiz mevduattan çekilmiş hangi hesaba borç kaydı yapılmıştır şeklindeydi.Cevap finansman gideri borçlu olacaktı.Yine de yanılıyorsam emin olan arkadaşlar soruyu net yazarlarsa hatırlarız.
-
@pluton Hatalı soru olduğunu düşünüyorum. Şıkların üçünde zıt anlamlı kelimelerle oluşturulan ikilemeler vardı diğer şıkların birindeki ''yalan yanlış'' diğerindeki ''mırın kırın''dı.
-
@jimgordon mırın kırın anlamsız sözcükler diğerleri öyle değil diye düşündüm
-
@armindo haklisiniz hocam eksik sormuslar zten soruyu. Sanirim faizi vadesiz hesaba yatirdiklarini kastediolar.
-
Arkadaşlar sonuçlar ne zaman açıklanacak bilgisi olan varmı?
-
Ben de gelir tahakkuku yaptım ama finansman gideri de olsa cevap sasirmam
-
@gundalko ama ozaman banka tarafından yapılacak muhasebe kaydı diye belirtilmesi lazım değil mi ? Şu adamların yaptığına bak
-
@haytanınbiri mescidi nebevi ilk faaliyetlerden
-
@swezy1919 internette 19unda açıklanacağına dair bir bilgi var ama net bişey yok. Dün mail atıp sordum ben 19da mi açıklanacak diye, sabah cevap gelmiş. Açıklanacağı tarihi siteden duyuracağız diye. (Tabi ben servis görevlisi için girdim ama sürecin farklı olacağını düşünmüyorum)
-
bankanın yapacağı muhasebe kaydı diye soruyordu o kısmı hatırlıyorum
-
@poisson o soru bankadan kredi çekildiğinde bankanın yapacagi kayıt degilmiydi ? Hatta şıklarda aktif pasif borcuna filan vardı? Burda bankadaki vadesiz hesaba faiz işlemiştir gibi bişey diyodu
-
@pluton hocam katılıyorum kredi yoktu soruda sadace vadesiz hesaba faizden bahsediyordu
-
@pluton hocam hatırladığımı yazıyorum özetle yukarda yazan arkadaslar da olmuş bu şekilde.İsletme kredi cekiyor sonra bu krediye faiz işliyor tarzi biseydi.Banka kaydi demedim isletmenin kaydi.Sorunun sorulusu garipti.Cogu kisi yanlis anlamis herkes vadesize faiz mi isler soru hatali diyor.
-
Arkadaşlar19unda açıklanacak denildi ama bugün mailime cevap aldim ve dedikleri şuydu..
Merhaba,
Sınav sonuçları yayınlanma tarihi web sayfamızda duyurulacaktır." -
@gundalko hocam bende o soruyu su şekilde hatırlıyorum insanlık hali kusuruma bakma yanlış hatirliyo olabilirim: işletmenin bankadaki vadesiz mevduat hesabına faiz işlemiştir hangi hesap çalıştırılır ?
-
@pluton ayrıca bir soru daha vardı buna benzer oda : bankadan çekilen krediler banka bilançosunu nasıl kaydedilir ? Seçenekler: aktifine borcuna pasifine vs şimdi krediler bankanın bilançosunun sol kısmına kaydedilir yani aktifine ama aktif mi borç mu ???
-
@haytanınbiri ben de öyle yaptım. soruyu tam olarak hatırlıyo musunuz?
-
@pluton krediler bankanin getirisidir, faiziyle gelecektir, bu yüzden çekilen krediler borç olmaz. O yüzden aktife kayıt edilir. Doğru yani