Vakifbank müfettişlik
-
@can tekrar teşekkür ederim.) Elimden geleni yapıp en iyi şekilde bir sonuç çıkarmaya çalışacağım. Benim anladığım İngilizce ve GY kritik öneme sahip. İngilizce baraj açısından önemli, GY ise puan getirme açısından önemli. Olur ya da olmaz bilmiyorum ama çalıştığımız boşa gitmeyecek. Buna inanıyorum.
-
@veblenist aynen kime sorduysam ilk oturumdan elenmişler
-
@can İngilizce YDS kadar zor diyorlar. Bana pek mantıklı gelmiyor. Burada 80 soru 90 dakika var. YDS’de neredeyse bir soruya üç dakika düşüyordu. Bu konuda ne diyorsun hocam? Sen girmiş miydin sınava?
-
@veblenist hocam aslında ingilizcenin yds kadar zor gelmesi biraz süre ve genel yetenek kısmıyla alakalı yoksa soru tipleri pek yds formatına benzemiyor yaklaşık 20 civarı gramer, 10-12 civarı çeviri, 6-8 tane de paragraf sorusu geliyor.
-
@blackmirror Bana pek zor gelmemişti ancak yetiştiremedim süre çok kısıtlıydı
-
@veblenist hayır girmedim ama sana katılıyorum hakkıyla çalışanın geçebileceği bir sınav. Yds kadar zor değilmiş ingilizce ama sınav heyecanı, sürenın az olması ve neredeyse her sorunun 1 dk oldugu matematiksel işlemler işin içine girince insan bir yerde sınavdan kopuyodur
-
Arkadaşlar geçen sene sınava girip Vakıfbank i tek İngilizce sorusuyla kaçıran bı arkadaşınız olarak fikrimi paylasiym sizlerle. Öncelikle İngilizcesi orta şeker zorluk derecesini 10bolume ayirirsak ve YDS ye 7 dersek Vakıfbank in zorluk derecesi 6 olur genel yetenekten tam 20 dogru cikarmistim sınır yani onun nedeni de sanırım kısa süre ayırip uzun sorulara bakmayip sallamamdir. Genel yetenekte zor diyebiliriz öyle leblebi gibi cozup gececeginiz sorualar yok maalesef. Alan konusunda ise hukuk iktisat soruları tamamen KPSS formatı kaliteli güzel sorualar vardı. Seçmeli muhasebe secmiştim bazı sorular uğraştırdı ama genel itibariyle orta şekerli muhasebede fakat banka muhasebesinden sorular gelmişti iki uc tane yanlış hatırlamıyorsam onları salladim. Genel itibariyle puanım 57 58 civariydi
-
Secmeli maliye muhasebe hangisini alalim arkadaslar,birde tek oturum oluyo demi
-
@pluton merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Genel yetenek kısmı komple problemler, sözel mantık, sayısal mantıktan oluşuyor di mi?
-
@füreya evet türkce matematik şekil yeteneği ve mantıksızlık arı sayısal ağırlıklı ama
-
@pluton Teşekkürler. ALES kitabı aldım GY için. Problemlere ve sözel-sayısal mantık bölümüne bakmayı düşünüyorum. İngilizceden de soru çözeceğim, aklıma başka bir şey gelmiyor.
-
@veblen Hangi ALES kitabını aldınız hocam? Ben de almayı düşünüyorum.
-
@bestof92 Hocam anladığım kadarıyla kelime soruları olmuyor mu?
-
@gretchen yok hocam kelime de vardı 2-3 tane
-
Geçen yıl bende girmiştim sınava gy 67 civarıydı ama alanım pek iyi değil 2 aydan az bir süre kaldı en azından uzmanlık için alana nasıl çalışmak lazım yardımcı olabilirmisiniz
-
@bestof92 Teşekkürler hocam.
-
Sizce vakıfbankın ingilizcesinden 70 almam için Hakkı Hoca videoları yeterli olur mu ?
-
@gretchen arkadaşımın aslında. İhtiyaç. Çözmüyordu, bana getirdi.
-
@veblenist ALES kitabı çok iyi olur gy için zaten sorular çok benzerdi ALES tarziydi
-
@nilayfb hocam İngilizce seviyeniz nedir bilmiyorum ama YDS den 50 55 alabiliyosaniz geçen seneki sınavdan 40 ya 28 yapabilirdiniz