TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@bele hocam kurum sınavı yapılsa bile gene mülakata kalan kişilerden referansı olanlar illaki kalacaktır buradaki sorun kurum sınavıyla veya direk mülakata kalmak değil, mülakatın ta kendisidir. Mülakatlar belirli kaidelere dayanmadan komisyondaki üyelerin takdirine bırakılıyor örneğin siz 5 mülakattan elenmişsiniz neden elendiğinizi biliyor musunuz? muhtemelen cevabınız hayır çünkü bende 2 mülakattan elendim puanlarımı dahi öğrenemedim birinde sadece sıralamam vardı diğerini bilgi edinme ile zoraki öğrendim.
Mülakatlardaki sorunları kısaca belirtmek gerekirse; Kağıt üstündeki puanlama kriterleri gerçekçi değil veya uygulanmıyor kaldı ki uygulanıyorsa bile bize açıklanmıyor
Mülakat komisyonları birisini başarısız sayacak puan verdiğinde buna ilişkin görüşlerini adaya bildirmiyor yani aday neden elendiğini bilmiyor
Bazı mülakatlar başarıyı sadece mülakatta verilen puana göre yapıyor yani kpss veya kurum yazılı sınav puanımız saf dışı bırakılıyor
Gene bazı mülakatlarda sorulan sorular komisyon üyelerince doğaçlama oluyor olması gereken ise önceden belirlenip zarf çektirme gibi usul ile belirlenmesi iken bu yapılmıyor
Mülakat sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmadığı için aday elendiğinde neye itiraz edeceğini ve olası bir mahkemeye başvuruda kanıt olarak ne sunacağını bilmiyor çünkü ortada sadece komisyon üyelerinin tuttuğu tutanaktan başka bir şey olmuyor onda da objektif bilgiler yer almıyorŞuan aklıma gelen bunlar ama bunun gibi daha bir çok sorun var düzeltilmediği sürecede komisyon üyelerinin vicdanına kalacağız.
-
Arkadaşlar taban puanlar bana göre hukukta 80 puan altına bile düşer. 16. kişilik olanlarda 92 ve üstü diye düşünüyorum. P33 için 87 üstü diye düşünüyorum ve P34 içinde uluslararası ilişkiler mezunlarını ilgilendiren puan türü olduğundan B seviye yabancı dil 83 puan ve üstü diye düşünüyorum.
-
@black, içinde söyledi:
Gene bazı mülakatlarda sorulan sorular komisyon üyelerince doğaçlama oluyor olması gereken ise önceden belirlenip zarf çektirme gibi usul ile belirlenmesi iken bu yapılmıyor
Mülakat sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmadığı için aday elendiğinde neye itiraz edeceğini ve olası bir mahkemeye başvuruda kanıt olarak ne sunacağını bilmiyor çünkü ortada sadece komisyon üyelerinin tuttuğu tutanaktan başka bir şey olmuyor onda da objektif bilgiler yer almıyorŞuan aklıma gelen bunlar ama bunun gibi daha bir çok sorun var düzeltilmediği sürecede komisyon üyelerinin vicdanına kalacağız.
Konu dışı olacak ama geçen hafta kültür bakanlığının mülakatına girdim, girecek adayları bi salona alıp adaylardan birine zarf çektirdiler ve herkese o sorular soruldu, ayrıca mülakat da kamera ile kayıt altına alındı. Çok şaşırdım ve takdir ettim.
-
@genclerbirlikli aslında olması gereken o ama çoğu yerde olmayıp uygulanan yer görünce şaşırıyoruz diğer türlüsü tamamen komisyonun takdirine kalıyor ve burada torpil işliyor
-
@black çoğu konuda hem fikirim sizinle ya direk kpss puanı ile alım yapsınlar ya da öğretmenlerde olduğu gibi mülakatlarda +-5 olayı getirilirse en azından mağduriyet azalır. Kurum sınavını da şundan dolayı savunuyorum örneğin SGK teftiş 5 katını yazılı sınava çağırıyor sınavı geçen kişi sayısı 70-80 arasındaydı. Bu 70 -80 kişi en azından bazıları hakkıyla kazanacaklar.
-
@bele Kurum sınavı klasik usulde ise veya test usulü olsa dahi kurum mevzuatını ve çalışma alanıyla ilgiliyse karşı değilim aksine destekliyorum hatta klasik sınavı en az 10 katı çağrılması gerekir çünkü kpss test sınavı ve test sınavında ölçülemeyen hususlar var ki bunlarda ancak klasik sınav ile ölçülebilir ve burada da daha aşağıdaki kişilere de şans verilmelidir. Ancak kurumun yapacağı sınav kpss konularından test olacak ise bence yapılmasa daha makbul olur sanki aynı sınava 2 kere girmiş gibi hissediyorum tabi kurum ne takdir ederse o olur
-
Başvuru sırasında sıkıntı yaşayan var mı ? Adli sicil kaydımı sistem getiremiyor. Bu yüzden başvuruyu tamamla diyemiyorum.
-
P4 haricindeki kısma tüm iibf bölüm ayrımı olmaksızın başvurabiliyor yanlış anlamadıysam. Her ne kadar gelmeyeceğini düşünsemde p21 87.5 ile 16 (44) kişilik kadroya mı yoksa p33 84,5 ile 52 (134) kişilik kadroya mı başvurmak mantıklı acaba ?
-
@nfs bende de aynı oldu
-
TBMM'yi arayıp bu ilanla ilgilenen memurun numarasını bulmak için uzun süre uğraştım. Sizin uğraşmanıza gerek yok. 0312 420 69 72 numarasıyla konuştuğumda E-Devlet'te güncellemeler yapıldığı için 1-2 saat sonra yeniden başvurmayı denememiz gerektiğini öğrendim. Ayrıca kendisi Yasama Uzman Yrd. alımında da sürecin TBMM personel alımı gibi süreceğini belirtti. Yani başvurular bittikten sonra mülakata hak kazananlar ve puanları listeyle açıklanacak. Sonrasında güvenlik soruşturmaları yapılacak ve mülakat gün ve saatleri beli olacak. Halen devam eden TBMM personel alım sürecinde 30 Ekim'de başvuru bittikten sonra 14 Kasım'da mülakata hak kazananların listesi açıklandı ve herkesin güvenlik soruşturmaları henüz bitmediği için mülakat tarihleri belli olmadı. Kim bilir bu süreç de ne kadar sürecek... Her ne kadar bu alımda diğer personel alımına göre daha az kişi mülakata kalacak olsa da, şimdiden sürecin uzaması ihtimaline karşı hazırlıklı olun...
-
yeni tasarımdan başvurular kolayca yapılıyor, eskisinde olmamıştı
-
Arkadaşlar sadece internetten başvuru yapıyoruz değilmi evrak teslimi yok ben yanlış anlamadım umarım.
-
@sasasa06 sisteme girmedim ama "Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır." ve belge gönderimi yazmıyor yani yok.
-
@impressiveunit
Teşekkürler -
p33 85 puan sıralama 1360
p4 80 puan sıralama 4069p33 puanı avantajlı görünüyor ama 13 kişi alacak p4 puanı daha fazla kişi alacak. Hangisine başvurmak mantıklI?
-
@monser Yukarıda da yazmışlar ama ilanı okusanız da görürdünüz bence. p4'ten sadece hukuk mezunları başvuruyor, iibf mezunları da diğer puan türlerinden herhangi birini seçip listeye girmeye çalışıyor.
-
Arkadaşlar p34 puan türü yds şartının 70 e çekilmesi konusunda meclisi arıyorum şuana kadar açan olmadı bu konuda sizlerde gereken katkıyı yaparsanız güzel olur.
-
@islimbot Hocam yukarı da yazıyor ama ilanda böyle bir şey yazmıyor. Benim kafam o yönden karıştı zaten
-
Sözlü konularında genel kamu hukuku diyor, bunun olayı tam olarak nedir? İnternetten not bulabilir miyiz?
-
@nfs dostum tek kitap olan bir kamu hukuku kitabın varsa özet şeklinde her konuyu çalış Kastı hepsinden biraz biraz detaya inmeksizin.