PTT Personel Alımı 2018
-
@mneclk bankacılık lisans mezunu birisi olarak hatta daha yakin zamanda halkbankin mulakatindan elenmis birisi olarak su yazdiginiz beni cok mutlu etti. Ilk defa bolumumuze ozel bi ilan cikti. Ve bircok yerde gormezden gelinen bir bolum okuduğum icin yillardir pismanlik yasiyorum. Ama su ilanin mutlulugunu bile yasayamadim acaba bu kadar tepkiye yine değişir mi diye. Yine de ilan hayırlı olsun.
-
@antimülakat sorulari Gazi üniversitesi mi hazırlayacak hocam.
-
@ceterisparibus tamamen ayni durumdayiz bankacilik finans lisans mezunuyum halkbank mulakattan elendim ptt alimina cok sevindim ama degisme ihtimaline karsi ne dusunecegimi bilmiyorum iibf denkligi geldi diye ne kadar laf etmislerdi simdi bizi niye almiyolar da basit bolumlerden aliniyo diyorlar insanlari anlamak güc
-
@mneclk iyide o zman iibf denkliği niye verildi ki bankacılığa guy olan bankacı arkadaşım var . Nerden bakarsan bak saçma sapan bir ilan
-
Şimdi ekonometri mezunları da mı başvuramıyor? Pazarlamadan ekonomi mezunu alıyor ama biz başvuramaz mıyız?
-
Bende isletme mezunuyum basvuru yapmakta bolum acisindan sıkıntım yok .hatta tum bolumler basvurursa sansim.azalir ama ortada bir haksizlik var bunu gormezden gelemem. Zaten iibfnin bu durumda olmasinin sebebi bu sekilde herkesin kendini dusunup hareket etmesi.
-
bankacılık, sigortacılık, lojistik gibi bölümler genelde 2 yıllık değil mi. bunlardan 4 yıllık mezun çok var mı. bana kadrolar dolmaz gibi geliyor.
-
@fc-real-gdp mezun cok var ama ikamet sartindan kaynakli magduriyet cok olur
-
Puan bildirimi nasıl olur acaba mesela bir il kaç puanla kapattı bunları bilir miyiz ki
-
@antimülakat benim asıl merak ettiğim şey uzman 200 ilana çıktılar 3 katı mülakata çağrılacak. Bu mülakat nasıl yapılacak? Beş dakika sürer herhalde her bir adayın.
-
Bankacılık ve finans mezunu olup da ikametgahtan eleniyor olmak çok üzücü birkaç ay farkla hemde. Buna bir güncelleme gelmeli kesinlikle
-
arkadaslar sadece iktisat ve isletmenin basvurabildigi hangi kadro?zira gise ve buro personelinde herhangi bir lisans mezunu olmak yaziyor
-
@madxd http://ik.ptt.gov.tr/2018-1-personel-alimi/
sayfanın en altındaki eklere bakınız. -
@fc-real-gdp eyvallah dostum ben firma personeli icin gecerli olan sarta bakmisim.
-
Merhaba arkadaşlar. Ptt uzman yard. ilanına başvurmayı düşünüyorum ancak aklımda sorular var sanırım yeni bir alım olacağı için çoğu kişinin aklında bazı sorular var. Şu an hali hazırda bir kamu bankasında uzman yard. olarak çalışıyorum ancak çalışma saatleri ve bulunduğum lokasyondan dolayı ptt'nin sınavına girmeyi düşünüyorum. Genel müdürlük giriş çıkış saatleri esneme yapar mı yoksa 08:30-17:30 mudur ? Maaşları hakkında bilgisi olan var mıdır ? İş tanımı nasıldır ? Şimdiden teşekkürler.
-
2 yıllık bölümler farklı ad altında geçiyor bankacılık alanında . Bankacılık ve sigortacılık gibi . Yani söylemek istediğim denklik alınmış olsa bile bunu bir şirkete verdiğinizde bankacılık mezunu olduğunuzu belirttiğinizde alınmama ihtimali oluyor yani karşı taraf senin denkliğine bakmıyor okuduğun bölüme bakıyor kamu sektörü hariç . O yüzden banka alanı dışında banka bölümününden mezun olanlar için yaratılan istihdam çok az istihdam olsa bile malesef diğer bölümlerde başvurduğu için alınma ihtimalleri olmuyor. Neyse ilan sacma ya da değil ama PTT bankacılık alanında faaliyete geçti belli ki banka gişesi için banka mezunu arıyor pazarlama sigorta bölümleri için de aynı durum mevcut keşke herkes okuduğu bölümün mesleğini yapabilse düzgün bir ilan gelmiş ilk defa alanlarına göre okumuş uzmanlaşmış kişileri istiham etmek istenmiş ama bizim milletimiz yine şikayetçi neden şartlara uymayanlarin çıkarlarına ters . Hayırlısı olsun hepimiz için .
-
@voshue hocam PTT idari hizmet sözleşmeli alacak uzman yardımcılarını da. siz bankanızda kalın bence orda da sözleşmeli değilseniz
-
@voshue hocam maaşı merkez uzman uzman yardımcısı bandında olacaktır.PTT mesai kavramına genel itibariyle çok takıntılı değil.
-
@veblenist fazla süre verdiniz. Daha kısa süren mülakatlar olacaktır.
-
@fc-real-gdp Ptt'nin de kamu bankaları gibi işten çıkartım yapamayacağı kanısındayım. Bulunduğum işin de artıları var ancak Ptt'nin Ankara'da olması ve ilk defa uzman yard. ilanınıa çıkması bir nevi artı gibi geliyor bana. Bakalım şansımızı deneyelim hocam.