2018 ekonomik krizi
-
@sofuoglu bunu çok merak ediyorum
-
@sofuoglu 2001 ile bu yıl kıyaslanamaz hocam. sebebi ise o gün kur sabitken bugün serbest.
-
@sofuoglu kardesim 2001 krizinde devlet borclu idi. Ve bankacilik sektorunden kaynaklanan sikinti vardi. Vatandas veya sirketler boyle dolar uzerinden borclu degildi. Suanki mevcut durumda 450 milyar dolar toplam borc var bunun 240 milyar dolari ozel sektorun. Iste bundan dolayi suan yasadigimiz durum 2001 den farkli.
-
dağ, fare doğurmuş arkadaşlar.
bu açıklamaların elle tutulur tek bir tarafı yok. yapacağız, yapacağız, yapacağız...
başka bir şey göremedim ben.
konuştukça dolar aldı başını gitti. sonumuzu görür gibiyim ama, görmek istemiyorum. -
@sofuoglu Krizden daha çok etkilerini ele almak önemli. O zamanki siyasi konjonktür ve hükümet tabanı ile şimdiki çok farklı. O zaman en ufak alım gücü azalmasında vatandaş rahatlıkla isyan ediyordu düşünün adam yazar kasayı fırlattı ecevite. Bugün herhangi bir siyasiyse 100 metre yaklasmak yürek ister. Yani reel ekonomide etkilerini su an tam karşılaştırmak mümkün değil ama şu an öyle bir kitle var ki "dolar 100 TL olsa ne yazar, bizim Allah'ımiz var, Reyis'e güveniyoruz" diyen ciddi konsolide olmuş bı kitle var. Medya ve tüm organlar da hükümet tekelinde. Yani 2001 den daha etkili bı kriz de olsa bunu sonuna kadar örtpas edeceklerdir. Ama nereye kadar işte, bu durum nereye kadar gider belki Moratoryum, hükümetin iflas etmesi vs vs hep birlikte göreceğiz.
-
Sayın bakanımızın konuşmasını dinledim.hiç bir şey anlamadım .ne konuşmasından ne slayttan .slayta biraz uğraşsalarmış iyiymiş .:))
-
Simdi anladiniz mi dostlar secimlere 1 bucuk yil varken neden 24 hazirana alindigini. Bahceli ilk erken secim demecini soylediginde 26 agustosta yapalim demisti hukumet 24 hazirana aldi. Inanin eger secimler biraki. 2019 kasimini 26 agustos 2018 de yapilsaydi mevcut tabloda %42 degil %35-36 ancak oy alirdi hukumet ve baskanlik secimide mutlaka 2. tura kalirdi.
-
Ooo tayfa neşeli. Keyfiniz iyi ha hadi iyisiniz
-
Reis az once Putin ile gorusmus rusyadan 6 milyon turist geliyormus. Tabi gelirler ugandada olsam gelirim atarim otelin onune bi 1000 dolar kral dairesini ayirtirim jakuzimde buzlu bademimi yerim 1 hafta turkiyede kralim ulkeme dondugumde cop toplamaya devam ederim. ( cop toplama isini kucumsedigim anlasilmasin lutfen )
-
Farklı bir bakış Ege cansen'den
-
@lion hiç görümcecilik yapamam olmadı 1 lira koyacaz el mahkum
-
@gresham-t Elhamdülillah hepimizin Allah’ı (cc) var. Onda sıkıntı yok.
Sen çifçine sahip çıkmazsan sen esnafına sahip çıkmazsan elde birşey kalmaz. Üzgünüm samandan mercimeke kadar ithal ediyoruz. Anguslardan başımızı. Olamadık milli üreticimize tepki bak eğer et fiyatlarını indirmezseniz angus getiririz. En azından zorunlu ihtiyaçlarımız için milli üretim ve milli tüketim kısmına geçmeliyiz diye düşünüyorum. Hayır halk indirir et fiyatını ama eyyyy amerika dolarla ölmeyiz diye çelikle de vurur yetmez aliminyumla şakkadanak geçirir. Bakan bey böyle bir ciddi durumda o yersiz esprilerine ara versin. Bir tık yerinde dursun resmen ağır çekim dans ediyor gibiydi. Üstüne yapacağız deyip filan bey demi diye konuşmasın. Üstüne madem konuştu eyvallah dinleriz hazine bakanımız saygısızlığımız olmaz ama içi dolu konuşsaydı. Ben ne hedefelerimizi anladım ne yapılacakları ne yapılmayacakları. Şimdi halkta israfı önleyelim ama bir kere önce bir o makam araçlarını terketsinler. Madem taşı elimiz altına koyacaz bir halkı anlamaya çalışsınlar önce . Melih gökçek zamanı karısının bile 2 koruması vardı. Biraz ordan tasarruf etmeliyiz. Sonra mecliste ara sıra mangal partileri filan oluyordu biraz burdan kıssak, bazı yüksek maliyetli projeler durdurulup en ihtiyaca yönelik projelere kullanılsa devinim olur. İnşaat sektörüne biraz ara versek zaten rant sağlanan firmalar yurtdışına gitti ses çıkmadı. Belediyelere denetim gelse baya bir rant azalabilir. Bir de bazı kesime ekonomi ile açıklama yapan bazı insanların yaptığı açıklamalar hükümetle ters düşüyor diye her zaman yanlış değil ayrıca herkes hükümet düşmanı herkes hain değil. Herkes muhalefeti de hükümeti de sevmek zorunda değil. Her yaptığına evet demek zorunda değil . Bunu anlamaları lazım. Valla böyle bir hal içinde ilk defa kalıyorum. Halk krizin farkında zaten biliyor. Tahmin de ediyor. Bir lolipop vermedikleri kaldı. Yapacaz edecez değil. Yapmaya başladık artık bu böyle şu şöyle deyin de inanmaya başlayalım.ülkemin haline üzülüyorum. Ülkemin istikrarlı olmasını; kalkınmada gelişmede zenginleşmede olmasını isterdim. Bu kavramı hükümetle bağdaştırıp istikrar kazandı denilmesine de anlam veremiyorum. Seçim öncesi doları 3 ‘ e indirecez diyen hiç kimse yok ortada buyrun sahne sizin. İyi geceler -
@secret Epeydir umutsuzdum da bugün ki maliye bakanının sunumunu o lakayıt tavrını falan gördükten sonra iyice emin oldum. Cennet gibi ülkemizde dışa bagimliyiz ve saman ithal ediyoruz saman daha başka söze gerek var mı? Müstehak diyeceğim bu zihniyete ama hepimiz etkileniyoruz malesef. Her yer rant ceteleriyle, fırsatçı mafyatik iş adamlarıyla dolu ve buna göz yumdular. Yazık..
-
özet: sahibinden kelepir ülke
-
Bugünkü sunum rezillikti ya
-
@gresham-t, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
@secret Epeydir umutsuzdum da bugün ki maliye bakanının sunumunu o lakayıt tavrını falan gördükten sonra iyice emin oldum. Cennet gibi ülkemizde dışa bagimliyiz ve saman ithal ediyoruz saman daha başka söze gerek var mı? Müstehak diyeceğim bu zihniyete ama hepimiz etkileniyoruz malesef. Her yer rant ceteleriyle, fırsatçı mafyatik iş adamlarıyla dolu ve buna göz yumdular. Yazık..
Kandırılma olayı var lütfen .
Kesin iş adamları da kandırırlar .
Bir halkımız kanmaz . Saman şeysinde de zaten çiftçi suçlu. Kötü günleri gördük, şimdi daha kötü günlere doğru gidiyoruz. Valla ben artık zihniyet çatışmasından ziyade hep beraber nasıl bu durjmdan çıkarız diye düşünüyorum. Kimsenin siyasi görüşü asla umrumda olmaz. Ne hükümete ne muhalefete saygısızlık etmem ama kim birşeyleri yanlış yapıyorsa eleştirirm. Muhalefet belki de en sesli olması gereken bir zamanda nerde ? Hükümetin yanındayız, kunduzlara bırakmayız açıklamaları sanki savaşa gidiyoruz da askerleri çoşturan bando gibi. Gözünü seveyim. Somut birşey gösterin bize. -
@secret zaten bence sorun muhalefette.
-
@toranj bence topyekün hepsi sorunlu. Darbe girişimini eniştesinden öğrenen bir cumhurbaşkanımız kandırılan bir başkanımız var. Muhalefet zaten ciddi herşeyde gitmemesi gereken tüm yola giriyor. Muhalefet muhalefet edemiyor. Zaten bence onlar da ekonomiye çözim yapamıyorlar aman elimizde patlar şeysine sahipler zaten mhp yi hala anlayamadım 2014 de cb olmasın diye çatı adaya gitti çakal kurt olayları filan döndü 2018 de başkan olması için uğraştı muhalefet mi yoksa nerde anlayamadım. Açıklama duymak istemediğime eminim. Ben kolları sıvayıp ya Allah bismillah deyip icraatlara koyulmayı görmek istiyorum. Neyse detaylara girsek çıkamayız. Hakkımızda hayırlısı olsun
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Kuzenim burger kingde çalışıyordu, yaşı küçük daha ailesi ile yaşıyor kira bilmem ne derdi yok. Neyse ufak ufak maaşından artırmaya başladı geçen sene mayısta işe başladıktan sonra. Ben de dedim ki sakın tlde tutma da naparsan yap, o da sözümü dinledi euro almaya başladı 1800 eurosu oldu geçen mayısta da işten çıktı. Bugün bana geldi dedi ki gençlerbirlikli abi 1 ayda benim eurolar 1600 lira arttı, oturduğum yerden çalışırken aldığım maaşı kazandım. İşte size nasıl fakirlestigimize en güzel örnek.
Benim kuzenin maaşı bugün 1 günde çıktı.
-
@genclerbirlikli Pazartesiden korkuyorum hocam asıl borsa ciddi bir şekilde düşerse çok ciddi ( daha nasıl bir ciddilik olacaksa artık ) sorunlar bizi bekler a,b ve c planlarımız çoktan hazır olmalıydı.