2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@bybredd benim de hiç İngilizcem yok başvurduysaniz girin bence ne alakası var İngilizce belirleyecek baraj yok bişey yok yazılanlara çok takılmayın bence
-
@bynkeynes teşekkürler
-
@bybredd Emin olun çoğunluk İng konusunda zayıftır.Sıradan bir sınav olsa masrafa değmez derdim de bu sınav öyle masraf yüzünden harcanacak sınav değil hatta Guy'un önünde bence.
İng ne alaka diyen arkadaşlara da 60 taban puanını esas alırsak gk-gy (50 soru) 30-alan (50 soru) 40-ing (20 soru) 30 puan getirdiğini hatırlatmak isterim -
gecen seneki sınavile kıyaslamak abes olur diye düşünüyorum . Neden ( 20 alan 20 inglizce sorusu 60 gy/gk sorusu vardı ve gk soruları cok sacma idi . herkes orada ters köşe oldu ) . Geçen seneye ait bir dipnotta ing. soruları yds den basit lakin ing bilmeyen ya da beginner seviyesindekiler için zor olabilecek sorulardı . Alan soruları kolay sayılırdı (kpss sürecinde ders calısan için )bu sene ise alanı iyi olan ve de ing bilen kişilerin önde olacağı bi sınav olacaktır . Keza yüzde getiri olarak da gy/gk 'den daha fazla getirisi var . Şimdiden baraj kac olur falan demek boş iş . Önce sınavı görmek gerek . İng olmayan kişilerinde cok fazla karamsarlıga kapılmasına gerek yok alanı ve gy. yaparlarsa sonuç alabilirler diye tahmin ediyorum . bir de mülakatta ing. kısmı ise karşınızadaki kişiler inan ki intermediate seviyesinde bile olmayan yöneticiler (istisnalar hariç ) . ing yi kişinin kurumdan ziyade kendisi için öğrenmesi gerektiği kanaatindeyim
-
@fernando-reges öyle bi yorum yapmışsınız ki bakın bi kişi sınava girmekten vazgececekti alan+gky iyi yapan da bu sınavı halledebilir dediğiniz gibi İngilizcenin toplam getirisi 30 puan münakaşaya girmek istemiyorum ben İngilizce bilmeyenlerin morali bozulmasın diye yorum yaptım sınavda başarılar
-
Sadece bir alan malesef banka sinavlarinda en azindan uzmanlik icin soyluyorum kurtarici olamiyor,cunku ben alan biliyorum ama muhasebesi biraz farkli oluyor banka sinavlarinda,ayrica turkce mat da cok iyiyim ama genel kultur de banka sinavlarini anlayamiyorum,sifir ingilizce ile de tabiki zor kendimizi kandirmayalim,cunku ingilizceden hic yapmayip diger kisimlardan soru kacirmama garantimiz ne yazik ki yok,ve en kotusu sistemin bir iibf mezunu icin alan+ing+gk gy +kuruma dair bilgi istemesi her seyi bilmek zorundayiz masallah bize
-
@bynkeynes Pardonnnnn arkadaş benim yüzümden sınava girmekten mi vazgeçecekti bunu bana mı bağladınız? Bu kadar da ileri gitmeseydiniz keşke
Yaptığım yorum da aynen şu:1-İng 2-Alan 3-Gk Gy belirleyici olur.Bunun neresinde art niyet aradıysanız artık..Çünkü katsayı puanları 1,5- 0,8-0,6 şeklinde belirlenmiş..Çünkü 20 ing sorusu=50 gk-gy denk geliyor.Benim tespitim değil sınavın katsayı puanları öyle bu siteminizi onlara yapın bence.
Bende kimsenin morali bozulsun diye bunları yazmıyorum çünkü benimde İng'ce SIFIR...Neyin ne olduğunu bilip sınava girmek fayda sağlar,gelişigüzel sallamak yerine planlı atarak İng doğruları arttırılabilir.Halkbank tecrübemde gördüm bunu.
Niyet okumadan evvel dikkatli okumak gerekir.Başarılar -
@fernando-reges sizden hemen sonra böyle bı yorum yapmış açıkcasi benimde yazdığınızı gördükten sonra modum düştü sinava üç gün kala birbirimize moral verici şeyler yazalım iyi günler
-
@bynkeynes Kimse Polyannacılık takınmak zorunda değil gerçekler bunlar arkadaşlar. Ayrıca bir kişi burada cismeni geçtim ismen bile tanımadığı bir kişinin demesiyle sınava girmekten vazgeçecekse sözün bittiği yerdeyiz. Kaldı ki arkadaş öyle bir şey de dememiş bizzat katsayıları belirterek konuşmuş. Alanımız çok iyiyse kesin mülakata kalırız düşüncesinden bir an önce sıyrılıp eksiklerimiz nerede şu son 3 4 günde ne katabilirim düşüncesiyle çalışırsak sınavdan sonra daha umutla sonuçları bekleriz bence. Ben de konuya atlamışım gibi anlaşılmasın İngilizcenin belirleyici olacağını düşündüğümü yazdığım için açıklık getirmek istedim tabiki hiç belli olmaz ne olacağı.
-
Genel Mudurluk tarafi sinavi icin katsayilar belli de katilim icin degil. Eskiden girenler, bu surecle ugrasmis olanlara sorum, sizce katilim tarafi icin de mi katsayilar ve soru dagilimi genel mudurlugunkine benzer olur? Yani alandan fazlaca iktisat ya da onemli ingilizce gibi? Cevaplayabilirseniz sevinirim.
-
hocam ben gecen sene girmistim 69 dogrum vardi 69 almistim. 2 puanla kacirmistim katilimin mulakatini. bu senede bence hepsi esit olur. katsayi durumu olsa ilanda belirtirlerdi diye dusunuyorum.
-
@edaus tamam hocam zahmet oldu tesekkurler.
-
@lucasinemmisi rica ederim iyi çalışmalar
-
@duyguuu37 kesinlikle katılıyorum söylediklerinize gerçekçi olmak lazım. Ama umut fakirin ekmeği işte
-
Sınava girecek aday sayısı kaç acaba bunu öğrenme şansımız var mı
-
@asd123 madem öyle düşünüyosunuz İngilizcesi olmayan hiç bir insan bu sınava girmemesi lazım gerçekçi konuşanlar ne yazık ki İngilizcesi olmayanlar üstelik bir de o zmaan neden ümidiniz var iyi ki bir yorum yapmışım muhalefet olmaya yer ariyormussunuz ben arkadasin moralini düzeltmeye çalıştım yanlış bir sey yaptığımı düşünmüyorum daha da cevap vermicem
-
Puan nasıl hesaplanıyor bilen var mı ?
-
@veliat34 katılımda her soru eşit puan standart sapma yok. Diğerinde katsayıları sınav ilanında yazıyor. Standart sapma onda da yok diye biliyorum.
-
Sanırım daha fazla çalışamayacağım artık, tükendim. Beni bırakın siz devam edin
-
@onuktekin İnş öyledir hocam yarın bende arayacağım.Alan'a da yıldız işareti eklemişler
Keşke eşit olsa İng'nin yüzüne bakmadan 100/73 yapar barajı geçeriz ama sabah ki saçma sistem de 0 İngilizce'de 100/85 gerekiyor.Yds istenmeyen bir sınavda İng katsayısının bu denli yüksek tutulması neyi ölçer ki.Yapanlara sözüm yok katsayı eşit olunca onlar yine avantajlı..
Soruların kalitesi benzer olursa öğlen ki sınavda çok kişinin daha yüksek alacağına eminim.Biri adil diğeri adil olmayan iki çelişkili sınav olacak