2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Bu maddeye göre herhangi bir bolum mezunu kaymakam olabilecek bu son ilana göre de içişleri bakanlığı yetkisini kullanıp sınavı yapmayabilir sonucu da çıkarabiliriz veya ilan değiştirilerek en az 5 yıl kamu da çalışmış olmak eklenebilir
-
Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında CB kararnamesi no :1
2 ve 3 no'lu kararnameler de yer alıyor.
-
Arkadaşlar bu 5 yıl şartı aday memurluk hariç demiyor sanırım aday memurlukla 5yil olabilir değil mi
-
@hakim89 ya da kaymakamlığa mulki amirlik disindan atanacaklar için aranan şartlar da olabilir sonuçta il idare kanununda kaymakamlığa mulki amirler dışında kimse vekalet edemiyor
-
Bu 5 yıl maddesinin açığa kavuşturulması gerekiyor. Ben de maddeden kaymakam atanabilmek için bu şartın olduğu sonucunu çıkardım ama hayırlısı
-
@yeysaü, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bu 5 yıl maddesinin açığa kavuşturulması gerekiyor. Ben de maddeden kaymakam atanabilmek için bu şartın olduğu sonucunu çıkardım ama hayırlısı bende de öyle bi yargı oluştu
-
@paretowilffredo hocam sizin düşünceniz nedir ?
-
Düzeltme @paretowilfredo
-
aday memurluk veya baska bir şekilde farketmeksizin toplamda kamu sektörünün tozunu 5 yıl yutmadan bir ilçeye kaymakam olarak atanamayacağız diye anladım
ama bu seferde aday memurluk süresinin uzaması gibi bir durum ortaya cıkabilir mi ? -
kaymakamlık için 5 yıl diyor fakat adaylık için böyle bir durum yok, bence adaylık süreci 5 yıl olabilir.
-
İlk CBK'lar ile benim gibi yeni mezunların kaymakamlık hayalleri başka bahara kaldı.
Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 1)
Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 2)
-
Arkadaşlar staj süresi uzamış olabilir mi? Bir umut
-
@kombassankoma çünkü vergi müfettişleri ve iş müfettişleri de 5 yılda atanacak. o yüzden adaylık sürecinin 5 yıl olduğunu düşünüyorum.
-
@böğürtlen hocam 12-13 saat değil 13-15 saat
-
Benim anladığım da 5 yıl memur olarak çalışmış olanlardan Cumhurbaşkanı kendi atayacak.
-
@safitürk69 peki bu kaymakamlık sınavı ne olacak ?
-
Ben sadece vali yardımcıları ve Kaymakamlar için 5 yıl şartı olduğunu düşünüyorum. Çünkü mülki idare amirliği sınıfında kaymakam ayrı kaymakam adayı ayrı yer alıyor. Eğer öyle bir durum olsa idi kaymakam adayı diye belirtirdi diye düşünüyorum. Ancak eskisi gibi bir kaymakam adayının 2 yıl 3 yıl içinde asaleten ataması yapılmak yerine 5 yıl boyunca sürekli bir eğitime tabi de tutabilirler. İnşallah durum düşündügüm gibidir.
-
@safitürk69 Düzeltme yapıyorum. 1. sayılı cetvel CB kararıyla, 2. sayılı cetvel CB onayıyla atanır diyor. Yani direk atama yapmıycak. 5 yıl staj süresi olabilir..
-
@oflu61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@safitürk69 peki bu kaymakamlık sınavı ne olacak ?
belki 5 yıl memur olarak çalışmış ve sınava başvurmuş olması demektir
-
@ayran, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ben sadece vali yardımcıları ve Kaymakamlar için 5 yıl şartı olduğunu düşünüyorum. Çünkü mülki idare amirliği sınıfında kaymakam ayrı kaymakam adayı ayrı yer alıyor. Eğer öyle bir durum olsa idi kaymakam adayı diye belirtirdi diye düşünüyorum. Ancak eskisi gibi bir kaymakam adayının 2 yıl 3 yıl içinde asaleten ataması yapılmak yerine 5 yıl boyunca sürekli bir eğitime tabi de tutabilirler. İnşallah durum düşündügüm gibidir.
Biz kazanıp başlasak bile kaymakam adayı sıfatı ile görev alacağız. Kaymakam değil. O yüzden sanki bizi teğet geçecek gibi. Umarım...