2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@vural İktisatin en kaliteli sorusuydu bana göre. Toplam hasılat konusunda aynı fikirdeyim
-
@mahmut-htt birim islem maliyeti yaptim emin degilim.cevabi bilmiyorum
-
Yasin Çoban Türkiye Ekonomisi sayfa 54(4.baskı) aynen şöyle demiş hoca: Cumhuriyet tarihi Türkiye'sinde 1930-1938 yılları arası dönemde uygulanan başlıca politikalar:
- Bütçenin denk tutulması
- Para arzının sabit tutulması
- Sıkı bir kredi politikası uygulanması
- İstikrarlı bir kur politikası uygulanması
- İthalatın sınırlandırılarak dış ticaretin fazla vermesinin sağlanması
- Planlı bir kalkınma politikasının uygulanması
ben buna dayanarak o soruda denk bütçe dedim arkadaşlar o yüzden doğru cevabın denk bütçe olduğunu düşünüyorum.
-
@hakperest46 Ben de 1960'lara kadar çalışmıştım hocam 1929 krizinden sonra uygulanan politikalara bakmıştım tesadüfen çıktı.Aynen yazdıklarınız.
-
1923-1940 arası üçlü denge(denk bütçe,dış denge,sıkı para politikası) uygulanmış sorunun tartışılacak bir tarafı yok gayet açık,facebookta bazı arkadaşlar gördüm kendi yaptığının doğruluğunu ispatlayabilmek için kırk takla atıyor ki bu yüzden belki de herkes çok yüksek bekliyor sonuçtan :))
-
Arkadaşlar ben GMP yaptım ama denk bütçenin doğru cevap olduğunu kabul ediyorum nolur daha fazla vurmayın artık konu kapansın
-
@özünönceliği birim esnek malin talep egrisi dogrusal degildir hocam. ikizkenar hiperboldür. Eğer birim esnek bilgisi verilmeseydi, soru doğrusal talep eğrisi üzerinden çözülebilir, sizin cevabınıza ulaşılabilirdi zannediyorum.
-
@nizâmülmülk ben de öyle düşünüyorum, kaliteli soru.
-
@vural Haklısınız hocam bu soru formatında ezberden doğrusal çiziyorum hala. Ezberi eleyen güzel bir soru olmuş.
-
Baumol Tobin para talebi fonksiyonunda olmayanın sorulduğu sorunun cevabı enflasyon oranıydı.
-
@balans-etkisi 3. Öncülde bireylerden bahsetmiyordu sanki karar alıcılar gibi bişeydi. Bana biraz firmaları hatırlattı o üçüncü öncül o nedenle Lucas dedim çünkü onun teorisinde işçi yanılma modeli degil firma yanılma modeli var. Seçeneklerin üçü zaten direk eleniyordu. Friedman olması için işçi yanılma modeli olması gerekirdi
-
İç ikame sorusunun cevabı azalan marjinal fayda çıktı .
Q= al sabit çıktı.
Piyasa dengesi sorusu p düşer q değişmez çıktı. -
@byteks1 iç ikame sorusunun cevabını ben de bılmıyorm ama diğerlerinde bir sıkıntı yok
-
@abd94 bu 3 ü çok tartışıldı diye yazdım. Bende iç ikameyi marjinal fayda yaptım. Benim için sürpriz oldu açıkçası.
-
@byteks1 haklısın kardesm bende marjınal fayda yaptım ama tereddütteyim diğer iki soruya gelecek olursak bence cok tartısılacak bır yanı yoktu birde forumu cok takıp etmedım batık malıyet sorusu için fırsat malıyetı olacak falan da denmıstı gibi gibi gibi
-
Sorular yayınlandıktan sonra soru iptali oluyor mu? Yani oldu mu daha önce hiç?
-
@circassian oldu geçen sene iktisatta tahvil sorusu bir kaç gün sonra iptal edildi. Bu arada hangi soru iptal edilebilir düşünüyorsunuz?
-
Soru bazlı değil de genel olarak merak ettim ilk defa girdim süreç işleyişini bilmiyorum sınava girerken bi arkadaş bikaç soru iptal oldu iktisatta demişti o yüzden merak ettim
-
azalan marjinal maliyet sorusu kesinlikle iptal edilmeli.
-
Azalan marjinal fayda sorusu iptal edilmeli diye düşünüyorum mantıksız çünkü içbükeyde eğim artıyor mümkün değil