2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Dostlar kadrolara dair belirlemelerin bu ay yapılacağını söylemiştim, belirtilen tarih ayın 15'i idi. Tabi bu değişebilir ancak bu ay içerisinde netlik kazanacağını düşünüyorum daha fazla gecikmeden. Teşkilata dair de düzenlemlemelerin bu ay belli bir rotaya gireceğini düşünüyorum. Bakan Bey bu konuda aslında ufak ipuçları verdi. SDDK'nın kurulacağına işaret etti. Bu yapılanmanın parçası olan şeylerden birisi. Ayrılacak birimler olacak demiştim, Hazine kökenli SDK bunlardan birisiydi gerçekten. VDK'ya dair bir düzenleme olacağının işaretini site düzenlemesi ile aldık sanıyorum. İşaretler var ama ne zaman tamamlanır bunu ancak Bakan Bey bilebilir şu anda. Bir yapılanma ve yapısal reform sürecine en azından soktu resmi olarak Bakanlığı yaptığı açıklamayla. Bundan sonrası tamamen bekleyiş. Halledildikçe adımlar atılıp düzenlemeler hayata geçirilecektir.
-
İleti hakaret sebebiyle kaldırılmıştır.
-
@paretowilfredo öncelikle bu güzel açıklamanız için teşekkür ederim broşür Cumhurbaşkanlığı himayasinde gerçekleşen sempozyum sonucu elime geçti pek bilgim olmadığı için broşürü görünce bende bazı mesleklerin lav edildiği kanısı oluştu. İnsanları yanlış yönlendirmek gibi bir derdim yoktu iyi niyetle yazılmış bir şeydi böyle bu noktaya gelmesi benim hatam. Ben bu güzel konuşmanız için size teşekkür ederim çok kibarsınız.
-
@paretowilfredo siteye nolmuş ki ?
-
@genclerbirlikli Hazine ve Maliye Bakanlığı anasayfasına yönlendiriyor üç gündür. Acaba dedirtti
dostum:) -
@paretowilfredo alımlar da artış olur mu geçen seneye göre acaba
-
@muzgor dostum benim fikrim bir dönem mezunlari cok mutlu olacak ama bakalim hangi kpss sonrasi alim patlamasi olacak.Icimden bir ses 2019 kpssyi isaret ediyor ama bellide olmaz tabi
-
Alımlar azalmadı normale döndü bundan sonrada artış olmaz.kariyer planlarınızı ona göre yapın.
-
@zenginmemur bana kalırsa bu yıldan sonra alım patlaması düşüncesi hayaldir, devlet artık çok işi az bürokrat/memur ile yapma düşüncesinde, bakınız şuanda bile ihtiyacı olanı hiçbir A kadro kurum almıyor
-
@antimülakat Hocam genel manada B grubuyla alakalı bilginiz var mı alacak kurumlar açısından.
-
@modigliani-0 ne yapalım sence fikrin var mı yazık emeklerimize insanların bizlerle dalga gecmesi cok daha ne kadar devam edecek bu kadar zamana avukat cıkar en azından toplumda deger görürdük.
-
@babayega ağustosta girdiğimiz sınavın mülakatına daha giremeyişimiz de normal mi. Alım yapılmayan bi sınav için beş parasız insanlardan yarım bin para toplayıp sonra da suratlarına bakmamak normal mi. Açıklama bile yapmadan seçim öncesi verilen ilanı seçim sonu iptal etmek te normal mi???
-
O broșürle ilgili bir iki aciklama yapmak istedim.Brosurde merkezi kadrolarin tanitimi yapiliyor ki bunlar vmy , sigorta uzman/aktuer yrd , hazine ve maliye uzman yrd.Gelir idaresiyle ilgili bir kadronun olmamasi dogal.Hazine ve maliye uzman yrd. zaten gecen sene bakanliklar birlesince ayni unvan adi altinda birlestirilmisti.Brosurde de dendigi gibi,hazine uzman yrd ve maliye uzman yrd birlestirildi.Maliye bakanligi,gelir idaresinin tasra teskilatinda gelir uzman yrd istihdam etmekten vazgecmez.Bir diger konu artik vmy sinav konularinda ingilizce olup olmayacagi.Vmy ile ilgili yonetmelikte yanlis hatirlamiyorsam 2014 yilinin sonlarinda bir degisiklik olmustu (yanlis hatirliyorsam duzeltin lutfen) ve bu degisiklikle sinavda ingilizce de "sorulabilecegi" ibaresi getirilmisti.Ancak bu hic uygulanmadi.Sinav konularinda da ingilizce bulunmasinin sebebi odur.Simdiye kadar uygulanmadi,bundan sonra uygulanir mi?Ben sanmiyorum,zaten zor bir klasik sinav,300 kisi alinacaksa 320-330 kisi mulakata anca kalabiliyor,ingilizce de sorarlarsa bu sayi 200 e duser,mulakatta da elenecekleri hesap edersek ilan sayisinin yarisi kadar insan sinavda basarili olup goreve baslar.E sonrasinda performans,yeterlilik var,baska kurumlara gecenler var,ozelde deloitte,grand thornton gibi sirketlere gecenler var.Eger yazili sinavda ingilizce sorulursa buyuk hata olur.Boyle bir hatayi da göz göre göre yapacaklarını düșünmüyorum.
-
@paretowilfredo biride çıkıp demiyor ki iki ay bekliceksiniz ya da bir ay. Ya da bes ay. Neden hep beklıyoruz. 8. Ay bitmek uzere kpss sonrasında. Beklıyoruz bakalım. Zaten kpss ye de 3 ay kaldı. Elimizde kalmaz umarım puanlarımız, en kısa zamanda kurumlar alıma geçer artık İnşAllah.
-
Aslında herkes aynı fikirde bence de guy alımından vazgeçemezler. İlanlar da mutlaka gelicektir ama mesele 2018 için gelmesi, bizim çektiklerimizin bi karşılığının olması.. yoksa guysuz bi gib elbette olamaz ama çoğu insan da bırakma noktasına gelmeden olmalı bazı şeyler. Geçen yılı hatırlamaya çalışıyorum da yine böyleydik tabi daha çok duyum vardı. Bir gece bi wp grubunda alımın geldiği sayı filan söylenmişti o gece mutluluktan havaya uçmuştuk. Sayı tutmadı ama ilan geldi bi süre sonra. Ben yine aynı şekilde KPSS ye yakın bi zamanda ilan geleceğine inanıyorum hala ️
-
@gmzankr066 bu demektir ki yine en az 2-2.5 ay bekleyeceğiz
-
Evet alım yok belki ama en azından gelecek alımlara hazırlık olsun diye meslek tanıtım videolarına başladık: GUY Meslek Tanıtım Videosuna buradan ulaşabilirsiniz dostlar:
-
@paretowilfredo bu dönem artık ilan gelmez değil mi üstad?
-
@sandviçyiyenadam Farketmez dostum. Gelse de artık KPSS'den evvel süreç tamamlanması çok zor. O yüzden ilan gelmeyecek gibi KPSS hazırlığı ile hareket etmek en faydalı iş kendimiz için. İlan gelirse ne alâ o hazırlık ile gelecek ilana da hazır oluruz. İlan beklersek ve ilan gelmeden KPSS gelirse onu da kaçırırız.
-
@paretowilfredo guy alımının kpss öncesi olma ihtimali yüksek mi?