• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@kaymakamiye Merhaba, siteminizde haklısınız. Maalesef hastanelerdeki güvenlik personelleri için bile referanslar yarışıyorken, bu sınavı kazanabilmek için kapı aşındıranları suçlayamıyorum artık.
-
@sh5826 Merhaba, şu an sınav ilanı bile olmadığı için çalışacak fazlasıyla zaman var. Bu sebeple eğer kendinizi tamamen bu sınava odakladıysanız benim tavsiyem İktisat, İnsan Hakları, Türkçe, Tarih ve Türkiye Ekonomisi derslerine ağırlık vermeniz. Ben iki senedir sınırda kalıyorum. Hele bu sene çok can sıkıcı şekilde baraj altında kaldım, başlıca sebebi iktisatta yaptığım 8 yanlıştı.
Eğer iktisatta temeliniz yoksa ya da zayıfsa ''Musa Çiçek Mikro İktisat'' ve ''İsmail Şimşek Makro İktisat'' videolarını izleyip, üstüne Zeynel Dinler'in iktisat kitabını çözmenizi tavsiye ederim, ben şu an bu şekilde çalışıyorum.
Hukuk için vakit bolluğunu da düşünürsek kanunları en azından bir kere okuyabilirsiniz. Kitap olarak da Anayasa için Monopol, İdare için Nohutçu'yu tavsiye ederim. Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban'ın kitabını alabilirsiniz. İnsan haklarında AÖF İnsan Hakları ve Demokratikleşme Süreci kitabı güzel, Halil Kalabalık için de iyi diyorlar ama ben kitabına bakmadım. Tarih için Evveliyat bana yeterli gelmişti. Eğer ki her ders için farklı kaynak değil de direk set istiyorsanız; konu anlatım için Kaymakamlık Kampı, soru için de K.A.S. ve MülkiAmir soru bankalarını tavsiye ederim. -
@hakim89 piyasa kitaplarından bahsediyorum
-
@k-33, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@keynesin-faizi nereden çalıştınız hocam bu ğki derse.
Arkadaşım çok kaynak var elimde öyle bir iki kitapla iktisat ve Türkiye ekonomisi iyi yapılmaz.
-
Arkadaşlar son sınavda çıkan ''sınıflandırma düzeyleri ve birim sayıları eşleştirme'' sorusunun anlatıldığı konu anlatım kitabı var mı ? Neredeyse piyasadaki tüm kitapları biliyorum ancak bu soruyu görünce direkt atlamıştım. Bu soru çok uç gelmişti bana ama belli ki bu tarz sorular gelmeye devam edecek.
-
@kemoenes Dostum ben de hiçbir kaynakta rastlamadım bu soruyla ilgili bir bilgiye, işim gereği TÜİK ile içli dışlı olduğum için cevabı biliyordum bu sayede yaptım. Bu ve benzeri seçici sorular için Türkiye'nin İdari Yapısı çalışırken, en azından sınava henüz vakit de varken, Başkent teşkilatı ve Başkent teşkilatına yardımcı kuruluşların organizasyon şemasına, işleyişine göz gezdirmekte fayda var.
-
@dzndr net bir şekilde yaptığım soruydu y.lisans konumla alakalı ilk kez y.lisansın faydasını gördüm:)
-
İncelediğim kadarıyla geçen seneye göre mülakat sonuçları erken açıklandı. Bu bize bir itici güç versin. Artık 2018 kapandı 2019 açıldı vira bismillah diyerek kapatılan kitaplarımızı açalım. Herkese kolay gelsin
-
Arkadaşlar geçen sene kanunları paylaşıp özetleyip birbirimizle paylaşmak için forumda grup kurmuştuk, faydalı da olmuştu ama tüm kanunları özetlenmemişti. Dilerseniz bu sene de böyle bir grup kurabiliriz, kanunları aramızda paylaşır, özetler ve soru çıkarırız. Kanunlara ek olarak merkez ve merkeze yardımcı kuruluşlarla ilgili çalışma da yapabiliriz. Eğer çalışmaya katılacak arkadaşlar da razı olursa yaptığımız çalışmayı forumdaki arkadaşlarla da paylaşırız, eminim çok faydalı olur.
-
Arkadaşlar kaymakamlık sınavı İçin başvuru şartları değişimişti çeko mezunları artık başvuramıyordu galiba. Son durum nedir hala aynı mı durum
-
@sgkemekcisi İktisadi ve idari bilimler Fakültesi mezunları olarak her bölüm girebiliyor diye biliyorum. Çeko / UA / Kamu / Maliye / İşletme / İktisat.
-
@suigeneris yeni khk çıkmıştı diye hatırlıyorum hocam önce 5 yıl kamuda çalışma şartıyla alakalı khk çıkmıştı sonra onu kaldırdılar başvuru şartlarını güncellendiler. Daha sonra takip edememiştim son durumu bilmiyorum o yüzden
-
@sgkemekcisi Tamam işte onun dışında bişi olmadı diye biliyorum. Dediğin gibi iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu sınava girebiliyor.
-
Konular ile ilgili kaynak tavsiyesi verecek olan var mı aranızda ilk defa sınavına gireceğim
-
MADDE 274/A- (Ek: RG-15/7/2018-30479 - CK-4/799 md.)
Kaymakam adaylarının 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununda
belirtilen şartlar yanında, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim
Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans
eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme,
maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümler-
den herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bö-
lümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mü-
hendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası
ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış
olmaları gerekir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından yönet-melikle düzenlenir. -
Yeni sinav ne zaman şimdi
-
@görünmez-el aynen bundan bahsediyorum kardeşim. Son durum hala böyle mi herhangi bir değişiklik var mı bu konuda
-
@amirim..
-
@amirim Niye Yasaklı oldunuz? Hayırdır inşallah?
-
@suigeneris küstü heralde hocam foruma dün mülâkat açıklama sayfasında biraz ortam gerilmişti