2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
@köyün-ağası 1.komisyon bölüm iktisat
-
Bir de cari açığa takmışlar sanırım
-
Mutlak ustunluk teorisi nedir?
Kac tane bakanlik vardir?
Rassal yurume hipotezi?
Uc tane soru sordular mutlak ustunlukle baglantili bi soru daha sordular cevapladim. Bakanlik sorusunu bilemedim. Rassal yurumeyide hall u soyledim icerigini unuttum dedim. Mulakat sorulari boyle olur cevaplaman gerekir tarzinda birsey dedi tam boyle demedi ama buna denk bir sey soyledi. Sonra cikabilirsin dedi. Herkese basarilar arkadaslar. -
@hahamas mülakat sorıları böyle olur derken tam ne oldu ilk defa böyle bir şey söylediler galiba ilk defa duydum ben
-
@modigliani-0 hocam benim haftaya çarşamba kimse sormamış olursa sorarım
-
@toranj Allah razı olsun hocam
-
@hahamas kaçıncı komisyon hocam
-
@duman hocam telekominikasyon sorusuna ne dediniz
-
@kaldorhicks monopol piyasası olabılır .
-
Aydın 2. Komisyon . Kırılgan beşli nedir ? Neden denir ? Ne sorunları vardır . Ülkeler kimler ? . Sıcak para nedir nedenini açıkla . İdari merci tecavuzu nedir ? Örnek verirmisin. Sorular bunlardı . Gayet iyilerdi endişe yapmayın. Ders çalışmaktan öte genel yorumunuz ve kültürünüzü ölçüyorlar . Benim 2. Girişim oldu mülakata biraz daha rahattım. Herkese şimdiden başarılar.
-
zirai faaliyetle ilgileniyorsun arsa aldin kayit yap mahsul elde ettin kayit yap boyle soru sorulmus nasıl kayıt yapılır arkadaslar.
-
@kaldorhicks oligopol dedim. Bildiğim kadarıyla 4 5 firma var oligopole girer dedim. Sonra ürün farklilastirmasi var mıdır mesela dedi bende kimi firma 1000 dk 500 sms 1 gb paket yapar diğeri çok daha farklı bi paket yapar dedim burdan yola çıkarak ürün farklılaştırmasi var dedim. Tamamen o an aklıma gelen şeyler daha öncesinde bildigim bir sey degildi.
-
@bybredd bölümünüz ne hocam?
-
@tükendikagrubu kamu yönetimi
-
@köyün-ağası ben de anlamadim niye oyle dedi. ' I HI ' diye gülümsedim salak salak.
-
1.Komisyon
Bölüm Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Konsinye mal nedir
Nazım hesaplar nedir ve neden kullanılır
İşşsizlik oranı kaçtır ve Türkşyedeki işsizliğin nedenleri nelerdir hatırladıklarım bunlar herkese başarılar -
İstanbul 4.komisyon İşletme
Vergi erezyonu
İmkansız üçleme
Batık maliyet
Sebepsiz zenginleşme
Herkese başarılar. -
Arkadaşlar 2.komisyon bugün bana sorulan sorumar
Muafiyet istisna ve örnekleri,
Factoring forfaiting forward
Bölümümle alakalı bikaç spesifik sorular ekonometri mezunuyum (ekonometrinin tanımı ekonometrik modellemeleri ne için yaparız hangi paket programı kullanırız vs)
Herkese başarılar diliyorum... -
@bybredd kırılgan beşli sorusunda kalırdım ben galiba
-
Arkadaşlar merhaba bana da bugün sorulan sorular
Komisyon 4
Katma değer vergisi
Kurumlar vergisi
Serbest bölge
Ekonomik denge nasıl oluşur
Mundell fleming modeli ( bu soruda cok zorladilar )Bölüm iktisat