PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@gölkentli bir kurumda çalışmıyorum hocam bu arada ama ptt'den önce başka bir kurum için gvs yapılmıştı ptt'ninki bir daha yapıldı belki hızlı bitmiş olabilir diğer adaylara göre.
-
@jackov o maaşa kimse durmaz orda yds 70in olacak guy ile aynı maaşı alacaksın 2019 kpss çalışma yerine döner kurum
-
@emregular hem de sözleşmeli yani guy daha mantıklı hale gelir
-
@emregular ben de öyle düşünüyorum. Ama neyi doğru yaptılar şimdiye kadar. Bu durum üzerine de pek kafa yormamışlardır yönetim olarak.
-
@jackov PTT’de müfettiş yardımcısının temel ücreti 2019 yılı İçin 6631,37 TL. Aynı yapmışlar demekki. Sadece bunun netini alırsanız dediğiniz gibi 4700 değil de 5000-5100 filan eder. 6631’in üstüne dil tazminatı, 1/6 ikramiye, varsa diğer ek ücretleri ekleyip netini alınca kaç yapıyor o önemli. 5500 den az almayız bence ilk aylarda.
-
@theserpent agi yi eklemeyi unutmuşum hocam onunla beraber de 4910 ediyor. 3 farklı brütten nete çevirme sitesinden de teyit ettim. İkramiye konusunda da bir bilgim yok. ikramiye alacak mıyız kesin? bana ik çalışanı telefonda 6600 brüt dedi sadece başka bir şey demedi çünkü. Umarım dediğin gibidir bu arada.
-
@jackov en az 5500 olmalı yoksa herkes başka yere geçmeye çalışır ama görünen o ki maaş merkez uzmanlıklarla guy arasında bir yerde olacağa benziyor 2019 merkez uzman yard maaşı 5500 guy da 4500 aritmetik ortalamasını almışlar heralde:)
-
@jackov anladım dediğiniz gibi de olabilir hocam teşekkürler.
-
@wasp61 Hocam 8333 brüt demiştiniz. Aynı zamanda kesin diye de eklemişsiniz. Brüt 6600 diyorlar. Nasıl oluyor bu?
-
Temel ücret brüt 6600’dür. Diğer ek ücretlerle beraber brüt 8300 oluyor olabilir. Arkadaşlar alacağımız maaş [temel ücret + ikramiye + dil + kıdem + yol + yemek ] gibi ücretlerden oluşacak. Karışıklık buradan kaynaklanıyor sanırım. Yani Kabaca 8333 diye hesaplamış olabilirler, İngilizcesi A seviye olan biri üzerinde hesaplamışlardır belki. Ya da ikramiye belki artmıştır 1/6 yani senede 2 maaş ( her aya eşit dağıtınca) diye görmüştüm mevzuatta ben ama senede 3 maaş diyen bi arkadaş vardı sanki belki mevzuat yenilenmiştir vs. Yoksa temel ücretin 8333 tl olması biraz hayal gibi... Bence ilk aylarda net 5700’ler civarı başlarız son aylara doğru 4900-5000 e inebilir. Ortalamada 5400-5500 alırız gibime geliyor.
-
@bluephantom onu bana sormayin hocam bana da öyle dediler. Tahakkuk dairesi ile görüştüm ben yarın genel merkezi arayip santralden baglanarak sorabilirsiniz. Bana bu şekilde söylendi. Kaldık ki bir sonralo gönderimde de ik’nin 6600 brüt ucret dedigini belirttim hocam.
-
Ihs brut ucret,temel ucrete cok yakin oluyor.vergi diliminin birinci bolumundeki birine net 3 asagi 5 yukari 6.000 civari yatar kurum icinden aldigim bilgi basindan beri bu banttaydi,burada da defalarca dile getirdim,whatsapp grubunda da defalarca dile getirdim.Denetci yrd ile ayni olur dedim.Nisan,haziran arasi maas duser , temmuz agustosta tekrar cikar (temmuz zammi nedeniyle ama baslangictaki maasla hemen hemen ayni olur) , eylul ekimde tekrar %7 dusmeye devam eder,kasim ve aralikta da dibi gorur.Ben kendimce bir ortalama aldim,dil tazminati haric ortalama 5.750 civari birsey oluyor.B seviye Dil tazminatiyla ortalama 6.000 iste.
Yapmayin arkadaslar 4.700-.4800 hatta 5.000 ortalama maaslarla uzman yardimcisi mi kalir bir de sozlesmeli?Bir de bu adamlardan 70 dil puani da isteyeceksin sonra guydan hallice maas vereceksin?Yine ayni paralarla denetci yardimcisi mi istihdam edecekler?
Maasla ilgili olarak yukarida dediklerimin fazlasi vardir eksigi yoktur. -
@iibfpalace ".Kurum icinden aldigim duyumlarin hepsi de 6.000 liradan asagi baslanmayacagi yonunde (dil tazminati dahil degil).Hepsi de asagi yukari ayni rakami soyluyor ama o rakami burada aciklayip beklentileri yukseltmek istemem.Baslangic maasini dil tazminati haric 6.000 liradan dusunun,daha kotusu olmayacak." bunlar sizin önceki mesajınızdan söyledikleriniz. Şimdiyse B dil tazminatı dahil kendime göre ortalama aldım 6000 diyorsunuz. Biraz çelişmiyor mu?
-
@bluephantom Başlangıç maaşımız 6000 olacaksa ikramiye dahil 7000 bin lira civarında mı alacağız?
-
@bluephantom ikramiye dahil hocam bu rakama
-
@wasp61 Hocam ben 6631 TL skalaya 1/6 ikramiyeyi de ekleyince 7.736 TL buluyorum.8833 e ulasirken dil tazminatini da mi ekledi sizinle konusan kisi ?
-
@iibfpalace 8333 yazmıştı, 8833 değil
-
@generalgeneral evet yanlis yazdim ama duzenleme suresi gectigi icin duzeltemedim,kusura bakmayin
-
@iibfpalace neyi ekledi neyi cikardi bilmiyorum konusan kisi. Yarın cuma genel merkezi arayip tahakkuk subeyi baglamalarini rica ederseniz oraya sorabilirsiniz. +90 (312) 509 50 00 Ben brüt ücret ile temel ücret farkini da, bu ikramiye olayinida bilmiyorum
-
Başka tebligat gelen yok mu?