İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
@rootofallevil bende aradığımda e devlet çıktısı istemiyoruz. tc kimlik no bana aittir ad soyad imza tarih yazılacak , adli sicil kaydı içinde adli sicil kaydım yoktur diyip ikisinide farklı bir a4 kağıdını yaz denildi. eger işe kabul edilirseniz e devletten çıkarabilirsin denildi. teyit etmek için 2 farklı kişi ile konuştum. 2 şekilde de göndermeyi düşünüyorum.
-
@daisy sizinle konuşan memur biraz eski kafalıymış galiba ne demek e devlet çıktısını kabul etmiyoruz o zaman ülkeye e-devlet zımbırtısını getirmeselerdi. Benim de sabah konuştuğum memur işe alınırsanız başladığınızda diplomanızın aslını getirirsiniz dedi. Diğer askerlik durum belgesi adli sicil kaydı falan e devlet çıktısı sorun olmaz dedi.
-
Başvuruyu ne güzel zorlanmadan yaptık evrak gönderme şeklini de açık açık yazsalar nolur sanki! E-devlet çıktısı olur mu olmaz mı, onaylı suret mi gerekir bu şekilde açık yazılması lazımdı.
-
@rootofallevil Bende emin olamadığım için 2 kez aradım. 2 farklı kişi aynı şeyi söyledi. çıktısını mülakatı geçerseniz isteyeceğiz şu anda gerek yok dedi. diploma içinde fotokopisini çekin denildi.
-
@daisy diploma fotokopisi bana da denildi onu da koydum e devlet çıktısıyla beraber
-
İnşallah e devlet çıktılarını kabul ederler yarı yolda kalmayalım mülakatta neler sorabilirler daha önce işkur mülakatına katılan oldu mu?
-
@rootofallevil bende e devlet mezuniyet belgesi gördüm şimdi yorumları gördün diploma diyorlarmış. Gitti mi bizim hak şimdi
-
@ahmet-tahsin hocam hem e devlet çıktısını hem de diploma fotokopisini koydum kaygoya. Askerlik ve adli sicil kaydını e devlet çıktısı olarak koydum. Doğrulama kodu yazıyor üstünde biraz teknolojiyi kullansınlar:)
-
@rootofallevil bende diploma eksik hocam. İnşallah sorun etmezler.
-
Sanırım herkese farklı bir şey söylüyorlar bana söylenenleri de yazayım bari... Adli sicil ve kimlik beyanı için bir A4 kağıda yarım sayfa şekilde kendiniz yazmalısınız dedi. Diploma için de fotokopisi dedi. Tabi ben işimi sağlama alıp e devlet de ekleyeceğim belgelere.
-
Adli sicil için yazı yazmadım e devlet çıktısında hangi amaçla nereye verileceği bilgisi yazıyor zaten, hakkında adli sicil kaydı yoktur yazısı yazıyor ayrıca. A4 kağıda kimlik fotokopisi çektirdim kağıdın boş yerine şu no lu TC kimlik numarasının tarafıma ait olduğunu beyan ederim yazıp isim soyisim imza attım.
Umarım bir aksilik yaşanmaz da evraklarımız kabul edilir. -
Özgeçmiş sonunda adres telefon gibi ulaşabilecekleri yollar yazılmalı mı?
-
@ezo ben en sonuna yazdım hocam imza da attım
-
@serhats ben de öyle yapayım
-
Özgeçmişte referans belirtmemiştim sıkıntı olur mu?
-
@rootofallevil Bence olmaz hocam ben de yazmadım
-
Mülakata hazırlık için fotokopicilerde bir not var mıdır acaba bu kadroya özel ?
-
@sbf1983, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@paretowilfredo, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Merhaba dostlar, daha evvel bu alımın mülakatına katılan dostlarım oldu. Onların aktardığı deneyimlerde gözlemlediğim en kaliteli mülakatlardan birisini gözlemledim. Bu yıl da bu şekilde olur umarım.
Öncelikle 5 dakika gir çık mülakatlardan değil. Referans kadar kendinizi ispat etmeniz gerçekten önemli. Mülakatta genelde bir sorunun çözümü bir politikanın tartışılması gibi hususlar soruluyor ve bu konuda çözüm üretmeniz bekleniyor. İstişare ve munazara tadında geçiyor yani. Ülkede kayıt dışı istihdamın çözümü, çocuk işçiliğinin sakıncaları ve çözümleri için uygulanacak politikalar gibi konularda yukarıda belirttiğim biçimde bir mülakat gerçekleştiriliyor.
Bu yıl usûlde bir değişiklik olmazsa evvelki yıllarda durum bu şekilde dostlar. O nedenle istihdam konularına eğilin ve iyi bir hazırlık yapın.
Başarılar diliyorum hepinize.Ustat izninle bir iki ekleme yapmak istiyorum eski kurum calisani olarak. Gorevde yukselme sinavlarinda bizde genel mudurun de bulundugu komisyonda mulakata girmistik. Issizlik orani istihdam orani tarzi istatistiki verilere bir goz atilmasinda fayda var, kurumun yine aktif isgucu politikalarina bakilabilir. Kurumun istihdamda 3i adli bir dergisi var burada makaleler falan var bunlara da goz atilabilir. Kurum guncel politikalarla ilgili sorular sorabilir. Mesala istihdam seferberligi cercevesinde yorum vs sorulabilir. Alakali olup olmadiginizi teyiden alan bilgisi haricinde.
@sbf1983, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Dostlar oncelikle sunu soyliyeyim. Tasrada calisma ve is kurumu il mudurlukleri var. Bolge calisma mudurluklerinin yaptigi islemler ozellikle is sagligi ve guvenligi, isin yurutumu yonunden tetfis raporlarinin islemleri ve arsivlenmesinden, toplu is sozlesmeleriyle ilgili yetki sureclerinden tutun arabuluculuk, grev, grev oylamasi vs hep tasra yapar. Ama su var iskur genel mudurluk olarak bu islerle ilgilenmez. Yani tasrada biz hem iskur genel mudurlugunun hem calisma genel mudurlugunun hem is teftis kurulu baskanliginin belli oranda da is sagligi ve guvenligi genel mudurlugunun hem de uluslararasi isgucu genel mudurlugunun uhdesindeki islemleri tasra boyutunda bizler yapiyorduk.Iskur genel mudurlugunde bu saydigim diger genel mudurluk isleri pek bilinmez. Bize talimatlar vs ilgili genel mudurluklerden gelir. Bu sebeple iskur genel mudurlugunun uhdesindeki islemlere agirlik verilmesi bana daha mantikli gorunuyor. Ozellikle iskur kanunu cok uzun bir kanun degil en azindan kurumun gorevleri yonetim kurulu genel kurul ve daire bsk liklarinin gorevlerine goz atmakta fayda var. Issizlik sigortasi islemleri, ozellikle de kurumun aktif isgucu hizmetleri kapsaminda isbasi egitim programlari, girisimcilik programlari, mesleki egitim kurslari duzenledigini is ve meslek danismanligi hizmetlerini ne amacla yapildigini bilin derim. Bu konuda istihdamda 3i dergisinin internetten son birkac sayisina goz atilabilir. Bir de bence issizlik orani, kadin istihdam orani gibi verilere bakilabilir. Bilemiyorum kurum kendi gorevleri haricinde sadece alan bilgisi sorar mi? Sadece sinav yapmadan sozlu mulakatla alim yapilacagi icin istihdama iliskin biraz arastirma yapip girmekte fayda vardir diye dusunuyorum. Yatirim tavsiyesi degildir
Ilaveten issizlikle ilgili tanimlara bakilabilir. Bize gorevde yukselme sinavi mulakatinda bile cok teorik sorular soruldu endustri 4.0 nedir, nace kodu nedir gibi. Teknolojik issizlik nedir sorusu bana kaymakamlik mulakatinda iskurda calistigimi soyleyince gecen sene sorulmustu, iskur mulakatinda bu tip soru sorulma ihtimali de var bence. Biraz bilginizin olmasi komisyonun gozunde sizi bir adim one cikartir zaten iyi puanli donanimli arkadaslar mulakata kalicak alim sayisinin 4 katini cagirmasi itibariyle.
@paretowilfredo, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
@daisy Dostum çok derinlemesine iş mevzuatına girmek bence fazla olur ama özellikle;
İş Kanunu
Sendikalar Kanunu
Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
İşsizlik Sigortası Kanunu
Türkiye İş Kurumu Kanunu'nu genel hatlarıyla okumak faydalı olabilir. En temel kanunlar bunlar.Dostlar mülakat ile alakalı soran dostlar için hatırlatma olsun. Bu mesajdan itibaren @sbf1983 dostumuzla birlikte verdiğimiz bilgiler mevcut. Hepsini alıntıladım bir arada görmek isterseniz yeniden diye. İyi çalışmalar dilerim
-
Mezun olduğumuz bölümle ilgili yorum soruları gelebilir. Philips Eğrisi, enflasyon (tanımı ve türleri) işsizlik (tanımı ve türleri) dışa açık ekonomi, toplam arz-toplam talep, para ve maliye politikası özellikle işsizliği azaltma konusunda hangi politikaya ağırlık verilmelidir, politikanın etkinliği, avantajları-dezavantajları nelerdir gibi yoruma dayalı soruların geleceğini düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ben de herşeyi e devlet çıktısı olarak çıkardım gönderdim bu sabah aradım nasıl yaptığımı anlatım. Bana "boş bır A4 kağıdına tc no bana aittir isim imza, adli sicil kaydım yok isim imza, askerlik ile ilişkim yok isim imza " yaz onu da gönder evraklarına ekleyelim dediler. Onu da gönderdim şimdi