11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@adam-simith ben sunu anladim 100 paunla hala bosta bekleyen birisi varsa ben dahil onun durumunu bilemeyiz adam 100 almis ve bosta 85 le diger tarafta adam atanmis bakin 85 alani kucumsemiyorum bence bu surecte 80 ustu herkes biyerler gelmeli ama diger taraftan 100 beklerken 85 atanirsa dur diyeceksin kardesim bunu savunmayacaksin kendi cikarin icin ben onu anlatmak istiyorum ama gozunu bazi kisilerin hirs burumus sadece kendini dusunuyor. Atanayim koseme cekileyim ama o is oyle olmuyor iste. Sen hakkini savunmazsan seni kimse savunmaz. Biz ne desek bos o yuzden hocam
-
@ykps sen boyle dedin diye etkinliklere katilmamismi oluyorum.Sen önce kendini düzelt ilan gelsin diye etkinliğe katilan adam ne ilanin sartlarini degismesini ister ne de ilanin uzamasini ki yazılı sinav ilanı uzatir. Şimdi bunlar dışında bir şey savunuyorsan kusura bakmada kendi çıkarlarını savunuyorsundur.Simdi de gelip buralarda benim puanim var oyle de olur böylede olur diyemezsiniz. Ayrıca 4 tane hesaptan etkinlik yapıyordum 2 gun once gruplardan çıktım tek sebebi de insanların atama sayısını birakip acaba ben girecemmi olaylarina düşmesi yetmedi bir de puanlarla artistlik başladı.Ben 400kisiyle de girebiliyordum ama hep 1000kisiye zorladik.Ama ben yüksek aldim diye ayrisacaksaniz etkinliklerde başarılar dilerim
-
@gölge07 iyi ki 50 kisi aliyorlar ozamn ne diyelim.Demek 400 yada 1000 kisi alsalar herkes hak yemiş olacak.bence oda yanlis koyacaksin oraya p48i sadece ana puan türü hakkı olan ordan girsin 50kisilik alima
-
@procek Sen ya algın kapalı ya da gözlerde arıza var sanırım ben senin için demedim etkinliğe katılıp katılmadığını 4 hesap deyip trübine oynama kardeşim. Ben yazılıyı savunan için dedim etkinliğe katılıp katılmadığını iyi oku.
-
Bakın bu ilanda bu değişikliğin olmasının tek sebebi puanı düşürme ve süreci uzatma. SGK dan bahsediyoruz yazılı sınav ne demek biliyomusunuz 2023 de 12 pro gelirse dua et demek. Sınava katılmaya hak kazananın bile maalesef sevinemeyecegi zorlu bir süreç bekliyor bizi. İş teftişin süreci 3 yılda bitti açın bakın. Ben girerim yine derece yaparım maksat mevzuata hakim olduğumu ölçmek değil süreci uzatmak yıldırmak. Bu gece bu ilan gelmezse değişikliği kabul etmediğimizi her mecradan duyuralım .
-
@procek sen benim yazdiklarimdan bu cevabi vermeyi daha uygun gorduysen sana hayatinda basarilar diliyorum
-
O arkadaşa pek karışmayalım bugün duman atıyor Yanlış anlıyor arkadaş. İftardan sonra tekrar okumasını tavsiye ediyorum.
-
Son 6 yılda 2000 i aşkın denetmen yardımcısı alındı. Görünen o ki kurum plansızlığının bedelini gelecek jenerasyonlara ödetecek maalesef. İnsanlar 70'erli puanlarla 5 er dakikalık mülakatlarla denetmenlikte olsa A grubu kadroya alındı. İşin en başından hakkı kpss + yazılı + mülakat idi. Ancak geçmişte böyle yapıp şimdi son dakika yazılı koyuyorum demek, bu insanlara yapılacak haksızlıktır.
-
@whentorise 70 puanla denetmenlik mi ? SGK nin istediği puan türünde ÖSYM gibi bir kurumun yaptığı zorlu sınavdan 90+ puan almış insana mevzuata hakim misin diye bakıcam demek abesle iştigaldir. Süreci uzatıp insanları canından bezdirmekten başka birşey değildir.
-
Daha önce açshb’de çalışan bir müfettişle konuştuğumda gidebilirsen içişleri gibi bir yere gitmeye bak. Bizim bakanlık kurumsallaşma noktasında çok zayıf atandıktan sonra bile binbir çilesi var demişti. O zaman yeterince anlamamıştım artık anlıyorum
-
@eomer sözlü olunca az kisi giriyor puan yüksek kapatıyor diye dusuk puanlılar yazılı olmasi talebinde bulundu diye biliyorum.
-
@daronacemoglu kardeş yıllardır sözlü sınavla alınan kadro. Ben neden durup dururken yazılıyla uğraşayım. Hem yazılı demek sürecin boştan yere 2 3 ay daha uzaması demek.
-
@daronacemoglu he yazılı sınav olduktan sonra mülakat yapılmayacak mı sanıyorsun şimdi?
-
@scofieldmustafa ee hani kurum daha nitelikli personel için düşük sayıda kadro talep etmişti.Kurum bu alımda kendiyle çelişiyor.Ben artık inanmıyorum kimin ne dediğine.
-
Kahir ekseriyetin yazılı olması gibi bir talebi yok. Bilakis her dönem herkes buna karşı çıktı. Sayıyı 50 gibi komik bir şekilde belirlemişlerse tepki gelmesin bari sınava çok kişiyi çağıralım hesabı yapmışlardır. Bundan dolayı da ellerinde ki yazılı sınav opsiyonunu kullanmaya çalışıyorlar. Yazılı sınav yapıldığı taktirde 10 k veya 20 k çağırılabilir diyor yönetmelik.
-
@lion alım kesinlestimi bugün de gelmedi ilan.Bu sayıyı vereceklerini aklım almıyor bugüne kadar böyle bir durum yaşandı kurumda hala icimden bu sayı gelmez diyorum.
-
Şayet yazılı sınav olması durumda yetki sınavına benzer bir sınav olacağı söyleniyor.Yetki sınavı %70 sgk mezvuatı+%15 muhasebe+%15 hukuktan oluşıyor.Maliye ve iktisat dersleri yer almıyor.Çeşitli hukuktan ve maliyeden seçme kanunlar ve dersler var.Dağılım şu şekilde ;
A.Sosyal Güvenlik Kurumu Kuruluş Kanunu ve tüm sosyal güvenlik mevzuatı
B.Hukuk;
-
Borçlar hukuku,
-
İcra iflas hukuku,
-
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun,
-
İdare hukuku ve idari yargılama usul hukuku,
-
Medeni hukuk,
-
Harcırah Kanunu,
-
Devlet Memurları Kanunu,
-
Vergi hukuku,
-
Ticaret hukuku,
-
İş hukuku,
C.Muhasebe;
-
Genel muhasebe,
-
Mali tablolar analizi,
-
Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu,
-
Kurum muhasebesi ve uygulaması, konularını kapsayacak şekilde yapılır.
-
-
Sigaralar masanın üstünde RG bekleme moduna aldı mı herkes kendisini?
-
Reyiz denetmen yardımcısı aday adayı olmadan direk yekisi elinde denetmen yapacaklar 11.proyu.
-
@aslan-reyiz çok genişletiyor muhasebe olmasaydı keşke..