11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
-
@paretowilfredo Normalde forumu takip ediyordum, pek yazmıyordum ama maalesef bu söyleminiz doğru değil, Kurum başkanı ile yapılan toplantıda bizzat ben de vardım. Denetmen yardımcısı alımında çok sorular geliyor bir müjdeniz var mı müstakbel meslektaşlarımıza diye soruldu. Başkan; bu yıl daha az alım planı yaptıklarını, daha nitelikli yetiştirmek istediklerini hatta bundan sonraki alımlarda direkt illere göndermeden belki de 6 ay Ankara'da eğitime alacaklarını söyledi. Allah şahittir o toplantıda kesinlikle daha az sayı isteği ya da kurum içinden alınması talebi gibi bir konuşma geçmedi.
-
@denetmen sayının yüksek olması yönünde talepkar olmazsak bu sene az geleceği kesin gibi
-
@denetmen
hocam daha nitelikli derken ne kastetmiş acaba? toplantıda kimler vardı bilmiyorum. ancak nickinizden anladığım kadarıyla denetmenlerin de yer aldığı bir toplantıda daha nitelikli elemanlar yetiştireceğiz demek, zımnen sizi pek iyi yetiştiremedik ve şu anki halinizden memnun değiliz o yüzden daha nitelikli yetiştireceğiz gibi bir anlam da taşır.
o yüzden bu ifade biraz enteresan olmuş.
sayının artmasının nitelikli eleman yetiştirme konusunda bir engel olacağını düşünmüyorum. bu iş sayıya değil, düzgün öğreticilerle düzgün bir organizasyona bağlıdır.
aynı toplantı için birbiri ile çelişkili duyumlar kafamızı karıştırıyor açıkçası. -
@duha daha nitelikli yetistirecigiz demis evet hocam. Baskanida bu soyleme iten sey daha oncede soyledigim gibi son yeterlilik sinavinda 100e yakin denetmen yardimcisinin 70 barajini gecememis olmasidir. Baskanda buna kiyasla soylemis olabilir. Ama bu 70 barajinda tabi hatali sorular ve yonetmelik degisikligide bir hayli etkilemistir. Ozellikle yonetmelik degisikligi soru dagiliminda bir hayli etkin olmus.
-
@gölge07 hocam peki 70 barajını geçemeyen çoğunlukla iibfli mi?
-
@gölge07
anladım hocam. kurumiçindeki durumları tam olarak bilmiyorum. toplantıda olan bir denetmen olsam o söz beni üzerdi biraz
dediğiniz gibi yüksek sayıda sınavı geçemeyen varsa buna istinaden söylenmiş de olabilir. bahsettiğiniz etkenlerin yanında bence şu da var; insanlar artık atandıktan sonra tekrar çalışma moduna giremiyorlar. bir rehavet oluyor ister istemez.
bence nitelikli eleman yetiştirmek için bu rehaveti dağıtıp ilgiyi canlı tutmak lazım. bunu birkaç yıl sonra bir sınav yapılacağı bilgisi ile tutamazsınız. 3 yıl bu işlerden kopmuş biri tekrar o moda giremez ki bir yandan da halletmesi gereken mesleki işleri var.
bana kalırsa bu konudaki en iyi yöntem her yılın sonunda veya mümkünse her yıl 2 sınav (okuldaki vize final gibi) yaparak bilgileri taze tutmak ve ilgiyi artırmak lazım. 3 yılın sonunda biriken tüm konulardan sorumlu olmak yerine sindirerek gitmeyi sağlar. en sonda belli bir baraj koyarak tüm sınavlardan belli bir ortalama istersiniz. yoksa eğitimler ne kadar kaliteli olursa olsun uzun süre ders modunda olmayan birisi 3 yıl sonra o moda giremez aradaki süre işlerle geçer, sınav zamanı yaklaşınca da hem işyükü hem hamlık nedeniyle başarısızlık doğar.
tabi bunları kim görür dikkate alır veya ne kadar doğrudur bilemem
ilan gelse de bir an önce rahatlasak. teftiş ilanı da umarım tatmin edici bir sayı ile gelir. -
Yok hocam istatistik grubu cogunlugu olusturuyor(kesin bilgidir) Ancak sayida bir azalma olursa(kastettigim sayi 200'dur) yeni alimda tekrar istatistik ve iibf hakkinda bir duzenleme yapilabilir. Bence bole bir calisma olursa istatistik alinmayabilir(sadece tahmindir.)
-
@gölge07 hocam böyle bir durumda 4 katı yerine 5 katını mülakata çağırmak gibi ya da puan türlerini azaltmak gibi yollara gidebilirler mi?
-
@duha
Hocam ben ole bir sistemin gelecegini dusunmuyorum. Tabi gelirse daha iyi olurmu orasinida kestiremiyorum. Cunku yetki yeterlilik sinavinda cikan konularin zaten yarisindan fazlasi kendi mevzuatin olusturuyor. Zaten bir denetmenin mevzuata hakim olmasi gerekir. Tabi sinav ortaminda yanlis hatirlar yanlis yapabilir. Soledigim gibi toplantida baskanin bi soylemi var ben yonde yorumladim. Baska bi konuyuda kastetmis olabilir. -
@gmzankr066 hocam ben bu konuda bi duzenleme yapilacagini dusunmuyorum hali hazirda butun kurumlar mulakata (istisnalar haric) 4 kati cagiriyor. Tekrar bir ilana cikarsa olabilecek muhtemel degisiklik oncekilere gore daha az sayida gelmesidir. Puan turleri konusunda yeni duzenleme yapildigi icin zannetmiyorum.
-
Arkadaşlar işin açıkçası etkinlik artırılıp Yukarıdakilerin dikkatini çekersek hem sayı konusunda hem ilan konusunda süreci hızlandırabiliriz.
-
@ykps evet hocam sayi eger 200 kisi gelirse cogu kisi magdur olacak. En kisa zamanda buyuk capli bi etkinlik yaparak dikkatleri cekmemiz lazim. Yoksa listeye giremedikten sonra veya ilan gelmedikten sonra ne kadar calisirsak bosuna olacaktir.
-
@gölge07, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@ykps evet hocam sayi eger 200 kisi gelirse cogu kisi magdur olacak. En kisa zamanda buyuk capli bi etkinlik yaparak dikkatleri cekmemiz lazim. Yoksa listeye giremedikten sonra veya ilan gelmedikten sonra ne kadar calisirsak bosuna olacaktir.
Çok haklısınız hocam yapmamız gereken birlik olup bu ilanı en yakın zamanda (yetki ve yeterlilik sınavları gelmeden) getirmemiz gerekecek. Aksi takdirde bir çok kişi mağdur kalacak. Bu ilanı bekleyen halihazırda bir çok arkadaşımız mevcut hep birlikte birşeyler yapmanın peşine düşmeliyiz yoksa 2021 kpssye kadar zor gelir bu ilan.
-
Galiba o 200 gelecek ya. Bu şartlar altında 86’ya gelmez. Tek temennim 2021 KPSS’den hemen sonra bir ilan daha gelmesi artık. Madem sayıları azaltacaklar bari süreci hızlandırsınlar da seri alımlar yapılsın. Çok yazık gerçekten.
-
Hocam sayi ve ilan konusunda bir seyler yapilmazsa eger yani yeterlilikten once ilan gelmezse 2021 kpss kapi aralanir. Kurum zaten sayida bir tasarrufa gidecekse 2021 den sonrada yapar bunu ve puanlar daha da yukselecektir. Bu yigilmanin onune gecmek adina bir an once ilanin gelip hemen sonuclanmasi herkes icin daha iyi olacagini dusunuyorum
-
@denetmen Ben zaten bu toplantıda söylendiğini söylemedim ki dostum Söylediğim sey zamana yayılı bir kulis ve ikna süreci. Sn Başkan böyle söylemişse bunun bir alt yapısı var, daha evvel kendisine iletilmiş söylemlerin etkisidir. 200 sayısının üzerine çıkılması o nedenle tüm bu kulislere rağmen halen mümkün. 200 sayısından çok çok önce yazdım 400 sayısının yarı yarıya düşürülmesi konusunda talepler iletenler olduğunu. Bunun karşılık bulmaması için de aday dostlarımızın da talepte bulunmasi gerektiğini dile getirdim yeniden.
Hem ilgili haberi sitemizde, hem de son söylemimi yukarıdaki iletide yeniden okuyabilirsiniz
İyi forumlar dilerim. -
@gölge07 Dostum 100'den fazla kişinin kalmış olmasının ve sınavın bu şekildr yapılmış olmasının zemininde ne yazık ki çok fazla üzücü sebep var. Drdiğim gibi zaten sınav davaya konu şu anda. Çok yorum yapmak doğru olmaz. Ama umarım mağduriyetlerin giderildiği sonuçlar alınır.
-
@paretowilfredo hocam zaten mahkemelik olmasinin en onemli nedeni bir kurumun kendi mufredatiyla ilgili yanlis soru daha dogrusu iki tane cevapli soru hazairlamasidir. Bu sorudan dolayi kalan kisiler mevcuttur. Ama ben mahkemnin sonuclandigini duydum. Kurumda daha onceden de hatali soru sorulmus olup iptal edilmis ve o hatali sorunun puani herkese arti bir puan olarak eklenmis. Ancak bu yonetmelikte iptal edilen sorunun puani diger sorulara dagitilir seklinde gecmekte ve bu sinavda yonetmelikteki gibi uygulanmis. Davada bu yuzden acildi ancak mahkeme kabul etmedi.
-
- Dönem yeterliği ile terse dönen bir iklim var meslek için. 11. Promosyonun 400 alınmasıyla bunun yeniden olumlu olacağını düşünüyorum. Eğitim konusuna da gelirsek 7. Dönem yeterliği öncesi eğitim dahi yapılmadı. 6. Döneme kadar eğitim zaten kaliteliydi. 5'e kadar ÇASGEM'de yapılıyordu. 6'da da 2 aylık yoğun bir Ankara eğitimi vardı. Sonrasında 9 günlük yetki eğitimi yapıldı. Hizmet içi eğitimler de kurum bazında oldukça zengindi. Bu yapılsa bile kafi ve bu sayı azaltimini gerektiren bir şey değil. Sayı azaltılması kurumda çok kez dile getirildi ve bunun karşılığı olursa olan alım bekleyen arkadaşlara olacak. Etkinliklerde dile getirmek ve en az 400 söylemini tekrarlamakta fayda var.