29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@birsorumolacaktı 213 Sayılı VUK 3. md çok açık ve net soruda olduğu gibi lafzın açık olmadığı durumda amaçsal ve sistematik yorum devreye girer. Kesinlikle iptal edilmeli.
-
Ben ankarada olduğum için direk ösymye gidecem ama bugun tatil olduğu için 1 gün uzuyor mu yarın normalde son gün sanırım
-
@Hayaller71 yarın itirazlar için son gün
-
2 soru bariz iptal edilmelidir. İvedi yargılama sorusu ve amaçsal yorum denilen soru. Başka da soru iptali görmüyorum. Mevzuatlar çok açık ve net. Soru iptalleri başvurusunda mevzuatı ve değişiklikleri ek yaparsak mecburen iptal edecekler zaten.
-
@city-of-justice hocam sanırım internetten dilekçe olmuyor evrak kayıda giriş tarihi esas alınır diyor benim Ankara'ya ulaştırma şansım yok bu saatten sonra nasıl olacak
-
@elitnur hocam benim de öne geldi ama 1 soru doğru yaptığımdan 1 soru da yanlış yaptığımdan iptal olduğu için etkisini çok anlamadım sizin her iki doğru yaptığınız soru muydu iptal olan?
-
@Hayaller71, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben ankarada olduğum için direk ösymye gidecem ama bugun tatil olduğu için 1 gün uzuyor mu yarın normalde son gün sanırım
hocam vergideki yorum sorusu bariz yanlış bu soruyada itiraz edin
-
@city-of-justice uzlaşma sorusu peki hocam, ayrıca amaçsal sorusu konusunda haklısınız gerçekten o soru net hatalı, o soru yüzde yüz iptal olmalı Baska yol görmüyorum, ben Ankara dışındayım o soru için itirazı kargo ile yaptım ama siz de herkes de yapsın
-
Sanırım amacsal yoruma itiraz kalacak çünkü yanlış yapan çok az soruyu herkes amacsal yorum yapmış Ankara'da olup itiraz edebilecek kimse var mı
-
@mosca 1 i doğru 1 i yanlıştı fakat sıralamam 544 ten 403 e geldi
-
Her yıl aynı muhabbet ya şu soru iptali muhabbeti baydı artık. Hakem kararları ile ilgili soruda da bariz yanlışlık var ona niye bir şey demiyorsunuz? En güzeli sınavın yeniden yapılması ve sizlerin ve hocalarınızın isteği doğrultusunda hazırlanan sorulardan sorulması. Belki bu kadar iptal muhabbeti yapılmazdı.
-
@kule34 itirazınızda haklı olabilirsiniz lakin o soruyu okur okumaz amaçsal yorumu işaretledim tereddüt etmeden. Tabi yine de karar ösym ve yargıda bize söz düşmez.
-
@RootofAllEvil Ben ona da itiraz ediyorum kesinlikle bence en iptallik soru odur.yargiya taşınmadan iptali gerekir. İptal edilebilir yazan bir hükmü iptal edilir diye cevaba koymak bariz bir yanlışlık
-
@kule34 Ankarada tanıdığım bir arkadaş ona söyleyecem rica edecem kabul ederse başvuracam. Ancak Ankarada olan arkadaşlara sesleniyorum ÖSYM gibi basiretsiz, beceriksiz kul hakkı yiyen, gençlerin geleceğini hiçe sayan kurumun haksızlığına karşı dur diyelim. Eğer ki hukuk devleti varsa ve hukuktan güç alıyorsak mutlak olarak bu 2 soru iptal edilmeli. Ankaradaki vicdanlı arkadaşlara sesleniyorum hukuk hepimize lazım bugün haksızlık karşısında susarsak yarınlar için sığınacağımız tek liman olan hukuk devleti diye bir şey kalmaz. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dediği gibi: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."
-
@elitnur facebook grubunda o soruya itiraz edileceği yazılmış belki de edilmiştir.
-
Şu sapma videosunu izledim hoca idari için 79 ve üzeri doğru yapanlar garanti demiş
-
@RootofAllEvil sanırım bir hoca da kesinlikle apaçık hata olduğunu söylemiş. Ben de prof a sordum iptal edilmesi gerektiğini en kötü ihtimalle yargıda kesinlikle iptal edileceğini söyledi . Inşallah yargıya kalmaz. Yanlış yaptım evet ama doğru yapsaydım da soru düpedüz hatalı derdim
-
@birsorumolacaktı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Şimdi arkadaşlar tartışmasız en iptali olanı bulunan soru hangisi sizce gerçekten soruyorum, ivedi yargılama mı???
Bence uzlaşma sorusu ve medeni usul sorusu en muhtemel sorular. Uzlaşma sorusu için geçmiş iletilerimde yazdım zaten neden iptal edilmesi gerekiğini.
-
@kafes66 geçen sene de 79 doğru ile kapatmış.bu ssene de o şekilde kapatır diye düşünüyorum
-
İptallik sorular muhabbetine dahil olmayacağım daha fazla hepinize mutlu seneler merkez göç listesi açıklanana kadar kafamı dinlemek istiyorum