29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil mecbur yarına kaldı
-
@elitnur siz anlamamissiniz o maddeyi. Ordaki iptal edebilir takdir yetkisini belirtmiyor. Son fıkrasına bakın. Kamu düzenine aykırı ise iptal EDEBILIR ysziyor aynı bentte olduğu icin. Ya da kişi ehliyetsizse de iptal edebilir diyor. Sizce burada hakimin takdir yetkisi var mı gerçekten? Kamu düzenine aykırı hakem kararı kesin iptal edilir. Takdir yetkisi olamaz.
Orada net mahkemenin yetki belirtiliyor. Takdir yetkisi değil.
-
@justice000 o soruyuda yanlış yaptım ama normalde hmk da edilir edilebilir sorusuna itiraz edecektim
-
@elitnur sen kanunu 5 kere okudun ama hakem.kararlarinin iptali için istinafa gidilebileceğini mi düşündün cidden?
Umarım şaka yapiyorsundur.
-
@city-of-justice kaç gündür burdayım anca 1 soru itiraz edecek kadar param kaldı
-
@kule34 hocam adımdan daha eminim o sorunun iptal olmayacağına. Cevap yüzde yüz amacsal yorum.
-
@2pacalypse bundan önceki senelerde ceza sorusunda 12 yaş altında suç işleyene ceza verilemez güvenlik tedbiri uygulanır sorusu yanlış kabul edildi kanunda yazan uygulanabilirdi ne farkı var şimdi bu seneki hmk sorusuyla? Tamam bariz yanlış var ama belki adamda direk a şıkkındaydı yapıştırdı geçti
-
Net şekilde bildiğiniz itiraz eden var mı herkes birbirinden mi bekliyor sadece merak ettim.
-
@çalışma-uzmanı Uzlaşma sorusuna edildi
-
@Hayaller71 hocam bak ne diyorum. Aynı maddenin en son bendinde kamu düzenine aykırı hakem kararları yazıyor ve tüm bendler gibi iptal edilebilir diyor. Sence burada takdir yetkisi olabilir mi? Sırf buradan bile anlamanız gerekli, o maddede mahkeme bu davaya bakabilir diyor, yoksa bu davada takdir yetkisi vardır demiyor.
Kamu düzenine aykırı bir hakem kararına mahkeme bakabilir ve bunu kesinlikle ama kesinlikle iptal eder. Aynı şey diğer bendler için de gecerli ve sorudaki bendle de tabi.
-
@Hayaller71, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@2pacalypse bundan önceki senelerde ceza sorusunda 12 yaş altında suç işleyene ceza verilemez güvenlik tedbiri uygulanır sorusu yanlış kabul edildi kanunda yazan uygulanabilirdi ne farkı var şimdi bu seneki hmk sorusuyla? Tamam bariz yanlış var ama belki adamda direk a şıkkındaydı yapıştırdı geçti
Hocam doğru yaptıkları için anlamak istemiyorlar. Kanun gayet açık. Örnek verdiğiniz gibi geçmişte böyle kelime oyunları yaptı OSYM. Şimdi de edilir ile edilebiliri aynı kabul ediyorlar. Net iptali gereken bir soru.
-
@kilici bir tek buna mı edildi gerçekten ben de vergi ruh sorusuna ettim de millet sanırım anca konusuyor arkadaşlar birlikte itiraz etmezsek tek başına sonuç çıkmaz
-
@birsorumolacaktı Yok hayır itiraz edildiğinden emin olduğum tek uzlaşma sorusu var benim. Diğer sorular için de edilmiş olabilir.
-
Arkadaşlar itiraz için ziraat ATM hesap no:2533 06028011 5229
-
@Sabahola o şıkkı görmemişim bile istinaf secenegi dururken. Resmen bilgimiz gasp edilecek eğer iptal olursa ki hiç sanmıyorum iptal falan olacağını.
Bir de maddeye iyi bak. Kamu düzenine aykırı hakem kararları için de iptal edilebilir yazıyor. Ben hakimim, önümde kamu düzenine aykırı karar var. Iptal eder miyim, iptal edebilir miyim? Ederim tabi ki. Soru cok çok net doğru. Ordaki ebilmek kesinlikle mahkemenin o durumda yetkili olduğunu anlatıyor, takdir yetkisini değil.
Her neyse , top osymde artık. Biz ne konuşursak boş.
-
Soru başına 20 tl alındığını öğrendim şimdi. Bence ÖSYM tartışmalı sorular sorarak itirazlar üzerinden de para kaldırmaya çalışıyor olabilir arkadaşlar. Karını maksimize etmeye çalışıyor, güzel kurum valla
-
@justice000, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar itiraz için ziraat ATM hesap no:2533 06028011 5229
Hesap numarası bu değil dikkat edin. Sınav kılavuzunda yazan halkbank hesabına yatırılacak ücret.
-
Alanda toplam 5 yanlışım var. Hepsine itiraz etmeye karar verdim. 100 TL yapıyormuş ancak ya tutarsa..
-
@Dumspirospero hangi sorular hocam
-