29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@geliruzmani2013 hocam idareden elimde themis var fakat mahalli idareler bölümü gerçekten çok ayrıntı geldi bana, bu bölüme sizce nasıl calısmalıyım idarede fazla detayda bogulmak istemiyorum ama baya ayrıntılı imiş
-
idareden elimde themis var fakat mahalli idareler bölümü gerçekten çok ayrıntı geldi bana, bu bölüme sizce nasıl calısmalıyım idarede fazla detayda bogulmak istemiyorum ama baya ayrıntılı imiş
Bu konuda başka önerileri olan veya var mıdır bir tavsiye verebilecek olan. İyi çalışmalar dilerim.
-
2016 idari de 200 kişilik alımın %20 sinin tamamı doldurulmuştur.
-
@Hayaller71 saolun hocam rahatlattınız n baya hata var gerçekten dediğiniz gibi birde yargıç denemesini deneyeceğim
-
@çalışma-uzmanı müessirden bu yüzden uzak durdum. diğer denemelerde de kararsız kaldım. denedikten sonra yazarsanız iyi olur
-
@dzndr yargıçı çok beğendim Ekim baskı olmasına rağmen kaymakamlık sorularının çoğunu mahalli idareler hariç Birebir yada açıklamalarla yakalamış özel hukuk ve vergide fena değil
-
@çalışma-uzmanı ne demek kardeş
-
@birsorumolacaktı çok ayrıntıya girmeye gerek yok bnce bir soru ya gelir ya da gelmez onun yerine başka derslere çalışmak mantikli
-
Denemede gözüme çarptı ama doğruluğuna dair birşey bulamadım. Danıştay yönrtmelik çıkarabilir mi? Gökçeada ve bozcada kaymakamları yetki genişliğinden faydalanabilir mi?Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim
-
@çalışma-uzmanı çıkarabilir.
-
@çalışma-uzmanı Anayasanın 124. Maddesinde “Cumhurbaşkanı,bakanlıklar ve kamu tüzelkişileri, kendi görev alanını ilgilendiren kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin uyğulanmasını sağlamak üzere yönetmelik çıkarabilirler.” dolayısıyla Danıştayın kendine has ayrı bir kamu tüzel kişiliği yok yönetmelik çıkartamaz.
Anayasanın 126. Maddesinde “illerin idaresi yetki genişliği esasına dayanır.” Diye belirtilmiş yani yetki genişliğini sadece vali kullanabilir. Ben bu şekilde bir yorum yaptım. -
Bende böyle yorum yaptım ancak deneme cevabında aksini döylüyoinsana bildiğinide yanlış yağtırıyor r @hakimehanımm
-
@çalışma-uzmanı doğru düşünüyorsunuz hocam siz denemelere fazla takılmayın ️
-
@hakimehanımm hocam dediğiniz doğru fakat soruyu anayasaya göre soruyorsa doğru. Eğer ki anayasaya göre değilse danıştay kendi kanununa göre yönetmelik çıkarabilir diye biliyorum
-
@hakimehanımm yetki genişliği zaten sadece valiye ait
-
@ooz hocam onu bende düşündüm de Kemal gözler hocanın bir yazısı var hatta şöyle diyor “ Tüzel kişiliğe sahip olmayan kamu kuruluşlarının kendi başlarına yönetmelik çıkarma yetkisi Danıştay içtihatlarına göre yoktur. Bu kuruluşlar kendi görev sahalarında “yönetmelik hazırlayabilirler”. Ancak bu yönetmelikleri kendileri çıkaramaz. Tüzel kişiliğe sahip olmayan kamu kuruluşlarının hazırladıkları yönetmelikler bağlı bulundukları bakanlıklar veya Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılmalıdır.” Valla karışık bir durum idarenin belli bir kanunu olmadığı için inşallah bu tarz ihtilaflı sorular sorulmaz
-
Valla hocam doğru ama ben soru kökünü baz alıyorum o yüzden size o şekilde dedim ben bu şekilde ihtilaflı sorulara gireceklerini zannetmiyorum hocam
-
@hakimehanımm ama benim şahsi görüşüm şu anayasada cb, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri çıkartabilir diyor diğerleri çıkartamaz diye bi şey yok o yüzden kendi kanunlarını da göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum, mesela köy (tüzel kişiliği olduğu için söylüyorum) anayasaya göre çıkartabiliyor ama köy kanununa göre çıkartamıyor
-
@ooz uygulamada da olabiliyor kendi kanunundan da kaynaklanıyor olabilir o zaman fazla da derine girmeyelim iyice karışıyor
-
@ooz girilse de iptal oluyor zaten