Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Estevez hocam ihracat ve ithalat farkı net ihracattır. Net ihracatta dış ticaret dengesini verir.dış dengenin diğer adı mal dengesidir. Cari açık dediğiniz cari işlemler hesabı 4 kalemden oluşur. Mal ticareti( dış ticaret dengesi), hizmet ticareti, yatırımlar ve cari transfler. Yani net ihracat( dış denge) carı işlemler hesabının yalnızca 1 kalemi. alakası yok hocam. Iyi bildigim bir konu. Emin olabilirsiniz
-
@teta hocam ben soruları hatırlamakta zorluk çekiyorum yani soruyu tam hatırlamıyorum işaretlediğim şıkları tutarım genelde aklımda sınavlarda soruyu okuduğumda direkt net ihracat dedim ve işaretledim illa doğrudur demiyorum yani
-
@Estevez hocam net ihracat dediyseniz ihracat ve ithalat farkına illa doğrudur, rahat olabilirsiniz:) çerez bir soruydu
-
@teta yani hocam iktisatım iyidir gerçi kpssden sonra tekrar etmedim ama çok iddialı da konuşmak istemiyorum belki yanlış okumuşumdur bir şey olmuştur diye öyle dedim yoksa yaptığım sorulardan eminim iktisat ve muhasebe konularında
-
@teta çerez soru ama yapamamiş olmam.. cari acik dedim ben nedense. Bir daha okuyunca net ihracat olması gerektiğini anladım.
-
@Rögaritma hocam olabiliyor böyle şeyler. Mesela ben iktisat mezunuyum ama çok kolay adeta çerezlik bir iktisat sorusunu yanlış yapmışım, kendime inanamadım.
-
@cclark hocam dün de dedim göz göre göre etkililik sorusunu yanlış yaptım verimliliği işaretledim ki çıktı/girdi formulünü de biliyorum Olabiliyor yani böyle ufak hatalar kısmet deyip geçiyoruz işte
-
Önceki haliyle yaptıkları alımlarda sinav tarihi - sınav sonuç açıklama - mulakat yapma - mulakat sonuçlarını açıklama tarihleri arasında ortalama 2 haftalık süre olmuş. Bu sefer de öyle olur umarım.
-
@Merysss1 evet hocam bende öyle yaptım onları . Birde sistem sorusu vardı orda depolama yoktur dedim . Bulut depolama yaptm bi soruyu internet ve ag aracılıgı ile diyordu . Bir tane de veri madenciliği vardı . Peki üretim tipleri vardı hocam atölye tipi hücresel falan orda makina ve ürüne bakılmaksızın diyordu onu ne yaptınız ? Birde gemi dalgalarının simülasyon modeli sorusunu ? Birde verimlilik sorusu vardı kapasite kullanımı ile ilgili
-
@Rögaritma inşallah, eğer öyleyse hiçbir kurumda olmayan süreç var demektir.
-
@Rögaritma hayır cari açığın hesaplamasına net dış faktör gelirlerinin de katılması gerekir
-
Bu kültürler sorusu vardı klan kültürü rol hiyerarşi falan onu hatırlayan var mı A şıkkı yapmıştım ben onu adhore mi öyle bir şeydi ? Bir de çerçeveleme mi öyle bir soru vardı onda da çerçeveyi işaretlemiştim.
-
Bir de bir soru daha vardı 3 isimli bir şık vardı blake olan şık model sorusuydu herhalde.
-
@estyfn depolama dediginiz sanirim saklama olarak siklarda vardi. Oyle yaptim. Bulut depolama yaptim ben de onu. Veri madenciligi yaptim buyuk verilerden hizli cekme islemineydi sanirim. Hucresel yaptim. Verim sorusunu 89.88 miydi neydi bunu kapasite yaptim. Verimi 90 yaptim sanirim emin degilim. Hiz ve alinan yol sorusunu mantiksal yaptim. Bi de ikinci kisiti 5 arttirirsak sorusunu 50 yaptim
-
@Estevez adhokrasi olacaktı. Çerçeveleme hangi soruydu hatirlamiyorum. Daha fazla detay var mi
-
@Rögaritma çerçeveleme etkisi mi neydi soru da sınırlamalarla alakalı bir şeydi sanırım oradan çıkarımla bunu işaretlemiştim zaten.
-
@estyfn gemi dalgalanma sorusunjn şıklafinj hatirlayamadm.
-
Iktisat kacla kapatir acaba bir fikri olan var mi
-
@Merysss1 ikonik , şekilsel falan diyodu
-
@ick8 Mülakata çağrılacak kişi sayısı 80 idi galiba,ben 30 doğru cevabı olanın da listeye girebileceğini düşünüyorum.