2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@siyasals biz de kim çıkar da bunu der diye bekliyoduk. Bizim adımıza bunu dile getirdiğin için sağol dostum
-
@siyasals bu bilgilerin bu kadar erken bu kadar kolay alinabilecek bilgiler oldugunu dusunmuyorum
-
siz cidden 23.00 ahmet denizi dikkate alıyor musunuz
-
Arkadaşlar bakın burdan kaymakam çıkacak olanlar var bu tür söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi gerekir bizim için resmi makamlardan yapılacak açıklamalar önemli bu tür duyum, söylenti,(uydurma) çümleler aslında tam sınav niteliğinde.
-
Tarih hocalarının musul konusundaki açıklamalarına itimadım tamdır. Fakat hocaların hiçbirinden Montrö'yü de dahil eden bir açıklama duymadım. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin imzalanmasına kadar geçen süre içerisinde Türk-Sovyet ilişkileri boğazlar sorunundan da ileri gelen bir gelişme eğilimindedir.
Bir yazarın Türk- Sovyet ilişkilerine dair kurduğu bir paragrafı sizlerle paylaşmak isterim." Rusların elde ettiği bu olanaklarla beraber Türkiye ile ilişkilerinin tarihi Boğazlar’ın tarihi ile özdeşleşti. Zayıflayan Osmanlı İmparatorluğu karşısında Rusya, siyasetini Boğazlar’da elde edebileceği tavizlere ve Boğazlar’da hakimiyetin Türkler’den daha güçlü bir devletin eline geçmemesine endeksledi. Gerek imparatorluk döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde Türkiye ile Rusya arasında kurulan genellikle geçici ve dünya politikasındaki dalgalanmalara karşı hassas ittifaklar, hep Boğazlar merkezli oldu. Boğazlar’ın tarihi yazılırken, diğer devletlere nazaran Rusya’ya daha büyük bir yer ayırmak bu şekilde açıklanabilir. Okurun bunu garipsemeyeceğini umuyorum." [Sezgi Akbaş / Hiç Bitmeyecekmiş Gibi… Boğazlar Sorunu, Öncesi ve Sonrası ile Montrö]
-Bu ifade kesinlikle yanlıştır- diyemiyorsanız, sınav sorusunun yanlış olduğunu kabul etmelisiniz. Öte yandan sınav sorusuna itirazı destekleyecek diğer bulgular şu şekildedir:
"Rusların işgal ettiği doğu illerinin Ekim 1917 İhtilali ile Bolşevikler
tarafından Osmanlı Hükümeti’ne geri verilmesi, askeri teçhizat ve mali
konularda yapılan yardım daha sonra açılacak olan TBMM’nin elini Batı’ya karşı güçlendirmiş ve Doğu cephesinde bir savaş olasılığını ortadan kaldırmıştır. Türk
Boğazlarının Sovyetler’in ticaretine açık tutulması ve geçiş özgürlüğünün
sağlanması ise Sovyet Rusya için hayati öneme sahiptir. Tarafların yakınlaşmayı
farklı sebeplerle isteseler de, o günün şartlarında işbirliği her biri için bir
gereklilikti (Gürsel, 1968:182-183). Bu bağlamda 1917-1925 yılları arasındaki
ilişkilerde her iki taraf birbiri için “zoraki” olarak vazgeçilmez bir stratejik destek
yaratmıştır." [Evren Küçük – Nurgül Bekar Türk Diplomatların Bakış Açısıyla Türk-Sovyet İlişkileri (1917-1925)] -
@crowdingout, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
siz cidden 23.00 ahmet denizi dikkate alıyor musunuz
Talk is cheap hocam ya napalım @ahmetdeniz ahmet sen de doğru düzgün yeşillendir burayı kardeşim
-
bizim ihtiyacımız mutlu eden yalanlar, rahatsız eden gerçeklerden uzak duruyoruz.
-
Bu arkadaşa inananların yarın birgün ilçelerde kaymakam olma ihtimali var. Korkunç.
-
bu ülkenin, yüzleri gizlenmiş insanlar tarafından karanlık bir odada yönetildiğine inananlar var o yüzden görmediklerimiz gördüklerimizden daha değerli, çok da şeyetmemek lazım
-
@aslanturbey hocam sen her gördüğüne inanıyor musun? Her gördüğüne inanmıyorsan görmediklerine de inanıyorsun demektir bu ee biz de öyleyiz nesi yanlış bunun?
-
Ben soru iptali olacağını sanmıyorum ahmetdeniz i de tanımıyorum..eski tutan tahminleri varsa ona güvenenler kefil olabilir evet bu kişi derin bilgilere ulaşabiliyor desin itibar edelim...
72.908 diyecek kadar bilgiye ulaşmış ve bunu 2 iptal 2 değişen cevap olarak belirtmiş.. bunun doğru olduğunu varsayalım bence iptallik soru yok ama ÖSYM kendi içinde bir içtihat kararı alıp içinde bulunulan yılın istatistiğini sormayla ilgili haksız rekabete sebep oluruz düşüncesiyle TR eko.daki 2020 istatistiklerini sorduğu soruları iptal edebilir diye düşünüyorum.. petrol arz şoku sorusu cevabı değişir ve tarih, Alanya sorusu veya Türkçe deki sorunun cevapları yani üç sorudan birinin cevabı değişir degisecekse diye tahmin ediyorum ahmetdeniz in eğer dedikleri doğruysa dediklerinden yola çıkarak söylüyorum temenni olarak algilanmasın -
@apollo61 2020 yılının istatistiklerini sormak nasıl bir haksız rekabete yol açıyor? Gerçekten gerekçenizi merak ettiğim için soruyorum.
-
@janbengi verileri oturmamış ccari yıl olması nedeniyle bir tahmin sadece
-
@apollo61 çok komiksin hocam
-
Veriler pembeleşinceye kadar kavrulmalı diyosun yani hocam
-
@alpkaim komiklik olsun diye söylemedim ortaya atılan bir iddia var sesli düşünme olarak kabul edebilirsiniz saçma da gelebilir ama sabah akşam ahmetdeniz gelse de birşeyler söylese beklentisi var demekki itibar ediliyor madem itibarı var 2 iptal ne olabilir diye düşünüyorum hepsi bu..
-
O kadar sınava girdim daha cevabı değişen soeu görmedim. Bu sene de bu moda oldu
-
@hedef2020 ösym daha önce yaptığı sınavlarda şık değişikliği yaptı.
-
@hedef2020 öabt veya alan kısmından istatistikte bu sene o şekil oldu ikisinden biriydi ama hatırlayamadım cevap şıkkı değişen
-
@hedef2020 bu yıl yapılan kpss öabt de 2 sorunun cevabı değişti
https://www.google.com.tr/amp/s/www. milligazete .com. tr/amp/haber/5628316/kpssde-iddialar-dogru-cikti-sorular-iptal