2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
2019 da 74 puanda kaldım. Türkçeden 5 insan haklarında 2 netim vardı. İktisatta iptal olan soru hariç yanlışım yoktu. Türkçe ve insan haklarına bir süre ağırlık vereceğim. İnsan hakları için mutlaka dediğiniz bir kitap var mı?
-
@gürkannn kac nette kapatmisti 2019?
-
@gktrko1 76 küsür puan ile.
-
@gürkannn iktisat ve türkiye ekonomisine nasıl çalışmıştınız hangi kaynaklardan acaba
-
@gürkannn 76.27
-
@mülki hocam bu sinava calisirken baska bir isle ugrasiyo muydun ? Bir de insan haklari ve iktisatta nasil bir yol izlemeliyiz sence ?
-
@ShaCo bu puan mi net mi ?
-
kaynak listesi;
•Anayasa - Ahmet Nohutçu / Altın Seri
•İdare - Ahmet Nohutçu / Altın Seri
•İktisat - Yüksel Bilgili / Konu / Çıkmış Sorular
Tufan Samet / Özgün soru bankası
Ayrıca Benim Hocam iktisat videoları izlenmeli
•TR Ekonomisi - Berkay Cihan
•İnsan Hakları - Akfon yayınlarının kitabı-> Soru bankası; KAS kesinlikle çözülmeli, ayriyeten maddi durumunuza binaen diğer kitaplarda alınıp çözülebilir.
-> Ahmet Nohutçunun kitaplarında konu anlatımın yanısıra çıkmış da var, gözünüz korkmasın.
-> tr eko için kesinlikle berkay hocanın kitabı alınmalı. youtube da videoları da var izleyebilirsiniz.
-> nohutçunun kitapları eksiksiz sayılır, ayriyeten mevzuat okumak da tabi çok faydalı oluyor. nohutçudan çalıştıktan sonra gerekli kanunları ve cbk ları indirip birde kaynağından görün.
-> türkçe de abartacak bişey yok, okuduğunu anlıyorsan sıkıntı yok ha son sınavın soruları zordu evet ama sakince okuyanlar doğru yaptı. gerekirse sınava türkçe yerine başka bir dersten başlayabilirsiniz.
-> insan hklarını da abartmaya hiç gerek yok, akfonun kitabı 6 da 4 yaptırır. 6 da 6 yapan zaten yok dnecek kadar azdır
-> süreç boyunca burayı ve sosyal medyadan güvenilir sayfaları takip edin. güncel kalma adına bu çok önemli.
-> deneme konusunda ise ne kadar çok çözerseniz o kadar kar. denemeleri sona saklayın, sürecin sonuna gelmeden çözmeyin, gereksiz stres yapmayalım
-
@abdulbakitr teşekkürler paylaşımınız için bu sene kaç puan aldınız acaba?
-
@frkbyzt Muhteviyat iyi bir kaynak ben de var.
İnsan Hakları için benim naçizane önerim:1-) Muhteviyat İnsan Hakları ve Demokratikleşme Konu Anlatım Kitabı. (Status'ün konu anlatım serisi)
2-) Safa Sazak İnsan Hakları Atlası
3-) AÖF -
@gktrko1 puan
-
@ryu753 iktisatı kpss çalışırken halletmiştim dolayısıyla kaymakamlık için ayrıca bir konu çalışmam olmadı soru çözdüm. Te için yasin çobandan çalıştım.
-
@ShaCo net kacta kapatmisti
-
@gktrko1 https://www.tercihiniyap.net/haber/9-kasim-2019-kaymakam-adayligi-sinavi-kacla-kapatti-taban-puan-h9459.html
Soru iptalini de baz alarak hesaplamayı şu bilgilere göre yapabilirsiniz dostum
-
@abdulbakitr peki üstat bu yıl mahfi hocanın çıkardığı tr ekonomi kitabı var gerçi hiç incelemedim ama ona hiç baktınız mı
-
Arkadaşlar ben ekonomiye ilgili olduğum için mahfi eğilmez'in bir iki kitabını alıp okumuştum. Kesinlikle kaliteli kitaplar ama sınava yönelik değil. Siz ekonomi konularında temelim olsun diyorsanız ve vaktiniz varsa alın okuyun, bir çok hususu temelden anlamanıza yardımcı olur ama alayım çalışayım sınavı geçeyim diyorsanız malesef o pek mümkün değil.
-
@Kethüda kesinlikle.
-
@oguzhas kardeşim çok kaliteli bi eser olmuş ama sınava yönelik değil.
-
@abdulbakitr teşekkür ederim üstat sağolasın
-
@paretowilfredo tesekkurler