İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ekonometrisyen soruda beklentileri etkiledigi dediginden dolayi egrinin hareketi saglanir.philips egirisini beklentiler yani beklenen degisiklikler hareket ettirir.
-
Maliye ve iktisat yüksek kapatmaya engel olur. Çok muallaklı soru var iki alanda.
-
@IS-LM o soruda kesinlikle dogru cevap yok ben bizzat itiraz hakkimi o soruda kullanicam , sorunun dogru bir cıkarim yapilmasi icin ıs ve lm in egimlerini vermesi gerekiyor. Ikiside negatif ikiside pozitif diye verilen iki şıktan biri dogru cizim ustunden sorulan bir sorudur ancak egim degerleri verilmemistir.Diger sıklar ise maliye politikasinin net bir sekilde etkin oldugu durumları ifade ediyor.
-
@IS-LM hangi sorudan bahsediyorsunuz hocam
-
@marshallgil aa beklentiler noktasını kaçırmışım hocam
-
@80üstamadnnmsz likitide tuzagi disi normal is lm modeli de likitide tuzagi disidir. hemen likitide tuzagi disi olunca maliye politikasi tam etkisiz olmaz.
-
@marshallgil ya bu hangisi kısa dönemde arz eğrisini kaydırırı önce petrol fiyatlarını yaptım sonra soruları kontrol ederken kısa dönemde sadece emek faktörü değişkendir ve o arzı değiştir yani arz artmaz deyip hiçbirini işaretledim bu sorunun doğrusu ne hocam doğru cevabımı yanlışa mı çevirmişim ben
-
@IS-LM Dediginiz doğru ama şıklar o kadar saçmaydı ki ben de zorlaya zorlaya arkadaşın dediği gibi bir mantık yürüttüm.
-
@İbbfli19 hocam petrol fiyati dedigi şey uretim girdisidir yani toplam arzı etkiler ,cogu soru kitabinda uretim girdisi olarak yazilan fazlasiyla örnegi olan bir soru sadece girdi yerine petrol demis sorunun özü aslında girdi maliyetinde ki degisimdir.
-
@IS-LM likidite tuzağındayken maliye politikası tam etkindir diğer şıklar iktisaden çok saçmaydı normslde likidite tuzağı dışındaki yerlerde para politikasının etkinliği artar yani maliye politikası etkinsizleşmeye başlar .ben bu soruyu 2-3 kere baktım kaçırdığım Bi şey var mı diye .cevap şöyle olsaydı çok net olurdu .lm dik iken maliye politikası tam etkisiz olur ama lm nin dik olduğu Bi şık ya yoktu ya da yanındaki ıs için pozitif eğimli yazılmıştı iktisaden mümkün değil yeni Bi teori çıkmazsa tabi :))
-
@80üstamadnnmsz Hocam cevap o değil mi? likitide tuzağı dışındaki yerlerde maliye etkin değildir? çok güzel kafa bulandırdılar
-
@marshallgil Bende öyle düşündüm, Hiçbiri işaretleyen çok olmuş
-
@Gülbeşeker en mantıklısı oydu ben onu yaptım iptal etmek isteyen çıkabilir tabi çünkü tam etkisiz diyo tam etkisiz olduğu lm nin dik olduğu yerdir .ıs yatay olabilir pozitif olabilir ama kesinlikle lm nin dik olması lazım
-
@marshallgil çok kötü oldu ya doğru soruyu çevirip yanlış yaptım rahat 86 87 alabileceğim sınavı böyle doğru soruları yanlışa çevirerek ya da iki şık arasında kalıp yanlışı bulmayı başararak 80 81 bandına çektim şimdi kaçla kapatır diye strese gir dövün dur 3 sorum doğruyu yanlışa çevirmeyle 2 sorum 2 şık arasında kalıp yanlışı işaretlemek toplam 5 sorum heba oldu gitti yakında ben de heba olup gidecem
-
@80üstamadnnmsz pardon ıs negatif yazacaktım
-
@80üstamadnnmsz Hocam soru tam dışlama değil mi? şuan iki ıs lm sorusu birbirine girdi
-
Hocam özetleyip mail falan atarsanız bizimle de paylaşın biz de mail atalım , ben de sizin gibi düşünüyorum. @marshallgil
-
@İbbfli19 aynısını hakimlikte yaşadım hocam berbat bir his özellikle ciddi emek verilmişse. Ama çok takılmayın zaten 80 lere falan rahat gelir.
-
@Gülbeşeker maliye politikası tam etkisizdir sorusu benim bahsettiğim şıklarda likidite tuzağı dışında yazan soru ben böyle haırlıyorum soruyu
-
@karhan ötv sıkkında 2001 var mıydı?