İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Kitap ihtiyaca göre hazırlanmamış ki. uluslararası ve kamu ile ilgili özet not ve soru şeklinde bir çalışma olsaymış daha iyi olurmuş. Mevzuat kısmı için gereksiz. hem de 300 sayfa
-
@İbbfli19 evet o
-
@miyopkeynes aynen mevzuatlar zaten var eldeki kaynaklarla ve buradan paylaşılanlarla çalışmaya devam herkese kolay gelsin
-
@keynes5 Evet dostum, 6458 sayılı Kanun hariç diğer Kanunların sadece yabancıyla ilgili hükümlerinden sorumlusunuz. Hızlı bir göz atma ile anlaşılabilir aslında ama en kötü şunu yapabilirsiniz; açarsınız bilgisayara ctrl+find yaparsınız, aratacağınız kelimeler göç, göçmen, yabancı, mülteci... gibi. Muhtemelen bu şekilde hükümleri gözden kaçırmazsınız ama dediğim gibi okumadan da hızlıca bir göz gezdirseniz, madde başlıklarından bile anlaşılır.
-
@plansız hocam biliyorsanız eğer gecen goc sınavında en avantajlıdır sorusu işgücü kanununda yazmiyor nerden bulabiliriz
-
@adanali01 Soru tam olarak nasıldı, görmedim soruları?
-
şöyle yardımcı olayım hocalarım
- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de diğerlerine nazaran en avantajlı kişi grubundandır?
A)Mavi kart sahipleri
B)Uzun dönem ikamet izni sahipleri
C)Turkuaz Kart sahipleri
D)Aile ikamet izni sahipleri
E)Çalışma izni sahipleri
- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de diğerlerine nazaran en avantajlı kişi grubundandır?
-
@miyopkeynes Cevabı ne diye vermişler dostum ben A derdim ama C de çeldirici olmuş. @adanali01
-
@plansız a demisler
-
@adanali01 Şöyle ki Mavi Kart, Türk Vatandaşlığı Kanunu 28.madde de düzenleniyor, önemlidir, dikkat edelim. Turkuaz Kart ise Uluslararası İşgücü Kanunu 11.madde de olması lazım. Her ikisi de önemli ama mahiyetleri farklı yani kimlere verildikleri.
-
@plansız teşekürler hocam
-
iyi akşamlar
başvuru formunu göndermeyi unutmuşum bilgi verebişlecek olan var mı acaba -
5901 sayılı Kanun
Çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere tanınan haklar
MADDE 28 – (Değişik: 9/5/2012-6304/14 md.)
(1) Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, bu maddede belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.
(2) Bu madde kapsamında bulunan kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
(3) Bu madde kapsamında bulunan kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.
(4) Cumhurbaşkanı gerekli görmesi halinde üçüncü dereceden itibaren hangi dereceye kadar olan altsoyların bu maddede tanınan haklardan faydalanabileceğini belirleyebilir.(1)
(5) Bu madde hükümlerinden yararlanacak olan altsoyun, üstsoyu ile soy bağını belgelendirmesi şarttır.
(6) Bu madde kapsamında bulunan kişilere, talepleri halinde bu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenir. Bu Kart, 21/2/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamındadır.
(7) Bu maddenin sağladığı hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir. Kartın ibraz edilememesi durumunda Kimlik Paylaşımı Sistemi aracılığıyla Mavi Kartlılar Kütüğünden alınacak kayıt örneği ve uyruğunda bulunulan devlet makamlarınca verilmiş kimlik bilgilerini gösteren belge ile işlem yapılır. Bu kişilerin kimlik bilgilerinde değişiklik olması durumunda uyruğunda bulunduğu devlet makamından alınmış eski ve yeni kimlik bilgilerini gösteren belgenin usulüne göre tasdik edilmiş Türkçe tercümesi ile birlikte ibrazı zorunludur.
(8) Bu madde kapsamında bulunan kişilere Bakanlığın tespit edeceği esaslar çerçevesinde kimlik numarası verilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası aranan yerlerde bu kimlik numarası kullanılır.
(9) Mavi Kartın düzenlenmesi ve dağıtılması ile Mavi Kartlılar Kütüğünün elektronik ortamda tutulmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
(10) Kamu kurum ve kuruluşları, bu madde hükümlerinin uygulanması amacıyla her türlü tedbiri alır ve gerekli düzenlemeleri yapar.6735 sayılı Kanun
Turkuaz Kart
MADDE 11- (1) Uluslararası işgücü politikası doğrultusunda; eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye’deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine ve istihdama etkisi ile Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre başvurusu uygun görülen yabancılara Turkuaz Kart verilir.
(2) Turkuaz Kart, ilk üç yılı geçiş süresi olmak kaydıyla verilir. Bakanlık, geçiş süresi içinde işveren veya yabancıdan yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi ve belge talep edebilir. Geçiş süresi içinde 15 inci madde uyarınca iptal edilmeyen Turkuaz Kartta yer alan geçiş süresi kaydı, yabancının başvurusu hâlinde kaldırılır ve süresiz Turkuaz Kart verilir. Bu başvuru, geçiş süresinin dolmasına yüz seksen gün kalmasından itibaren, her durumda geçiş süresi dolmadan yapılır. Bu süre dolduktan sonra geçiş süresi kaydının kaldırılmasına ilişkin yapılan başvuru reddedilir ve Turkuaz Kart geçersiz hale gelir.
(3) Turkuaz Kart sahibi yabancının, mevzuat hükümlerine göre eş ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarına Turkuaz Kart sahibi yakını olduğunu gösteren ve ikamet izni yerine geçen belge verilir.
(4) Turkuaz Kart sahibi yabancı bu Kanunda düzenlenen süresiz çalışma izninin sağladığı haklardan yararlanır.
(5) Turkuaz Kart uygulamasında; akademik alanda uluslararası kabul görmüş çalışmaları bulunanlar ile bilim, sanayi ve teknolojide ülkemiz bakımından stratejik kabul edilen bir alanda öne çıkmış olanlar ya da ihracat, istihdam veya yatırım kapasitesi olarak ulusal ekonomiye önemli katkı sağlayan ya da sağlaması öngörülenler nitelikli yabancı olarak değerlendirilir.
(6) Geçici koruma sağlanan yabancılara bu madde hükümleri uygulanmaz.TURKUAZ KART YÖNETMELİĞİ
Turkuaz Kart sahibi yabancının hak ve yükümlülükleri
MADDE 19 – (1) Turkuaz Kart sahibi süresiz çalışma izninin sağladığı haklardan yararlanır. Turkuaz Kart sahibi olan yabancılar;
a) Türkiye’de askerlik yapma yükümlülüğünden muaftırlar.
b) Seçme ve seçilme, kamu görevlerine girme haklarından yararlanamazlar.
c) Sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup, bu hakların kullanımında ilgili mevzuattaki hükümlere tabidirler.
ç) Bu kişilerin, Türkiye’deki ikamet, seyahat, çalışma, yatırım, ticari faaliyet, miras, taşınır ve taşınmaz iktisabı ile ferağı gibi konulara yönelik işlemleri, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından Türk vatandaşlarına uygulanmakta olan mevzuata göre yürütülür.
(2) Bu hak ve yükümlülüklerin kullanılmasında özel kanunlarda Türk vatandaşı olma koşulu aranmışsa, Turkuaz Karta sahip olan kişiler bu haklardan yararlanmayı talep edemezler.
(3) 25/9/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında Turkuaz Kart sahibi ve yakını, millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmaması ve geçiş süresi kaydının kaldırılması şartıyla Bakanlıkça teklif edilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanabilir.Mavi kartın kapsadığı aile üyeleri daha geniş ve mavi kartlılar 5901/28 inci madde 3 üncü bendine göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabiliyorlar.
-
Aşağıdakilerden hangisi arızi bir kamu geliri olarak addedilir?
A) Ecrimisil
B) Senyoraj
C)İsteğe bağlı istikraz
D) Özelleştirme gelirleri
E) Mamelek gelirleriCevap olarak D şıkkı gösteriliyor tamam doğru ama senyorajı da arızi gelir olarak biliyorum ben
Yardım edebilir misiniz arkadaşlar? -
@hunter7hunter7 bu soruda bana gore dort şık vardi dostum soruya cok kisi tarafindan itiraz edildi ama soru iptal edilmedi
-
@whshw aynen hocam isteğe bağlı istikraz ve mamelek gelirini kafadan elerdim ama diğerlerine şöyle bakınca 3 ü de hatta arızi gelir gibi duruyor nedense
-
@miyopkeynes Siz kitabı aldınız mı?
-
@asimetri yok hocam almadım
-
@bulutsuzgünler bu sorulara nasıl ulaşabiliriz
-
Kutluay hocanın bu kitabını alıp kullanan var mı?40 soruluk kısımdan hicbir sey bilmiyorum.Faydalı olacaksa alınır ancak kanunun özeti diyor.Özet olması düşündürdü.