2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@onuktekin Nasıl bambaşka şeylerde konuşuyorum? Genelleme yanlış olduğum söyledim. TAGA atılan twit 3 sayfa örnek gösterdim. Birisine hakaret etmeden istediğini yazabilmek gerektiğini düşüyorum.
-
@hayırlısı035 Hakaret edilmesinden bahsediyorum ben. Dava açsa bir şey çıkmaz elbet. İsmi görünse de bir şey çıkmaz. Benim bahsettiğim şey bu değil zaten. İnsanları ifşa etmek, onları dinlemeden herkesin önüne atıp linç ettirmek, hakaret ettirmek yanlış bir şey. Biri buradan benim yazımı alıp böyle paylaşsa ismim görünmese ama bana saydırsalar bu beni şahsen rahatsız eder. Rahatsız olmayanda otursun düşünsün neden rahatsız olmadığını.
-
@hayırlısı035 etkinliğin geneli sgk dnt yrd ile guy'u aynı kefede görüyor. 3 sayfa gösterdiğin tivite de gerek yoktu. Onları zaten okudum. Ne okuduğumu biliyorum. Bunlar eşit kadro mu peki?
Linç konusunda da genel bir eğilim var bu genellemede de haksız değilim. Yıllardır defalarca gördük bunu. Tabi ki eleştiri yapılabilir ama bunun bir uslubu olmalı. Hak savunacağız derken insanlar işi şova dönüştürüyor. Farklı bir düşüncesi olan da böyle şeylerle uğraşmamak için susuyor. -
Tut ki eşit kadro olsun ne fark eder
Hali hazırda işe girmiş insanların, kendilerini garantiye almak için ilk fırsatta bir işe girip sonrasında da karşılarına çıkan fırsatları değerlendirerek kendi yollarını bulmalarına, başka kadrolara başvuramasalar benim de yararıma olacağına rağmen itiraz edecek haklı mantıklı bir gerekçe bulamıyorum kendimde.
-
Dostlar burda bazılarına laf anlatmaya çalışmayın çünkü anlamak istemiyorlar biz kendi işimize odaklanalım çünkü boşa vakit geçirecek zamanımız yok
-
Adamın ilan alınmasinda tek bir etkisi olmaz , oturdugu yerden saga sola satasir , önüne ilan hazır gelir , birde gelir üstüne köstek olur.
Şu çenenizi biraz ilan gelmesi icin yapilan etkinliklerde gorelim , manas destani gibi yaza yaza bikmadiniz , az da etkinlik icin yazin, cizin -
@onuktekin Konudan bağımsız olarak Twitter tayfasının linç peşinde koşan insanlar olduğunu farketmemeniz garip. Ben burada düşüncemi ifade ederken telegram gruplarında twitterda boy boy mesajlarım afişe edildi. Kullanıcı adım herkese açık şekilde servis edildi. Daha öncesi de var ama neyse açmıyorum. O yüzden bu tiplerden ne kadar uzak o kadar iyi.
-
@sokrates12 Kimin için diyorsunuz bunu?
-
@yolosapiens Yok gayet farkındayım bunu dile getirdim zaten.
-
Artık iyice sıkılmaya başladım. Ne yazarsak linç kültürü diyor. Siyasileri tepki gösteriyoruz buna linç kültürü diyor. Özlük hakları iyi olmasına rağmen her ilana başvuranı eleştiriyoruz linç kültürü diyorsunuz. Ama siz yapınca sözde yapıcı eleştiri oluyor. Burası Forum herkese zaten açık sizin yazdıklarınızı gözükmemesini istiyorsanız açık platform yazmayın. Size hakaret dışında yazılanlara gücenmeyeceksiniz.
Twitter etkinlere katılan arkadaşlar gerek kurumiçi haksızlıkla gerek kadro etkinliği gibi yerde mücadele etti. Bazıları gibi sinsi sinsi saklanmadı.
Normalde engellemek huyum değil ama bazı kaçak dövüşenler uzak durmak gerekiyor. -
@hayırlısı035 Kendi adıma etkinliklere katıldım. Katılmaya da devam ediyorum. Linç ile eleştiri arasındaki farkı anlamayana da ne anlatayım. Kime ne diyorsan da etiketle açık açık söyle lütfen. Birilerine sinsi derken bunu sinsice demek olmuyor.
-
@sokrates12 Banaysa bunlar söyleyim hemen. Ben etkinliklere uzun zamandır katılıyorum. Bana değilse de kime diyorsanız açık açık yazın. Böyle büyük büyük konuşup kaçak güreşmek tuhaf oluyor.
-
Merhaba dostlar.
- Sanıyorum "başvuru yasağına" dair söylediğim şeylerde bir kaç nokta izaha ciddi şekilde muhtaç kalmış. Bunun üzerine biraz daha tafsilat vermek istiyorum öne sürdüğüm ve farklı mecralarda ilettiğim planlamaya dair.
Başlayalım.
KpssA Atanana2YılDenkKadroYok - Öncelikli olarak düşüncemdeki sistem üçlü bir sac ayağı üzerine oturuyor. Nedir bu sac ayakları?
-Yerleşen adayın 2 sene başvuru yapmasının yasaklanması.
-Alımların düzenli ve öngörülebilir hale getirilmesi.
-Alımların şeffaf ve adaletli olarak gerçekleştirilmesi. - Bu üçü birlikte gerçekleştirilmeden çözüm elde edilmesi imkansızdır, burası çok net. Bu yüzden 280 karaktere sıkışan tek bir twitten yola çıkarak sözlerimi değerlendirirseniz yanılgıya düşersiniz. Bu nedenle de her bir başlığı detaylı şekilde açıklayacağım.
- Yerleşen adayların, mesleğe tebellüğ ettiği günden itibaren iki yıl boyunca başka hiçbir kadroya geçme imkanının olmaması tedbirinin ben radikal olarak alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu kısım iki aşamalı bir sistem gerektiriyor.
KpssA Atanana2YılDenkKadroYok - Öncelikli olarak mevcut yığılmanın ortadan kaldırılabilmesi için hiçbir kadroya geçiş imkanı tanımadan bunun yapılması gerektiği kanaatindeyim. Neden derseniz, İİBF ve A Grubunun içine hapsolduğu bu spiral başka türlü açılamaz. Birikimin önce bir erimesi lazım.
- Bu konulacak bir geçici madde ile süreye bağlanabilir. Geçici madde hükmü kalktıktan sonra ise dengi mesleklere girişin ya da alt mesleklere girişin önüne sürekli biçimde geçilmesinden yanayım. Bu düşünceye beni itenler, ahbabına yol açmak, kendince adalet için başvuranlardır.
- Her ne kadar birey birey bunun adaletsiz de olabileceğini düşünsem de, çoğunluğun iyiliği için bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum.
8 ) Yani iki aşamalı, geçiş süreci olan bu sistem hayata geçirilmezse bir muhtemelen çok yıl daha bu durumları tartışacağız. Ya da böyle giderse bunları tartışacağımız aday bile bulamayacağız, vazgeçenler, savaşanlardan daha fazla olacak. - Sürecin ikinci sac ayağı planlamaların yapılması ve öngörülebilir alım süreçleri. Belki herkes hatırlamaz ya da bilmez. İlk dönemler KPSS ile yapılacak alımlar belirlenirdi. Bugün @cbsbb eliyle bu süreçler yine bu hale getirilebilir.
- Her yılın başında KPSS'nin ardından Kurumların yapacakları alımlar, alım sayıları ve şartları ilan edilirse herkes neye hazırlık yapacağını daha iyi bilir, seçer. Herkes puanına göre en azından gözüne hangi alımları kestireceğini bilir.
- Tabi ki bu da tek başına yeterli değil. Mülakat ve sınavların tamamen şeffaf ve adaletli olması lazım. Bu süreçlerin adilane yürütülebileceği ortam tesis edilmelidir. Özellikle mülakatların adaletli ve şeffaf olduğu bir sistem ile birlikte ilk iki sac ayağı işlerlik kazanır.
- Herkesin bu şekilde hedeflediği mesleklere yönelimi sağlanırsa sistem gayet güzel işleyecektir. Ütopik gelebilir dostlar bunlar size. Ama bir yerde olabilecek şeylerin, olması gerekenin dile getirilmesi gerekiyor. Bunun tesisi için ortaya bir şeyler konması gerekiyor.
- Yoksa mevcut durumu zımnen kabullenmiş oluyorsunuz. Mevcut durumun sürdürülmesi için sizler de olur vermiş oluyorsunuz. Peki bu yol böyle nereye gidiyor? Hazırlanma yılı olarak 4, 5, 6 yılları duymaya başladık. Nereye kadar derinleşecek sizlerin hayal kırıklıkları daha?
- Dilerim biraz daha açıklayıcı olmuştur zihnimizdeki sistem. Daha da açılabilir elbette ama kısaca, sizleri sıkmadan izah etmeye çalıştım.
Hepinize başarılar diliyorum dostlar.
Bahtlarınız açık olsun.
KpssA Atanana2YılDenkKadroYok
ALINTI TWİTTER: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
- Sanıyorum "başvuru yasağına" dair söylediğim şeylerde bir kaç nokta izaha ciddi şekilde muhtaç kalmış. Bunun üzerine biraz daha tafsilat vermek istiyorum öne sürdüğüm ve farklı mecralarda ilettiğim planlamaya dair.
-
@hayırlısı035 yürü be devam boyle destekliyorum:)bazıları dun ertelensin diye savasirken simdi nutuk çekmeye başlamış haktan hukuktan bahsediyor.herşeye bi muhalefetler etkinlik yapılır kostek olurlar birazda ise yarar şeyler söyleyin
-
@earth11 uyeligi bile kapamistim ama dayanamadım yemin ediyorum aman sınav olmasin soyle olmasın boyle olmasın diyenler . Milleti kaos cikarmaya sürükleyenler , dalga geçer gibi konusanlar sımdı hukukçu olmuş :)) bırakın ne halleri varsa gorsunler. Kalın saglicakla.
-
-
Arkadaşlar birşey söyleyeceğim lütfen kusuruma bakmayın. Kpss’ye olan tüm hıncınızı birbirinizde çıkarıyorsunuz farkındamısınız? Başlıkta atışmalardan başka birşey görmüyorum. Herkes gergin ama herşey bu kadar zorken durumu daha da zorlaştırmanın bir anlamı yok değil mi ? Sakin olun ve hayırlısını dileyin lütfen hayır da şer de Allah tarafından biliyorsunuz. Sağlıcakla kalın
-
@onuktekin senin için değil dediklerim, onlar kendimi biliyor. tartışmayalım..etkinlik yapılıyorsa destek olsun herkes şöyleydi böyleydi irdelemeye gerek yok hepimiz is icin çabalıyoruz burda beğenmeyen de daha yuksek mevkiler için cabalasin.
-
@earth11 Sen irdeleme boşver o zaman. Her şeyi sorgusuz sualsiz kabul edecek değilim. Kimse de buna mecbur değil. Tartışmak istemiyorsan ona göre dil kullanabilirsin. Kime ne yapacağını söylemek de burada kimsenin haddi değil.
-
Arkadaşlar twitter da yaptığım anket sonucuna göre etkinlik yapalım çıktı.
Şimdi ise Twitter etkinliği ne sıklıkla yapalım, twitter etkinliği hangi saatlerde yapmak uygun olur, kurumun telefonu ne sıklıkla arayalım?Toplam 3 anketimiz var.
1. ANKET: GUY kurum sınavı takvimi belirlenmesi ve hakların korunması etkinliği 11 ARALIKTA başlayıp hangi sıklıkla yapalım? bağlantı metni
2. ANKET: GUY kurum sınavı takvimi belirlenmesi ve hakların korunması etkinliği twitter etkinliği hangi saatlerde yapmak uygun olur? bağlantı metni
3. ANKET: GUY kurum sınavı takvimi belirlenmesi ve hakların korunması için kurumun telefonu ne sıklıkla arayalım? bağlantı metni
CİMER için örnek metiniz varsa yoruma yazabilir misiniz?