2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Kaymakamlik ve hakimlik sinavlari sebebiyle neredeyse 6 aydir muhasebe calismiyorum gelecek olan guy ilaninda sizce yetistirebilir miyim muhasbe seviyem son kpss de 21 net yaptm seviye bu
-
@cemalicoşan siz kimsiniz biz kimiz benim abim de yok ayrıca Akıncı da soyadım soyadımla da gurur duyuyorum siz dalga gecseniz de. Akıncılar bir yer fethedileceği zaman önden giderlermiş yani bu topraklarda yaşıyor olmanızı biraz da biz Akıncılara borclusunuz neyse yani olayı yine aynı yere getirdiniz hemen bir ayrıştırma hemen bir etiketleme. Eyvallah diyelim
-
@cemalicoşan başkan kaçtır senin mesajları anlayamıyor insanlar acaba tam olarak okumuyorlar mı yoksa bir ön yargı mı var acaba Ben yazılarını okuyorum ince ve yerinde güzellemelerin var bence
-
@Estevez başkan sazı eline almasın
-
@strtmn ya dün de dünya gündemi başlığında yanlış anlamışlardı arkadaşı çok güzel bir yazı yazmasına rağmen şimdi burada da benzer bir durum oldu. Uzun mesajlar yazıyor arkadaş acaba tam okunmuyor mu yoksa diye düşünmedim değil yoksa ön yargılı davranılıyor diye düşünmek istemedim.
-
@Estevez sağolasın, eleştirsen de eyvallah. Hakaret olmasın yeter
Bundan gayrı uzun yazı yazmayacağım zira okumayıp anahtar kelimelerle üzerime geliniyor.Yüksek puanlılar da meramımı yanlış anlayıp üzerime ego kusmuşlardı...
Bu, benim hata yapmayacağım anlamına elbette gelmiyor ben de gariban bir kulum da vallahi tek derdim neyse Allah biliyor...@strtmn sen ve devrik cümlelerin, esprilerin efsane cidden
@akncıı nickini temsil eden önemli bir siyasi grup vardı geçmişte. Ben onları kastederek aldın sandım espri yaptım yoksa ayrım yapmak ne haddimize. Hata yaptım demek yerine maşallah her yere soktun bizi de kendini de
Derdimiz ekmek, sen de ben de başkaca derdimiz yok.
Allah sana güzel bir memuriyet, aile, ev nasip etsin vallahi başka da ayrım yapamam -
@70kuralliii yüksek puan temsilciler derneğinin muazzam süzgeci, yorum yapmamıza onay verir mi bilmem ama yetişir Hocam.
Münferit örnekleri şahsen hiç doğru bulmam ama bir örnek vermek isterim: arkadaşım Ali.
2018 p48 75, ziraati kazandı, GUY'u (sanırım Bursa) kazandı ve GUY için, -üstelik son GUY sorularıyla ayrışmasına rağmen- çıkmış soruları defalarca döndüğünü ifade etmişti.
Ziraate de benzer bir öznellikte bakmış.
Bilginiz olsun. -
@cemalicoşan uzun yazı yazıyor derken eleştirmedim hocam yanlış anlamışsın. Ben okurum yeter ki içi boş olmasın yazının senin yazıların da boş olduğunu düşünmüyorum yani. Ama millet olarak okumayı sevmiyoruz ya uzun yazınca tam okunmuyor mu acaba diye dedim :))
-
@cemalicoşan, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@strtmn sen ve devrik cümlelerin, esprilerin efsane cidden
Eyw.
-
@Estevez yok est. ben de demek istedim ki "eleştirsen de razıyım" yoksa meramını ilk yazışta anladım.
Uzun yazı meselesine değinmem de senin yazıdan değil aynı kanaat bende de var anlamında
Hürmetler. -
@cemalicoşan eyvallah hocam aynı cümle için de eleştirsen de eyvallah yazınca yanlış anladın sandım Ayrıca başkaları şöyle böyle anlar diye kısıtlama olayına karşıyım ben nasıl yazmak istiyorsan yaz okuyanlar vardır elbet ben gibi selametle
-
@cemalicoşan biraz önyargı var inkar edemeyeceğim size karşı ama ben orada genelleme yaptım eleştiren bütün arkadaşlar için söyledim neden körü körüne taraf turuyorsunuz demek istedim. Neyse geçmiş olsun hocam
-
@cemalicoşan güzel dilekleriniz için de teşekkür ederim Allah size de nasip etsin inşallah
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Şimdi dostlar elde bir atama izni var. Bakan Bey eli kulağında derken boş da durmamış sürece start vermiş gördüğünüz üzere Hazırlıklardan bahsetmiştim zaten, ilkbahar dedik, ilkbahar geliyor inşallah
Tabi şu an önemli bir konu var. 2000 rakamını nasıl yorumlayacağız?Ben şu şekilde yorumluyorum. Birincisi bir bağlı kuruluşa, elbette bağlı olduğu Bakanlığı es geçerek atama yetkisi verilmez dostlar. Başkanlık ayrı kamu tüzel kişiliği olan bir yapı değil. Bakanlığa tabi bu yönüyle. Yürütüm o neden Bakanlığa ve Bakana ait. Bu kısımda kafanız karışmasın. Ben atama yetkisinin direkt olarak Başkanlığı ilgilendirdiğini düşünüyorum bu nedenle. Zaten Bakanlığın şu an direkt hazırlığı olan bir alım süreci yok. En yakın iki plan vardı, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ve Gelir Uzman Yardımcılığı idi bunlar. Biri geldi, diğeri de geliyor.
Kurum içi diğer unvan geçişlerine yoran olmuş ancak onlara dair kadro düzenlemeler kadro ihdaslarını da içeriyordu. O nedenle bu sayının o işlemlerle alakası yok. Açıktan ya da naklen ifadesi matbu bir atama izin metni cümlesidir. Bu yönden içerden bir geçişe işaret olduğunu düşünmüyorum.Kadronun tamamının Gelir İdaresi'ne verildiği ön kabulüme göre bakınca, kadro DGUY'a bölünür mü? Bir ihtimal diyorum ama zayıf görüyorum bu ihtimali. Neden derseniz, henüz bu alıma dair hiçbir hazırlık, somut çalışma yok. Sadece plan ve tasarı aşamasında. Bu nedenle DGUY için zaman bence erken.
2000'in tamamının GUY olduğunu düşünme sebeplerim neler?-Taban kadro hazırlığı 1500 idi malumunuz. İki ayrı tabloda önce 1500 - 2000 sonrasında ise 1500 dedim biliyorsunuz. 2000 için de açık kapı bıraktım hep. Neden derseniz 1000 kişilik alımda sadece Ankara ve İstanbul'un taleplerinin yarısı bile karşılanmadı. Acele ve konjoktürel bir ilandı 1000'lik ilan. Bu daha ayakları yere basan bir ilan olacak. Her ilden talepler toparlanıyor demiştim ve 1500 rakamının yukarı yönde değişmesini bekliyorum demiştim. 2000 rakamı bu dediklerimi benim yorumum çerçevesinde doğrular nitelikte.
-Diğer bir konu da kurum içi konusu. Kurum içi bir sonraki açıktan GUY alımını bence malesef en az 1 sene öteleyecektir. Çünkü onlara 5 sene içinde uygulanacak 2 sınavın sözü verildi. Kanuna bağlandı. İki alım sürecine birden girmeyecektir diye düşünüyorum GİB'in ve Bakanlığın. Onların lehine bir KPSS şartı düzenlemesi gelmedi ve KPSS sonrasına kaldılar. Sizlerin süreci bitince muhtemeldir ki onların ki başlayacaktır. O süreçte de yeni bir GUY alımı olması bence zor. GİB ne zaman alımların arasını açsa sayıyı yüksek tutmuştur. Tüm alımların istatistiklerini yayınladım. Oradan da bu eğilimi gözleyebilirsiniz.
Düşüncelerim, bildiklerim ve yorumlarım bunlar dostum. Elbette ilan gelene dek %100 bu diyerek kimseyi boşa umutlandırmak istemem her zaman da bundan imtina ederim. Ancak ben bugüne dek neredeyse bir senedir takip ettiğim süreçte olan tüm gelişmelere geniş bir pencereden bakınca tabloyu böyle görüyorum. Taktir sizlerin
Merhaba dostlar.
Öncelikle muhtemel ilana dair söylediklerimi yenilemek istiyorum. Gözünden kaçan, süreci kaçırmış dostlarımız için bilgi tazelemesi olsun.
Bir kaç ekleme yapayım bu gelişmelere. Muhtemel bir yönetmelik değişikliğinden bahsettim. Bu değişiklik eş durumu yer değişikliği konusu, sabit çalışma süresi ve işe alım süreci ile alakalı konular ile belki haberdar olamadığımız bazı konuları kapsayan bir çalışma.
Değişikliğin ilandan önce yetişme ihtimalinin güçlü olduğunu duydum. Yani hazırlıkları yapılıyor durumda ve kısa süre içerisinde tamamlanması ve yayınlanması planlanıyor. Yapılanma sürecine dair konuların da aslında bu kapsamda değerlendirilmesi sağlıklı olur. Çünkü taşra teşkilatını da ilgilendiren konular var yapılanmanın içerisinde. Hepsinin birlikte Ocak ayında tamamlanması planlanıyor. Bu süreç hızlı tamamlanırsa ve eğer gündeme gelen düzenlemeler kabul görürse sistem değişikliğinin ardından ilanın yeni düzene göre, değişikliklerin yayınlanmasını izleyen günlerde gelmesi ihtimali olabilir.
O nedenle halen Ocak ayı sonuna kadar beklemek gerektiğini düşünüyorum. Ki eğer bahsettiğimiz düzenlemeler yapılacaksa sonraya kalması daha da faydalı olacaktır. Şu an için duyduklarımdan yaptığım çıkarım havanın olumlu olduğu yönünde. Tek il sistemi kalkarsa çok daha ferah bir alım süreci olur.
Kulağıma yeni bilgiler gelirse yine bir güncelleme yaparız ancak şu an için Ocak sonuna kadar bekleyelim bakalım. Son on günlük dilime kadar ilan gelmezse, düzenlemelerin gelmesi konusunda umudum artacak. Belki de tek il sisteminden kurtuluruz kim bilir?
Size düşen çalışmak, gecikmeksizin hazırlık yapmak. Kaybedecek vakit yok. Hemen kaynakları derleyin, tekrarlara hazırlıklara başlayın.
Hepinizin bahtı açık olsun -
Bi an ilan geliverecek gibi olmuştu oysa ki
-
@paretowilfredo hocam o zaman sizce ilan ne kadar bi süre sonra gelir ?
-
@paretowilfredo hocam ne güzel bir haber bu . İl tercihi zamanında herkesin çok canını yaktı umarım ilana kadar yetişir ️
-
@paretowilfredo Üstad " Bu değişiklik eş durumu yer değişikliği konusu, sabit çalışma süresi ve işe alım süreci ile alakalı konular " bu kısmı biraz daha açabilir misin?:)
Becayişin kalkma durumu da mı var o zaman? -
@paretowilfredo hocam eş durumunu biraz daha açabilir misiniz ? Olumlu bir gelişme mi ?
-
@paretowilfredo en başı itibariyle 3 il secimi ne kadar da güzel bişi @beratalbayrak